fredag, mars 31, 2006

ett blindstyre mindre


Till alla er som länge klagat på min bekymmersrynka mellan ögonen......Jag har varit och kollat synen idag, och JA den var försämrad och JA jag har prövat nya glasögon. Funderar på Dolores av Efva Attling. Vad tror ni?

torsdag, mars 30, 2006

Önskelista

Snart fredag igen, och helg. Skönt! Imorgon ska jag och Molly gå på öppnis och leka vilt så att Molly blir jättetrött och vill sova minst 2 timmar så att mamma Hanna kan få leka shopping proffs och fixa kalasmat inför lördagens riktiga partydag utan att ha en ledsen unge i vagn. Jag ska göra en smörgåstårta ( redan nu börjar det vattnas i munnen) och lite annat smått och gott. Vi får en lagom dos av besökare i form av farmor, fastrar och hjärtevänner.

Nu är maten till bröllopet fixat. Börjar bli dax att åter igen räkna antalet gäster och reducera eller maximera. Inbjudningarna bör skickas ut i Maj. Har en ide till gruppindelning för lite matpause aktiviteter som känns kul ( kanske bara jag som tycker det, av nostalgiska skäl, ni som kommer får se)

Vill ha just nu:

1. Härligt hus i söderläge med lagom många rum och öppenspis.

2. Egen godisaffär ( äter ALLA dagar nuförtiden)

3. Mjuka fina briodockor till Molly som verkar omöjliga att hitta.

4. Billig charterresa ( bröllopsresa) till Thailand över jul.

Om nån har tips på vart man ska åka om man åker till ovanstående land, lämna tips por favor!

tisdag, mars 28, 2006

kalasdax igen

Idag ska vi åka till Max och Ingela och fira tre nyblivna 1 åringar ( Max, Molly och William). Med oss tar vi en äppelkaka, nybakta kanelbullar, bananer, vindruvor, apelsin, Choklad ask ( Merci) och barnmat samt blöjor och ombyteskläder ifall någon olycka skulle vara framme. Man kan undra vem det är som fyller år, för barnen äter bara frukt och lite tårta möjligtvis. Fick skattebeskedet i morse, ska betala 600 kr. Toppen! Som tur var fick Johannes tillbaka lite, så det jämnar ut sig.

Sitter lite obekvämt för att mina jeans är nytvättade och har krymt 5 % (cheap Monday) För det är väl inte jag som fikat för mkt....

måndag, mars 27, 2006

helgen som varit


Efter jobb och mat och sömn på lördagen startade söndag kl 04.30 (5.30 sommartid) och jag och Molly gick upp för att kolla läget i lägenheten ( det var johannes tur att få sovmorgon) Molly lekte med leksamker ochjag halvsov i soffan tills nångång vid 7 snåret då jag satte på en film som jag gluttade på till det var dags för johannes att vakna. Det var så där bra väder ute så att man bara måste ut, vare sig man vill eller inte så det blev en tur på isen. Molly tyckte att snön var kall och svår att gå på, så vi satt mest vid ett fikabord och tittade på andra och åt äpple. Vid ett var det våffelkalas hos Martin och Maria m fam. Vilket intiativ. Massor med folk och sylt och grädde och tre olika smeter ( fråga mig inte vad de innhöll, typ fullkorn och vetemjöl gissar jag) Riktigt kul. Ändå kändes hela dagen otroligt seg och tröttsam och jobbig för mg, det är väl så ibland. Troligtvis pga trötthet eller pms. En annan orsak till depp var när vi letade resor upp till gränsen och bara fann billiga biljetter för typ 3000+. Med boende och liftkort och skidutrustning blir det rätt mkt, suck. Vet inte om det går att genomföra som det ser ut nu, med bröllop och bröllopsresa. Dessutom kom vi på att bilen har körförbud för att vi missat besiktningen, men det har jag åtgärdat idag kl 08.40 då Molly och jag tog peaguten till märsta och fick ok av en snäll besiktningsgubbe. Hurra! Något mer att glädjas åt är att jag bokat präst, en Karin från hemmingsmark ska viga oss! Så alla som möjligen förtfarande tvekar på om det blir nåt eller inte, ni kan sluta nu!!! Lördag den 15 Juli kl 16.30 blir jag Fru Lidström.

lördag, mars 25, 2006

Shopping och arbete

Idag har vi hunnit med en hel del. Vi började med att jag fick sova ut till kl 07 medan Johannes gick upp med Molly kl 05. Det var skönt med tanke på att jag var ute och svirade till 23 med mina yogamamma kompisar. Drack en halv vinare och kände mig inte alls speciellt berusad, men skönt avslappnad. Sedan var det inbjudningskort till Mollys kalas som tillverkades och efter det ilade vi iväg till stinsen köpcentrum och bytte Mollys fina nya utekläder till en stl mindre, 80 istället för 86. (intresserade se www.polarnopyret.se och gå in på babykläder -utomhus) En fleecejacka, en vindjacka och vindbrallor finns nu i Mollys ägo. Vindjackan fick hon av Mormor och Morfar i 1 år present. Efter inköp och en snabbdrucken kaffe+biskvi bar det av till V-tuna. Där träffade jag mina dramapedagog kompisar och vi planerade framtiden i några timmar och städade ett ytterst skitigt teaterförråd. Nu har vi ätit och kommit till ro och ska bara göra så lite som möjligt innan det blir kväll och sovdags. Imorgon ställer vi fram klockan. Hurra hurra, då slipper vi gå upp kl 05!

tisdag, mars 21, 2006

hypokondrisk?

Har haft konstiga smärtsamma attacker mot min mage idag. Antagligen är det gigantiska gaser men man vet aldrig, kanske lider jag av nån hemsk tumör eller nåt annat. Hoppas att det går om iallafall för det är inte det allra lättaste att förfölja Molly hela dagarna med ont i magen. Idag kom hon upp i soffan helt utan hjälp ( tidigare har hon använt en kudde) och satt där helt nöjd när jag sekunden efter kom in i vardagsrummet. Frågan är ju om hon nu tar fötterna eller huvudet först när hon ska ner....

måndag, mars 20, 2006

i övrigt


Här inne ska vi ha vårt bröllopskalas.Vill man se mer går det bra att gå in på www.javregarden.nu


Om det är någon som har försökt komma i kontakt med oss på sistone så kan jag bara informera om att orsaken till att vi inte svarat är den ni ser på bilden. Molly. Hon har en passion för bla telefoner och sladdar och ryckte i torsdags sönder antennkabeln till telefonen. Men det går bra att nå oss på mobilerna fortfarande. Fast man vet aldrig hur länge.....

I love Janne!

Det är över!
Janne har botat mig. Han var fantastisk, denne man på folktandvården i Rotebro. Tittade försiktigt på mina tänder och raspade inte sönder mitt tandkött. Jag hade inga hål! Jag som alltid har hål.Min glugg var inte infekterad eller farlig utan rotfylld och i ett perfekt skick. Nästa besök ska vi fylla igen den lite och sen är jag färdig..tills nästa gång. Janne ska bli min egen tandläkare. Aldrig mer ska jag byta. Måste tillägga att jag blev mkt imponerad över dagens teknik. Mina tänder dök direkt upp i datorn och Janne bokade tid inne hos sig. Och han hämtade mig i väntrummet, jag slapp den där hemska dommedagsrösten som skrek ut HANNA TILL RUM 5!!!Vilken lättnad. Jag firade med en ny Elle och vaniljglass. Nu ska vi äta och sen ska Molly sova. Kvällen väntar....

tandläkarskräck

Idag ska det ske. Kl 17.20 har jag tid hos Janne. Det sägs att han är den snällaste tandläkaren i Rotebro. Jag är ändå skräckslagen. Mest för att han ska säga- Oj oj oj, det här var inte bra!
Jag har inte varit på undersökning på många år och ni som sett mig flina vet att jag saknar en stor fyllning i ett gammalt hål. Jag kan bara föreställa mig hur dyrt det kommer att bli. Tillråga på allt har jag nån maginfluensa el dylikt. Fick tömma magen ordentligt i morse, om man säger så. Till min stora sorg var det dessutom slut toapapper. Fick använda Mollys tvättservetter. Myspys.
Ska bli bättre på att uppdatera bloggen, jag lovar.
Återkommer med rapport från Janne och Co.