onsdag, januari 31, 2007

ingen tv ingen melodifestival

Vi har fortfarande inte fått tvn att fungera. Det innebär att jag missar första deltvlingen i melodifestivalen. Och jag såg inte grammisgalan igår. Jag överlever. Faktiskt. TvGiftet har nog börjat gå ur kroppen. November december och januari går under "tiden utan tv"

att vara arbetslös

är inte så kul. Inte om man heter Hanna och inte vill annat än att frälsa världen med Dramatik! jag försöker övertyga och tjata och tigga på mina bara knän, men det går SEGT. Pite har inte riktigt förstått vilket tillfälle dom just nu! Med dom fjuttiga timmarna jag har i skellefteå och en ny teatergrupp på regnbåden kommer man inte långt pengamässigt. Men jag ska försöka att ha TÅLAMOD ( har jag nämt att det inte är min starkaste sida?)

Idag gick jag iallafall ut på en promenad på morgonen för att komma bort från arbetslösheten och in i "å vad det är härligt att vara ledig och fri och kunna göra vad som helst-heten" och det lyckades ganska bra. Efter en timmes snabb powerwalking förbi Maris fina hus och Christinaskolans fasader så hade jag kläckt tre nya ideer och fått lusten tillbaka. Sedan dess har jag ringt tre samtal, skickat ett mail med bifogad projektide samt beökt stan och köpt ett par nya fina byxor+tröja från rean. Hade planerat att köpa norahs Nya men den hade inte kommit in än. Det får bli morgondagens projekt, förutom att se bebisteater på krokodil kl 10. Fortbildning kallar jag det;)

Igår träffade jag en gammal kontakt som jag jobbat med. Vi småpratade och han frågade om jag var på besök i stan. När jag sa att jag flyttat hem sa han "Jaha, jag trodde inte att du var en sån som skulle flytta tillbaka." Vad menade han med det? Kändes iallafall som en konstig kommentar.

Nästa vecka fyller prinsen år. Vad ska han få? När jag frågar kommer han med tråkiga nyttiga förslag. Det kan han köpa själv tycker jag. Jag vill ge nåt kul, men inspirationen är inte på topp. Förslag?

söndag, januari 28, 2007

bad och palt en söndag i januari

Det är nästan 20 minus och solen skiner utanför fönstret. Om jag inte visste hur kallt det är skulle jag nog fundera på en promenad. Kanske tar en iallfall. Utan täckbyxor? Nja. Vi får se. Hela familjen har nyss kommit hem från badet och väntar nu på att palten ska koka klart ( inte hemgjord, coop) så att vi kan äta. Sen ska Molly sova och räkningarna betalas, matlistan skrivas mm mm mm. Vardag i våra liv. Det är något med söndagar som får mig på lite dåligt humör. Jag hoppas det vänder. Det kanske får bli en promenad iallafall.

Funderar på att gå tillbaka till mitt gamla nyttiga liv och säga upp bekantskapen med fika och godis på veckorna. Men det känns tråkigt. Fast kanske nödvändigt. Jag är storkonsument. Fast jag väntar nån vecka till. Baka semlor en söndag? Man kan alltids fundera på det.....

torsdag, januari 25, 2007

Dr Lidström ordinerar sin kur

Detta är mirakelkuren som skall göra slut på kölden:
En Camina 600 BK. Måtten på kassetten-eeah verkar passa perfekt att montera in i vår öppenspis.
Med bergvärme måste man springa ned till pumpen och justera värmekurvan vid stora temp-variationer. Nyss var det -25 och så *poff* blev det -2 och då tycker värmepumpen att nu blir det ju ändå så varmt så då drar den av på farten och så blir alla element schweinit kalla. Detta problem löser inte en Camina 600 BK, men den ger extra värme vid kalla grader för då orkade inte bergvärmen med, det blev ca 17-18 grader inomhus.





kalla fötter

Har fått användning för mina gammla uggs igen. Inte ute, men inne. Det är kallt med bergvärme.....BRrrrrrr

lonely at last

Så var det då äntligen onsdag kväll och dags för Anna, middag och lite luleshopping. Sammanfattningsvis:

Shopping i luleå: 3+
Hittade inget speciellt. Köpte en t-shirt på HM och ett halsband. Kollade in skor men hittade inga som jag bara måste ha så då fick det vara. Börjar bli rejält less på all tråkig rea. Fram med det nya för tusan!

Middag i Luleå: 3
Åt på pastaresturang men jag valde pizza. Den gick ner men inte mkt mer. Drack även ett glas vin som inte heller var ngn höjdare. Men lugn och ro är inte att förakta och jag njöt av sällskapet.

Anna i Luleå: 4
Hon är en liten tjej Anna. Kom in på scenen med svart kapuschongjacka och kängor. Visst tänker jag på skräckfilm när första låtens intro spelas. Och hon har en vidunderligt vacker röst.Tyvärr är lokalen helt fel och vi sitter högst upp i den nybyggda konserthallen så känslan av nära har svårt att innfinna sig. och ljudet är inte bra alla gånger. Troligtvis är det sånt som med tiden kommer att bli bättre i luleås nya stolthet kulturhuset. Jag är iallafall glad att vi var där, jag och Johannes och Anna och alla andra. Kul med kultur! När och vad är nästa arr? Och kommer det att bli ett "rum för barn" även i Luleå- Hoppas!

Nu tillbaka till vardagen och dagens inte lika roliga middag- Grönskasoppa och bröd. Men till efterrätt blir det semla från Ica. Och när Molly somnat kanske jag vågar mig ut på prommis med min hurtiga lillasyster.....

tisdag, januari 23, 2007

Anna T

Imorgon lämnar jag pite för lule och ser Anna Thernheim på kulturens hus med min man. Först blir det middag på stan och sedan konsert. Ser mkt fram emot detta. Tack och lov för att man har fina mostrar till småtjejerna, eller hur Mari!

Rapport och utvärdering utlovas.


Middagstips:

Köp färdig pulversoppa "Tom kha" som finns under asiatisk/thai mat och följ receptet. Men lägg i andra grejer oxå, typ majs, oliver, ris och potatis. Jättesmarrigt och utlovar thaivibbar!

Mysig

trots

Jag och molly bråkar en del nuförtiden. Om att man inte ska hälla ut mjölk och vatten och mat på golvet. Om att klä på sig eller inte. Om hur många böckervi ska läsa innan sovstund osv osv. -Nej! jag vill inte, ekar mellan våra väggar både dag och kväll. Som tur är finns dagis. Då får jag jobba utan att bli avbruten hundrasjuttio gånger. Och det finns inget bättre än att hämta henne kl 3 och kramas och hitta på nåt kul tillsammans innan mat och stök på kvällskvisten.

Annars rullar det mesta på som vanligt. I källaren börjar vår tvättstuga ta form. Två väggar är kaklade och golvet är klinkrat. Det bli finfint ska jag säga. Det ska blir såååå skönt att kunna tvätta och duscha hemma även om det är nära till morfar. Men i -20 känns det mest utanför dörren långt bort.

Jobbfronten inget nytt. Jag jobbar på det kan man säga. Mailar och ringer. planerar och skriver. Köper in litteratur och små måste ha grejor. Nu sist kom " Sagolek" på posten ( www.sama.se ) som jag hoppas ska inspirera till nya fina sagor i skolan.

Mia slutar tidigt idag så jag tror att jag hämtar upp henne på skolan och tar en tur på stan innan Öjeby bibliotek får äran att bli besökt för en bokutförsäljningskoll. FYNDA!!!

Puss puss

torsdag, januari 18, 2007

utsikt från resturangen

utan tv förliser jag på denna ö

Vi har inte haft tv sedan i slutet på oktober. jag missade bla sista avsnittet av Lost. Och ska jag vara ärlig så har det varit ganska skönt. Jag har läst, lyssnat på radio och tänt ljus där tvn förut sken upp. Men nu börjar jag längta efter vissa program. Som tex Antikrundan, House, Grey´s, Lost och kanske ett och annat avsnitt av let´s dance ( för att kunna förstå alla löpsedlar fre-lör) I helgen ska mkt göras, bla ska tvättstugan kaklas, lister spikas och sparken monteras. Men jag hoppas att även antennkabeln från taket ska pluggas in. Då kan vi göra iordning tv rummet på nedervåningen. Övervåningen är fortfarande belamrad med kartonger, så för den finns inget hopp än.

På jobbfronten ser det ut sådär. Jag har ringt musik och dansskolans rektor och tjatat och kanske finns det en möjlighet att sätta igång ngt där, men tålamod har aldrig varit min starkaste sida. Jag jobbar en del i skellefteå och det har än så länge stärkt mitt självförtroende, det har gått jättbra helt enkelt. Men jag tänker att jag ska försöka skriva lite manus för framtiden och sälja mig själv lite mer i skolorna. Och så vidare. och nu får jag dessutom stämpla, hurra!

( men om jag får ett jobb i sthlm, som jag MÅSTE söka, så blir vi tvungna att flytta igen, med hela familjen. Eller så kan jag veckopendla med stöd av arbetsförmidlingen som ger en gratis hemresa i månaden- det är ngt att fundera på.....NOT!!!!)

Idag blir det lunch med Jill på bryggargatan och sedan ska jag sitta hemma och jobba och vänta på ugnsreparatören som skulle komma ngn gång mellan 12-14....

Molly grät idag när jag lämnade henne. Arma unge. Och stackars mitt mammahjärta. Men lämnade henne gjorde jag iallafall.

måndag, januari 15, 2007

lördag, januari 13, 2007

Lördag med bigbox

Skön lördag i Piteå. Rapporteras från Backevägen 3, kontoret.

Gick upp vid 06 med Molly som ville leka i sitt rum. Parkerade mig i Mollys växasäng från ikea och läste lite bok medan hon stökade på med ett dockhus och gubbar. Fixade när Johannes vaknat med mitt kontor och nu finns tavlor, gubbar, böcker och spargrisar uppsatta. Lovely! inspiration, funktion och utsikt över assi. Förlåt, Kappa. eller var det smurfit? Hursomhelst. johannes tycker att jag ska skriva en saga om fabriken, men jag vet inte... Fortsatte dagen med en härlig macka och fika på krokodil tillsammans med väninnor och barn. Molly åt korv och sov sedan sött i vagnen utanför. På hemvägen inhandlades vintetra och en flaska dyrare vin, samt en Miffy matbox på nya inredningsaffären "Min stil". Nu, efter mat och godis och chips och entvå gls vin känns livet lätt att leva. Skönt.

Tänker på er i stockholm som ofta känns allt för långt bort. måste boka en resa snart!
Martin och Maria m fam. Hoppas allt har gått bra, vi har massa fina bilder på er som vi måste skicka iväg snarast.Kram!

"Huset"


"Hej då huset, vi ses imorgon." ( sa Molly när vi lämnade vår resort.

fredag, januari 12, 2007

thailand

måndag, januari 08, 2007

kontor och spark i present

Det börjar bli dags för lite före och efterbilder. Ska bara packa upp alla lådor först. Och ställa in allt i alla skåpar. Och så vidare. Idag har jag gjort en kraftansträngning med kontoret. Har packat upp alla mina drama/teaterböcker och fixat med manus i mitt nya dokumentskåp. Nu är det bara att börja planera. och fixa lite med inspirationsmatrialet- alla mina fina leksaksgubbar och sparbössor och hus. ( spanade på nya muminfyren idag på Barnens hus, men det kändes lite för dyrt...)

Lämnade mitt lilltroll på dagis idag. Hon var tapper och grät inte fast underläppen darrade. Det svider i hjärtat. Men när jag hämtade henne berättade hon glatt att hon lekt med hampus och att det varit kul på dagis. Hon får nog inga allvarliga sviter;) från förskolan.

Efter lämningen bar det av till skellefteå och fortbildning för en hop högstadielärare. Det gick jättebra. Kul att arbeta med vuxna för en gångs skull.

Måste oxå berätta om mitt fantastiska fynd på biblioteket i stan. Jag for förbi innan jobbet för att kolla in nån cd bok till bilfärden och då gluttade jag lite på till salu borden. Och till min stora glädje sålde dom ut 9 pjäsböcker för barn och unga, såna som jag lånar titt som tätt. Mitt eget bibliotek ropar hurra! 25 kronor och miljoner ord rikare.

Igår hade vi familjemiddag hos Lidströms. Vi fick en SPARK i julklapp. Här ska sparkas! fantastisk present! Molly fick en plastservis och en bobbycar. I morse klockan 05 vakande hon och sa: upp pappa, upp!! Kaffe!

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen. spännande...Hoppas få en till en fika med någon söt mammaledig tjej oxå, blink blink!

lördag, januari 06, 2007

Home sweet home

Hemma igen. Och nu som officiella Backevägenbor. Vi har lämnat den tillfälliga lägenheten hos morfar och kurat ihop oss i HUSET.
Vi går runt och småler mest hela tiden. Äntligen. Jag kan inte med ord beskriva hur skön vår säng är. Eller hur bra det känns att sitta vid köksbordet och äta frukost en fredagmorgon kl 06.
Det är massor kvar att göra och inget är väl klart, med vi kan bo i vårt eget hus! Och det efter att ha vilat ut ordentligt på Koh Lantas varma stränder. Molly pratar mest om hur hon sprang och ramlade. Och elefanterna, och badet.

Resan hem gick bra men tog hur lång tid som hellst. Vi fick vänta 4 timmar på flygplatsen i Krabi. Sedan 6 timmar flyg till Dubai. Väntan 1,6 h. Flyg till sthlm 6,6 timmar och sedan väntan i 4 timmar på flyget till Luleå. Och så bilfärd med mormor och mia. Det allra bästa var den superlyxiga frukosten på sas radisson hotel på arlanda. 150 kr per person och det var det helt klart värt. MUMS. I love hotelfrukost!

Minnena från semestern; snorkling, MATEN, shoppingen och lyxiga barnfria kvällar med var sin drink i handen och en tjock bra bok. Det behövde vi. Det ska vi göra om. Nångång. När vi behöver pause igen. Nu vill vi gotta oss i huset. På måndag börjar vardagen. Johannes börjar nytt jobb. Jag har lärarforbildning för högstadielärare i drama i skellefteå. Molly ska på dagis. Välkommen vardag!

Ikväll ska vi försöka koppla in internet hemma. Då kanske jag blir en flitigare bloggare. Och kan skriva i mitt eget KONTOR!!!!

måndag, januari 01, 2007

du ar vantad 2007

Igar nyarsafton i thailand. For oss var det en riktig otursdag. Jag tappade min mobiltelefon, johannes krossade sin onda tanagel och holl pa att svimma, som vanligt, av smartan ( tur att han inte ska foda barn), min pop bikiniunderdel forsvann nagonstans, martin och maria blev av med sin kamera och filmkamera och aven martins ta fick en blesyr. Jag fick en liten men ond blasa under foten.
Jag kan saga att vi var oroade nar vi gick hem fran martin och marias resort, att det skulle komma en raket och dimpa ner i mollys vagn eller nat liknande. Men allt gick bra och de fina eldlamporna lyste upp himlen pa ett magiskt satt. Dock sov vi in det nya aret, jag vaknade bara till en snabbis av fyrverkerismallarna. Men valkommen 2007! Hej da 2006. Dessutom vet ju ni som kanner mig att jag har en forkarlek for ojamna tal. Sju ar en favoritsiffra!

Men 2006 har varit ett bra ar. Aret da vi gifte oss, flyttade hem, akte till thailand pa toppensemester. Det var da molly larde sig ga och prata ( vanta bara tills vi kommer hem sa ska ni fa hora ordflodet) och lilla Siri och love foddes.

Nu vantar en oviss jobbframtid och en inflyttning i vart fina fantastiska hus.
Pa torsdag kommer vi hem. imorgon tisdag ar var sista dag har i varmen och vi ska bara suga ut det sista ur Koh Lanta. och shoppa upp de sista slantarna. sen ar vi redao att gora flygresan mot svea rike.

Tusen kramar till er allihopa och Gott nytt ar!

( och min mobil gar alltsa inte att smsa till, eftersom att den ar borta....)