söndag, april 30, 2006

valborg

Vi har kommit över den smärre sorgen med huset och siktar vidare mot andra ev föremål att sukta efter. Ska på ny visning imorgon. Ett renoveringsobjekt som är likadant som åsvägen fast HEMSKT. Får se vad som händer....

Ikväll blir det premiärgrillning hos Martin och Maria med familj. Vi har köpt snacks och öl och vin till den pokerkväll som desstuom utlovats. Jag har aldrig spelat poker. Har dock en härlig känsla av vinnardoft i luften. Eller så är det bara min nya parfym från www.thebodyshop.se
Håll tummarna för mig, ni som vet hur jag blir i spel.....

Happy Valborgsmässoafton vänner!
Nu drar jag på mig mina vita nikedojjor med gula snören ( nya för säsongen!) och försvinner ut i kvällen!

torsdag, april 27, 2006

2.200.000 sek

Där gick vår gräns. Det blev inget hus på åsvägen. Klart slut.

onsdag, april 26, 2006

det ser mörkt ut

Nu har vi nog bestämt oss för att inte ge fler bud. De tokrika rackarna har lagt 2 miljoner och vi känner att det blir för dyrt. Inte kul men så är livet i sthlm. Bostadslivet iallfall. Vi får ta nya tag och leta med ljus och lykta efter ngt billigt bra och lättskött. Suck!Har just kommit hem från premiären av "Tant Agatas juveler"-en deckargåta som mina fina sjuor har spelat upp. Det gick super och jag känner min stolt och glad för deras skull. Det är väldigt nervöst att sitta på sidan om som regissör, men kul oxå!
Nu ska jag se Top modell eftersom att LOST har uppehåll en vecka. Puss på er allihopa!

tisdag, april 25, 2006

budgivning pågår....

Spänningen stiger, kanske kan vi bli ägare av åsvägen. Vi har lagt ett bud och blivit omåkta, så nu är det dags att lägga sig etta igen....men till vilket pris.....mkt att tänka på. Men hoppas hoppas hoppas.....

måndag, april 24, 2006

åsvägen 46


Vi har nya husdrömmar. Radhuset kanske inte ser mycket ut för världen men det överraskade oss när vi snippade förbi på visningen idag. Och alla ni som kommer på besök till vårt eventuellt större boende...ni får ett eget rum, jag lovar.!

Kolla in www.hemnet.se
( Vallentuna- Rickeby Åsvägen 46)

söndag på skanskenlördag, april 22, 2006

besök från piteå

I fredags kom två söta tjejer på besök, Jill och Agnes. Oj så skönt att träffas och himmel och pannkaka så många leksaker som legat/ligger på vårt golv. När vänner kommer till oss så känner jag verkligen hur kul det vore att bo närmare. Iallafall så har Mollys feber inte gått om utan snarare ökat och nu är det alvedon som gäller. Idag har hon varit sjuk i en vecka, stackars barn. Fast fram till nu har hon i stort sett aldrig varit sjuk, så jag ska inte klaga. Men hon är lättstött och gör sura gråt minen så fort Agnes tar från henne nån leksak eller skriker eller annat som större barn gör mot mindre barn. Imorgon ska vi försöka oss på skansen. Molly får sova i vagnen om hon inte är friskare. Farbror doktorn sa att det gick bra.

torsdag, april 20, 2006

Böllopsresa

Vi har inte bokat den än. Krabi, Koh Lanta eller Koh Samui? Vi behöver hjälp!
Och vi måste! boka i helgen, resorna verkar gå åt fort som attans..

För övrigt kan jag informera om att Johannes är feberfri men Molly ligger runt 38.5 igen. Det blir nog vårdcentralen imorgon, kanske småöronen har åkt på en inflamation. Jag är frisk fortfarande...ta i trä....

måndag, april 17, 2006

trött sjuk och irriterad
Så här har delar av vår dag sett ut.

vår på tomtegränd


den enda som är frisk....

är jag, resten ligger och sussar. Fy vad tråkigt! Man kan väl tänka att jag borde vara tacksam som håller mig på rätt temp, men om man är sjuk så har man fullt upp med att försöka kurera sig. När man är frisk får man ta hand om gnälligt barn och febrig man- boring! Jag som hatar att inte göra nåt. Kan inte komma på någon annan som har så svårt för att gilla tomma dagar som jag. Det är helt enkelt pest och pina. Men jag blir iallafall inte korsfäst, som vår vän jesus blev, under påsken. Ska sluta tycka synd om mig själv om en stund, vill bara gott mig lite till. Imorgon börjar ju vårt nya liv, utan godis, chips och nikotin. Det enda jag kommer att sakna är GODIS. Och det kommer att bli riktigt tuff, för jag har gjort det förut. Vi har pratat om vad vi fortfarande får äta, och till den listan hör glass och fika. Det kan resutera i att det kommer att bakas endel på tomtegränd framöver.

Hörde att det snöade hemmavid (piteå) Hurra för våren i Rotebro!

lördag, april 15, 2006

påskafton och +39.4

Igår var det kalas för Jack 2 år. Jättekul tyckte Molly och försökte komma åt att öppna alla hans paket. Hon har börjat bli lite egennyttig, tösabiten. Iallafall så kändes hon lite varm fram emot eftermiddagen men vi trodde att det berodde på lek, tårta och ståhej. Vi hade fel. Inatt var hon kokhet och fick alvedon och imorse var hon ännu varmare och tempen visade 39.4 vilket resulterade i en till minimugg alvedon. Nu sover hon i pappas famn. Idag var det tänk att vi skulle fira farmor med mat och lek på etnografiskas cafedel, men Molly och jag får vackert stanna hemma och vila. Trist. Solen skiner och jag är sugen på att göra nåt. Kanske smiter iväg en stund innan Johannes drar och hyr en film och köper mer godis.

Igår slöt vi en pakt. Jag och min blivande man. På tisdag börjar ett godis, chips och nikotinfritt liv. Iallafall fram till bröllopet. Ve och fasa. Men man måste ju var i form på sitt eget wedding. Så nu får det bli så. Amen.

onsdag, april 12, 2006

inköpt: sommar

Igår kväll åkte Mamma och Mia hem till Piteå igen efter fem dagars vistelse på tomtegränd. Härligt att omges av familjen och få gå på upptäcktsfärd tillsammans med dom. Det har shoppats endel. Jag hämtade mina nya glasögon i lördags ( Tiger-är väldigt nöjd och klarsynt) och fick köpa dom på avbetalning. Tur, annars hade vi riskerat att bli vräkta. Nästan iallafall. Sålde ett par använda cheap monday till syster och bytte in pengarna mot en kofta, en klänning, ett halsband och en scarf. Hurra!

Appropå det fyller typ alla i min närhet år under en vecka på året, den här. ( lagom till vår smärre ekonomiska kris) Fyra syskon, Mollys kusin, Mollys farmor och Lisette. Desutom har ju Molly nyss fyllt plus alla hennes kompisar. Jag säger bara KALAS KALAS KALAS. Man kan ju glömma att vara nyttig under april iallafall.

Vi avslutade mamma och Mias vistelse med att besöka IKEA. Handlade bara lite, men såg mycket vill ha vill ha vill ha grejor. Köpte oxå godis på världens bästa godisaffär i sthlm för hela 73,50. Godiset kostar 5,90 hg. Det är vad vi ska göra i påsk förutom att ha kalas, äta godis.Köpte även orange bastmatta att ligga på under soliga dagar och 100 sugrör (gissa färg) till Molly att mumsa på.

söndag, april 02, 2006

Mollys första år i bilder


Älskade unge!