måndag, maj 29, 2006

muffins för sommardagar

Nu har mormor och morfar lämnat sthlm för Piteå och Molly har däckat i vår säng. Jag har bakat muffins i massor så att det ska räcka för skansenbesök, parklek och picknick i det gröna. Ikväll blir det mamayogaträff med mat och vin så man måste nog ta sig en sväng förbi Systembolaget oxå. Föresten så brann vår micro imorse ( Molly vaknade på ny rekordtid 04.30) så nu är det dags att investera i en något dyrare och säkrare variant. Kanske man kan få en hand dammsugare+en micro i paketpris? Elgiganten nästa!

lördag, maj 27, 2006

till Grinda






Idag har vi åkt en liten tufftuff båt till skärgårdsön Grinda. Kul och mycket för Molly att upptäcka och förtjusas över. Smörgås och fika, djur och växter, spring i bena och regnstänk fanns det gott om. Trötta och hungriga avslutade vi dagen med en pizza från Stazione i U-Väsby och gott att dricka.

fredag, maj 26, 2006

på rosendahl i regn och rusk



Gårdagen bjöd på en härlig lunch på Rosendahls trädgård samt en fin promenad bland äppelblom och välfriserade buskar. Så skönt att vara tillsammans. Synd bara att vädret inte är lite roligare.

onsdag, maj 24, 2006

på tv och boktips


Ikväll blir det inget LOST eftersom att serien tagit sommaruppehåll. Jag får nöja mig med Topmodell finalen. Jag och Mari såg svenskfinalisten Freja på östermalm, pimplandes troligvis en latte på något flaschit cafe mitt emot sturegallerian, när hon var här och hälsade på för en dryg vecka sedan. Freja var mkt söt kan jag säga.


Idag damp de efterlängtade böckerna från bokus ner. Molly tyckte att det var sådär kul och började läsandet med att riva sönder Miffys tak( Miffys färger bok). Jag tejpade snyggt. Själv hann jag med ca 90 sidor i Skugges nya roman när Molly sov och tyckte att det var en underhållande läsning som rekommenderas än så länge.

Nu börjar en lång och skön helg.

tisdag, maj 23, 2006

äktenskap kan ingås.....

Idag kom ett brev från skatteverket. Vi har fått tillåtelse att ingå äktenskap med varandra, jag och Johannes. Det fritt fram med andra ord. Dt var ju bra. Va hade man gjort om de sagt nej?
Ingått olovligt äktenskap?

Uppspelet med mina småtjejer ikväll gick finemang. Dom var superproffsiga. Tänk att jag har ett så underbart jobb. Påminn mig om det om jag klagar sen, när jag börjar jobba mer i höst.

Imorgon kväll kommer Mollys mormor och morfar till oss. Ska bli sååååå kul. Vi längtar oss blå, båda två.

måndag, maj 22, 2006

om jag lät gnällig så kan jag säga att det gått över













Då och nu.
Jag är glad för att det är nu, men ler och får nåt speciellt i blicken när jag ser på då.

Hur jobbigt det än är ibland så är det värt det tusen gånger om.
I love u !

måndag med Molly

en ny vecka har börjat. Intensivt.
Vi vaknade i sedvanlig tid kl 05.14 och åt, lekte och pratade med kusin Zandra som sover här några dagar. Sen var det öppnis vid 9-12 ink mat för Molly. Sovstund mellan 12-13.40. Sen kom Linnea och Isabell förbi och det var lekstund och mellis. Sen kom Maria, William och Edwin och lekte och åt snabb middag, köttbullar och potatis. En tur till Lill-ica med vagnen för ägg, socker och en ny Mama www.mama.nu och sen var det mammans tur att äta, gröt och macka. Och så in med en sockerkaka i ugnen, med en skrikande trött unge hängande i benet ( vi ska sälja fika på jobbet imorgon, efter avslutningsföreställningen, måste hinna baka minst en till innan kvällen är slut) Snart kommer förhoppningsvis Johannes. Jag har grus i ögonen. Sängen känns lockande. Bara några tappra timmar kvar. Sen är dagen slut.

tacos med nachos

Igår åt vi tacosrester med nachochips till. Molly fick köttfärs och spagetthi. När hon ätit klart fick hon mumsa på lite nachochips. Gott tyckte hon och tuggade hejvilt. Lite senare dippar hon även i sina köttfärsrester, precis som mor och far. Barn gör som sina föräldrar gör. Hur gulligt som hellst tyckte vi.

lördag, maj 20, 2006

inköpt:bröllopsklänning

Nu är det gjort.
Idag har jag lyckats med det jag nästan trodde var omöjligt. Jag har köpt min bröllopsklänning ( om jag nu inte ångrar mig, jag har öppet köp i 8 dagar...)
Det blev en tigerklänning i vitt. Lägger inte ut nån bild, för lite överraskning vill jag att det ska vara. Men jag känner mig fin och snygg och somrig.

Lättnad.

Nu väntar Carola och gänget ikväll. Synd att jag är dödens trött efter dagens shopping.
Hoppas att jag håller ut.

fredag, maj 19, 2006

om du har långtråkigt

Dagens lektion i Gringosvenska
Skola, Farsta
Idrottsläraren: Varför kom du inte på lektionen idag?
Kille #1: Ey mannen, jag försåvde mig.
Kille #2: Hahaha försåvde..söv heter det!

kul sida på www.tjuvlyssnat.se

en barnbidragsfredag som den här...

...har vi varit och badat på badhuset med Linda och Tilde på morgonen. Molly tyckte att det var jättekul och lite småkallt och sov sedan gott i två och en halv timme. Nu ska vi iväg och handla på min nya favoritmataffär Willys. Just nu finns ett blöjerbjudande för endast 99kr om man handlar för 200. Det är ju barnbidragsfredag som sagt. Bäst att fylla kylen med det nödvändiga så att man klarar sig ytterligare några dagar. Hur gjorde man innan man fick de där extra 1000 en vecka innan lönen? Kommer inte ihåg, men så är man ju djupt insyltad i barnträsket:)

Och kom ihåg; ett barn ett barnbidrag, två barn två barnbidrag!
( fast jag ska gifta mig och dricka margeritas först!)

torsdag, maj 18, 2006

ny titel

Idag har jag blivit utsedd till arbetslagsledare. Jaha. Nu ska här jobbas tills det blöder ur öronen. Nja. Jag börjar med 75% och det dessutom först till hösten. Men ändå.
Molly har blivit en läslus. Hon tar en bok och går och sätter sig och läser/bläddrar i sin myshörna. Jag kan säga att det ser ungefär hur gulligt ut som hellst.

onsdag, maj 17, 2006

trött och tråkig småbarnsmamma

Idag började dagen 04.46. Shit vad tröttsamt. Men Molly är glad som en liten groda och hoppar runt runt oss i sängen. Mam mam mam mam. VAKNA!!!!säger hon inte, fast hon menar det. Och blir jätteglad när man slår upp ögonen. Om man ignorerar henne en stund till lämnar hon själv sängen och börjar härja i storrummet. Då kan man liksom inte bara slappna av och somna om. Så det är bara att gå upp även om det är alldeles för tidigt. Det värsta är att dagen blir så lång. Den tar aldrig slut, fast man är trött trött trött och tråkig. Tur att vi har en lekpark med gunga och sandlåda utan för portarna. Och skönt att det är jobbdag imorgon. Vila lite och tänka vuxna jobbtankar. Äta i stojig skolmatsal och träffa rektorer. Kanske dricka lite apparatgjort kaffe och ta en torr bulle. Tänk vad skönt livet kan vara en torsdag.

Glöm för allt i världen inte LOST säsongsavslutning ikväll. Och i pausen Arsenal vs Barcelona på 6an. Drömde föresten om Zlatan inatt....mmmm

tisdag, maj 16, 2006

barnböcker till högsta pris

Idag damp den ner, Barnens bokklubbs månadstidning. Vi gick med innan Molly föddes, med ett sånt där billigt 9 kr erbjudande + en Pippiservis. Jättebilligt och jättebra och kul. Molly har lusläst båda böckerna och använder servisen, så det var ju ett klipp. Men....
Visst är det lätt och ledigt att beställa från denna bokklubb. Men inte billigt. Inte billigt alls. Låt mig ge ett exempel. Månadens bok är en Miffybok ( som Molly älskar) plus en handduk med Miffytryck. Endast 199kr. På Bokus kostar Miffyboken 90 kr. Det innebär att de vill att man ska betala 109 kr för den där handduken. Suck.
Jag var själv med i BarnensBokklubb som liten och tycket det var toppenkul att beställa och få hem fina nya böcker. Nu känns det som att jag inte kommer att föra över den traditionen vidare till Molly. Jag ska starta Bokustraditionen istället. Böcker på nätet Hurra hurra hurra. För att fira detta beslut köpte jag två böcker till Molly ( en Miffy och en Mollybok) samt en till mig och en till Johannes ( Linda skugges nya och Ronny Olovssons Värsta pappan) för det eminenta priset 430 kr. I love bokus!

Missa inte kvällens familjeliv om regnbågsfamiljen 19.30 och glöm för allt i världen inte bort LOST imorgonkväll. Det blir SJUKT spännande....

måndag, maj 15, 2006

en stund över

Molly sover sin lunchlur. Jag sitter och planerar lite bröllop. Det är en del man ska tänka på. Tur att min kära blivande man kan excel ut och in, han gör fina listor för mig att fylla i som lugnar stressiga magar något. Det hjälper att kryssa bort punkt efter punkt om man har lite pirr i magen. Man ser att nåt blir gjort. Idag har jag ringt till guld affären i piteå och pratat ringar. Längtar efter min, den blir stor och fin och enkel. Har även kollat lite priser på hotell i Piteå för bröllopsnatten. Det är ruskigt dyrt med fina sviter, vi får se om vi verkligen ska investera i det, risken är ju att man knappt hinner njuta av lyxen. Men hotellfrukost är något av det bästa jag vet...det tål att fundera på.
Det kliar i mina fingrar, jag vill fixa allt nu nu nu, men det får bli sen, efter fotbollsVM, som vi längtar ihjäl oss efter i familjen Nyman Backman Lidström. Lördag den 10 juni börjar vår första match. Nervöst, spännande, fantastiskt. Vilken uppladdning inför 15 juli. Kan inte bli bättre....

Ikväll ser jag reprisen av svts dokumentärserie om familjer 19.30.

fredag, maj 12, 2006

att hitta rätt....

Mari har lämnat Sthlm för denna gång och rest hem till sin man och hund. Tråkigt att hon åkt, men hur kul som hellst att hon kom! Vi fick en massa mys och oys och go´fika och mat och prat, och vi gjorde nytta oxå, bröllopsnytta. Ni får snart se!
Det finns dock ett problem, ett som kan bli ganska stort, nämligen kläderna. Vad man ska ha på sig på sitt eget stora kalas. Det är inte lätt att hitta rätt kan man konstatera efter en hård eftermiddag på stans märkesbutiker. Nån som har ett förslag på en fin, snygg tuff klänning som passar på mig?

måndag, maj 08, 2006

bokat och klart

Nu är det gjort. Vi har bokat vår dyra bröllopsresa. Två veckor i Koh Lanta. Jag hoppas att det blir bra, och det blir det nog. Känns obegripligt och härligt att det blir av. Ingen vit jul i jul.

de första sommardagarna

Molly mumsar pannkaka i det fria. Den fina hatten har snälla tant Lisette gjort, som för övrigt firades i helgen pga att hon fyllt 30. Det blev sol, vin och för lite vatten, men en härlig dag i vänskaplig anda. Grattis fina du!

torsdag, maj 04, 2006

fint i balkongträdgården


Jag har varit på nyöppnade Plantagen vid barkaby (www.plantagen.se) och inhandlat kryddväxter till mitt försöksprojekt på balkongen. Dessutom fyndade jag en fin stooor kruka på Ikea som jag släpade hem, plus tre småsäckar jord och växtnäring, samt en unge på 10 kg och en vagn och en stol. Pust! Men vill man så kan man. Och Molly fick en korv för en femma så hon höll sig lugn. Nu återstår det bara att se hur dom klara sig, mina nya försökskaniner: Gräslök, Smultron, Basilika, Mynta och Citronmeliss.

måndag, maj 01, 2006

glöm inte att....

...deklarera i tid! Imorgon ska den vara inne.

www.skatteverket.se

poker och vakna barn=0



Nej, jag vann inte. Det gjorde Martin, fast vi var inte där då, för vi fick gå hem vid tolv. Molly tycket att det var förfärligt tråkigt och obekvämt och ovant att sova i vagnen eller i vår famn efter 22, så efter mkt om och men så kapitulerade vi.

Iallfall.

Jag vann några omgångar, två närmare bestämt. Johannes storspelade och föll tillslut med en krash. Ingen kan anklaga honom för att spela fegt efter det. Här kommer lite termer som jag nu ska börja slänga mig med, kanske:)

Fold- "jag lägger mig dvs vågar inte chansa eller bluffa mig fram"

Check-" jag fortsätter spela om jag inte behöver punga ut med en massa mer pengar på en gång, vad säger du?"

Kanske återkommer med mer spelspråk en annan gång. det var kul så länge det varade! Nu ska vi dra på visning igen.