måndag, april 30, 2007

vintern rasar...och allt det där ni vet

Valborgsmässoafton. Johannes jobbar och jag förbereder kvällens grillkalas efter bästa förmåga. Mår kyvens. Men Molly är världens enklaste och sötaste 2 åring och klarar sig långa stunder på egen hand. Leker med "gubbarna" i sitt rum. Tittar på Bamse, bygger pussel eller äter lite äpple. Vilken tjej!

Igår gjorde vi Ikea och kom hem med ett utebord från fyndhörnan. Sånt känns verkligen som ett riktigt fynd. 700 kr istället för 1400 som vi tänkte från början. I lördags köpte vi dessutom en grill, en stor, så nu ska det grillas. Börjar inse hur skönt det är med egen tomt. Molly påtar på medan vi krattar eller gräver i jorden.

Ha det skönt idag vänner!

fredag, april 27, 2007

När Soltrollet flyttade in

Nu är manusideen klar och till veckan börjar jag skriva på riktigt. Och titeln ser ni ovan. Det känns otroligt skönt att det äntligen lossnat på idefronten. Vill ni se resultatet så kom till Badhusparken i Juli. För barn från 2 år och uppåt. Jag ger regi och skriver manus, resten sköter fantastiska ungdomar som sitt sommarjobb.

torsdag, april 26, 2007

Det är mycket nu

Har knappt tid eller ork att skriva mitt dagliga inlägg. Har haft fullt upp på dagarna och jobbat alla kvällar. Lägg till några familjerelaterade känslomässigt jobbiga bergådalbanor och ni har min vecka fram till idag. ( OBS! handlar inte om mig och prinsen)

Imorgon är vi iallafall lediga ( Hanna/Molly) och lugnet börjar infinna sig.
Tack och lov!

tisdag, april 24, 2007

hemma igen

Efter fyra hela dagar i sthlm är jag nu på hemmaplan igen. Jag har shoppat, fikat, ätit och sett på bio. Det enda jag tillagat har varit stillsamma frukostar. Välbehövligt och skönt. men tröttsamt att gå så mkt, det märks att jag är otränad. Och jag har längtat hem lite. men det har varit lättare än jag trott att vara borta och Molly är trygg med sin pappa och verkar inte haft ångest för att jag lämnat henne. När hon vaknade och såg att jag låg brevid henne började hon skratta och kittla mig.

Inköpt blev bla:

Massa fina hemprylar från designtorget
Tre klänningar!!! ( jag använder oftast byxor)
Ett par byxor
Några linnen
Två sko-par ( ett par minivans åt molly sockersöta)
en finfin "serie"bok av Nina H- jag är din flick vän nu

Nu är jag lite mättad på att handla.

Igår hade jag uppspel med min lilla teatergrupp och imorgon avslutas dans/teater projektet i skellefteå. Däremellan ska jag på teaterföreningsmöte och förskolemöte.

Dagens sötaste: lilla Rakel som försöker ta sig upp för våra trappor. ( fam Engströms nytillskott)

Dagens nyttigaste aktivitet: Kratta tonvis med löv på gården

Dagens godaste: Jordgubbar för 19.90 på coop

onsdag, april 18, 2007

bakar bullar och städar

Imorgon åker jag, mamma och Mia till sthlm. Det ska shoppas, fika, shoppa igen och äta goda middagar på restaurang. Molly och Johannes stannar hemma och håller ställningarna tills jag är tillbaka. Idag passar jag på att städa och baka matbröd, planera teatergrupp och packa. Känner mig ganska trött, så det blir nog en vilopause oxå innan Molly ska hämtas från dagis.

Igår hade jag en tjejgrupp och det var jättekul. Vi gjorde lite värderingsövningar och sen fick dom prova ett nytt rollspel som jag knepat ihop. Skulle vilja göra mer sånt, det känns som att man verkligen gör lite nytta. I Love Girls!

Nu tar jag bloggpause och kommer igen efter helgen. Ha det toppen!

måndag, april 16, 2007

med ett barn under armen

och en barnvaruvagn i andra stönade jag mig runt på coop idag. Pust.
Vi cyklade ( ambitiöst!!!) till affären i solskenet och jag tänkte, det går säkert bra om hon får en egen vagn. Vi ska ändå handla så lite. Bara det som rymms i cykelkorgen. Och sagt och gjort. Det började vid brödet. Då skulle skorna av.

- Nej! Inte ha skorna
Jag med lugn pedagogisk röst och på ögonnivå
- Jo Molly, vi måste ha skorna på i affären. Det har alla. Annars blir man skitig.
- Nähä!
Molly skakar av skorna och springer. Jag grabbar tag i henne. Nu inte lika lugn.
- Molly! Du MÅSTE ha skorna.
-NEEEEJ

Nu tar jag upp henne, bär skor, barn ca 14 kg och skjuter matkorgsvagnen framför mig. Köper mjölk och fil och kalkon och kyckling. När vi kommer till frukten är jag trött iarmen och släpper ner barfotaungen som genast gömmer sig vid närmaste gömställe. Det blir till att bära igen för att överhuvudtaget ta sig någonstans. Det hela slutar med att Molly får gå utan skor ut till cykleln och att jag HOTAR med att lämna skorna på coop om hon inte tar på dom. Det fungerar. Vi cyklar hem.

Vad säger man?


Igår bet Molly mig i armen. Det har inte hänt förut och vi blev nog båda lite förvånade. Det gjorde ont och jag skrek till och tog tag i henne och förklarade att man inte får bitas.Att det gjorde jätteont osv. Sen frågade jag, kanske ngt kryptiskt

- Vad säger man?

Molly tänker efter en stund,

- Inte tack?

( här har vi väldigt svårt att hålla oss för skratt)

- Näe inte tack! man säger fffff

Molly lyser upp

- Försiktigt!

Vi har uppenbart inte övat på det lilla ordet förlåt än ;)

lördag, april 14, 2007

Grattis jack 3 år


Världens bästa och finaste kusin fyller år idag. Hoppas du får en toppendag!!!

torsdag, april 12, 2007

Vi säger GRATTIS....

Till fina Lisette som fyller år idag. KRAM KRAM KRAM!

Och till farmor Birgitta, som oxå fyller idag. Och till Mollys morbröder Rickard och Joakim, 25 och 16 år idag och igår.

Solsken på er och lycka i livet!

onsdag, april 11, 2007

å så duktig jag är

Idag har jag tagit blodprov, varit på arbetsförmedlingen och inte ätit en enda karamell. Jag har dessutom lagat potatismos och köttbullar med skurna morötter till. Och haft Molly vid benen. Och läst lite. Och mailat lite. Ändå känner jag mig inte det minsta duktig eller rolig eller bra.

Om jag kunde skulle jag hyra in mig på hotell under någon deppig dag per månad så att jag och min omgivning slapp umgås med mig. Kallas det pms eller är jag bara en svänging människa? Det skulle det vara intressant att prova hur det är att vara man och utan kvinnliga könshormoner......

Imorgon är en annan dag.

tisdag, april 10, 2007

rensa i röran!

Idag har jag tagit ett första steg mot ett renare liv. Jag har slutat äta godis på vardagar ( igen) och inhandlat boken "Rensa i röran med Feng Shui" Nu ska jag låta mig inspireras inför uppstädning av källaren och alla kartonger som den rymmer.
Har också varit på kalas hos Mia 17 år! ( GRATTIS!!!) och ätit en supergod cheesecake som jag själv lagat. Nu väntar House och sedan sängen och boken.

Imorgon besöker jag Arbetsförmedlingen igen. Ska bli intressant att se om dom ska tvinga mig att söka mitt gamla jobb i sigtuna som ligger ute.

Godnatt!

måndag, april 09, 2007

nu väntar påsklov

annandagpåsk och söndagskänslan börjar infinna sig , trots att det är måndag. Imorgon fyller Mia 17 år och det ska firas med fika och lunch på Thaigarden. Hela den kommande veckan är full av födelsedagsbarn och 4 av 7 småsyskon gör bort att firas under två veckor i april ( bra planerat mor och far!?)Att Molly och kusinen Jack oxå är aprilbarn, samt Lisette och Birigtta, gör inte kalasen färre.

Igår var jag ute på egen hand hos Emma och surrade med en massa trevliga tjejer. Välbehövligt och jättekul! idag har vi haft en toppendag på stugan med sol, korvgrillning och bob åkning. Vi hittade inte långfärdskridskorna, annars hade de säkert åkt på oxå. Molly har roat sig med hink och spade i timmar och små rosor nyper sig nu fast på hennes gulliga kinder. Ikväll när hon skulle gå och lägga sig sa hon bland annat:

- jag kan verkligen många ord mamma!
- jag tycker jättejättemycket om dig mamma!

Igår när vi åkte till stugan och jag körde lite i ett gupp sa hon:

- Du måste köra försiktigt så att bilen inte ramlar mamma!

Som ni säkert märker är hon noga med att berätta vem hon talar till. Och hon är "Mias gullunge och Mammas och pappas skitunge"

I veckan är Molly ledig från dagis och vi ska försöka hitta på lite av varje. Kanske blir det ett besök på öppnis och säkert några Blåsmarksvisiter. Och Siris mamma är ju hemma!

lördag, april 07, 2007

när påskharen kom



har varit så gott som jättesjuk

förutom feber ( såklart). Gårdagen tillbringades i soffan. Hann med att se hela mods triologin ( åhlensdvdrea) och första avsnitten av Twin Peaks. Första glimten av BOB skrämde vettet ur mig igen och natten blev en mardrömslik upplevelse med blandningar av verklighet, drogmissbruk och hemska mystiska mördare med finstämd bakrundsmusik.
Jag vet inte varför jag ger mig i kast med dom här filmerna igen, jag mår otast inte bra efteråt. Men nåt i dom skapar beroende...

Iallafall känns det lite bättre idag ( jag jobbar hårt på det Emma!) med hjälp av nässpray, alvedon och turban. Vår örontermometer visar envist 37.5 eller möjligen 37.9 som max och det räknas inte som feber, även om det är snubblande nära 38. Men så länge jag inte har sprängande huvudvärk idag ska jag försöka vara lite roligare än igår och ta mig upp och ut en sväng. Det är ju trotsallt påskafton, vilket betyder PÅSKÄGG. Bästa kiosken ligger i Norrfjärden. Bara 2 mil från Stan. Suck. Men vad gör man inte för lite godis.

torsdag, april 05, 2007

dripp dropp

Näsan rinner konstant. Hade stora problem med att somna igår, med igenmurad snok. Nu känns det som om jag borde ha en hink under hakan. Eller åtmistone ett snorpapper instoppat i ena hålet, för att täppa till. Och ute blåser det så det så att det tjuter i öppenspisen. Skärtorsdag.

Dagens ångest:

Borde skriva barnteatermanus till i sommar, eller åtminstone komma på historien.

Borde ta tag i kontorspapper

Borde beställa papper ang förskoletid

Borde vara en glad och käck mamma som läser sagor och leker outtröttligt.( Molly sitter och gråter i mitt knä - lääääääässssaa maaaaammmmaaa!!!!!!)

istället för mina borden ska jag nog ta en fika med frivilliga.

onsdag, april 04, 2007

ett nytt hus utanför fönstret

Ett stort rött hus skymmer nästan utikten över assi numera. Det anlände igår morse och överraskade mig då jag som vanligt skulle lägga mitt trötta öga på fabriken och se de tjocka grå molnen. Antar att det är trevligt med grannar. Och det kunde varit värre.

Inne på tredje dagen av huvudvärk och det känns tröttsamt.
Men imorgon är det skärtorsdag. Alla häxor gör sig beredda att åka till blåkulla. Det gör jag oxå.

söndag, april 01, 2007

kalaset som blev av!








Trots feber och snor kom en massa släkt och vänner och firade Molly idag.
Imorgon ska vi stanna hemma från dagis och vila upp oss.
Tack alla fina för uppvaktning och kärlek, nära eller långt borta!

1 april 2007


Idag fylller vår fina stora dotter 2 år. Tänka sig.
Nu hoppar och springer hon fram i livet, fortfarande med ett kritiskt öga och ett svårflirtat skratt. Pratar gör hon för fullt och meningarna betår av fler ord än man hinner räkna. Hon räknar 1-9 och kan absolut inte färgerna. Det mesta är grönt eller svart eller rosa och nån gång mammas favoritfärg orange. Hon leker mkt för sig själv med "gubbarna" playmobil och sina dockhus. Mat gillar hon och äter allt och gärna grönsaker. Vi borstar tänderna så att inga tandtroll biter sig fast och lördag är den dag då pappa är ledig och man får äta godis. Att gå till dagis är numera jättekul och hon springer iväg och hinner knappt vinka då jag lämnar. Om Molly inte leker vill hon oftast läsa eller se på Bamse/Laban/Pingu. Hon tycker om att bada på badhuset och vill shamponera själv. Hon klär gärna ut sig med olika skor och sockar på händerna och har precis börjat få lite lockigt hår som tjorvar sig och står åt alla håll.
Det finns tusen saker att säga om Molly.
Grattis älskade unge!!!