torsdag, maj 31, 2007

glada dagar

Veckan är snart slut. Johannes återvänder till arbetslivet imorgon och jag övertar hemmafronten.

Värme och sol, nytt spännande arbetsprojekt, glass och goda sallader. En vattkoppsfri Molly och sist men absolut inte minst, Loppispremiär i badhusparken på lördag. Vi SKA dit!

Och jag väntar bokusleverans när som hellst och kanske åker vi till Ikea för att shoppa soffa till övervåningen på söndag.

Ja, livet är enklare att leva i slutet på maj.

måndag, maj 28, 2007

Idag

Jag har arbetat och det var kul. Fast min röst är deprimerande dålig.

Jag har skrivit stolpmanus till soltrollet och hämtat ett ex av affischen som blev finfin ( kolla in emmas andra verk på http://gallerimellanrummet.blogspot.com/)

Jag har druckit The med Mari, Siri och Viveka och ätit middag hemma, pannkaka med hemgjord hjortronsylt.

Mollys prickar börjar torka in, hoppas inga nya dyker upp nu. Ikväll tänkte jag försöka glutta på dokumentären om Alice Timander, fast vi får väl se vad nattugglan vill...

Extra kramar till de nyinflyttade i Bromma!

söndag, maj 27, 2007

cheesecake och bullar

Idag firar vi mors dag och äter hemgjorda blåbärsbullar och cheesecake som jag bakat imorse. Johannes bidrar med tårta. Nytt på husfronten är att garaget är en total katastrof och måste rivas innan den havererar. Inte så jättekul och dyrt. Men vi fixar nog det också.

Imorgon och några dagar framöver jobbar jag i skellefteå med förarbete till en föreställning "sunkan flyger". Ska bli skönt att komma igång med jobbet igen efter en tids arbetsfrist.

Hellre dramapedagog än hemmafru!

torsdag, maj 24, 2007

Vattkoppor för dom som vill ha

Jag trodde första att det var ett myggbett ( i slutet av maj?) men i morse insåg jag det oundvikliga. Molly har fått vattkoppor. Hon och 14 andra från dagis sitter hemma med vabbande föräldrar.

Vattkoppor, varicella, är en av våra vanligaste sjukdomar. Den smittar redan innan man märker att man blivit sjuk, och därför kan en hel förskolegrupp eller skolklass lätt drabbas.
Det tar ungefär tio till tjugo dagar från tillfället då man smittas till dess att sjukdomen bryter ut. Man får vanligen röda utslag på överkroppen som sprider sig till ansiktet, armarna och benen. Efter någon dag utvecklas utslagen till vätskefyllda blåsor, som ofta kliar. Blåsorna spricker efter hand och lämnar kvar små skorpor, som så småningom ramlar bort. Man brukar inte få några ärr efter dem.
Vattkoppor orsakas av ett virus som heter varicella zoster. Viruset är mycket smittsamt och sprids i luften när man hostar, nyser och andas. Det är svårt att undvika att föra smittan vidare eftersom viruset sprids redan innan det finns tecken på sjukdom. Man är som mest smittsam från ett par dagar innan vattkopporna visar sig till ungefär fem dagar efter att de har börjat synas.
( läs mer på www.sjukvardsupplysningen.se)

Om det är någon som tycker att det vore lämpligt med lite vattkoppor nu och inte sen, är ni välkomna hem till oss för lek och smitta. För att vara riktigt säker bör ni komma i dagarna eftersom att smittorisken är som störst då;)

måndag, maj 21, 2007

ensam på Bio


Jag gillar att gå på bio själv. Det var länge sen sist men igår gjorde jag det igen. Filmen om Piaf varade i 2 timmar och 20 minuter och jag njöt, tjöt och prasslade lite med godispåsen tillsammans med de få andra besökarna.
Rekomenderas för ensamstunder!

söndag, maj 20, 2007

kompisar


Agnes och Molly

fredag, maj 18, 2007

Molly gör framsteg

Rapport 18/5

Molly har slutat använda blöja på dagarna. " Jag har ingen blöja, jag har en trosa"
Hon har också beslutat sig för att sluta sova efter lunch och kämpar nu tappert för att hålla sig vaken till 7 halvåtta. Det går skapligt. Hon vaknar dessutom lite senare på morgonen vilket vi bockar och bugar för.
Idag fick hon nya springarskor och grät floder då det var dags att ta av dom när nattisen skulle på. Hon drog mig dessutom i håret så hårt att Johannes fick komma och dra loss henne. Hon blev lite sotis då jag busade med Love....

Hon äter det mesta och säger då och då att nåt är äckligt eller starkt, men slukar det ändå. På lördagar får hon eget godis och väljer gärna saltlakrits ( precis som jag;) Att läsa är obligatoriskt varje dag och när som hellst kan hon komma springande med en bok. Hon kan även säga- Berätta en saga Mamma, om Molly och mormor och vargen! Då bestämmer hon vad som händer och vi berättar fritt utefter det.

Just nu är hon en envis, stabil unge med uttrycksfullt ansikte och babblande mun som vill göra det mesta själv. Ur tidigare trots har en ny Molly klivit fram. Oj så spännande det är att följa!

att bo i Piteå- Maj 2007

Nu har vi snart bott här i ett år. Vi kom förra sommaren, köpte hus, gifte oss, Mamma fyllde 50 och sen började vi renovera. Jag klev ut i arbetslivet. Molly började på dagis och vi åkte på bröllopsresa. Vintern var kall, vit och härlig och jag köpte varma kängor tillslut. Nu avnjuter vi våren. Det är nog den period jag uppskattat mest i Sthlm tidigare. Allt hände så fort och sen fick man gå i t-shirt och linne och sommarskor. Vintern som mest var slask töade bort snbbare än man anat. Den här våren har varit annorlunda. April började storartat, men maj har varit kall och regnig. ja, jag vet, jag har fel kläder och kanske en aningens för bekväm själ. Myser inne under filten med en tjock bok istället för att vara ute och plaska med rosenkindat barn. Jag ska bättra mig. Fixa vindtät jacka och byxa och inte plocka undan långärmat så tidigt. Inte klaga fullt så mkt på kylan och försöka le åt temometern som visar 6 grader 15 maj. Bara jag får ojja mig offentligt en enda gång.

Blä blä blä.

( fast idag har det varit sol;)
( och jag är kanske ingen skogsmulle, även om jag försöker tro att mammas friluftsjäl har överförts på ngt sätt)

tisdag, maj 15, 2007

rösten kapitel 12

På vårdcentralen idag utspelade sig följande senario.

Jag betalar 150 kr för att få träffa läkare som ger mig en remiss till öron näsa hals läkare någongång efter sommaren. Hon tycker även att jag ska söka upp logoped för att se om jag pratar felaktigt.

Jaha.

söndag, maj 13, 2007

bra grejer

Kort om helgen.

Fredag, lugnt i soffan till Chocolate

Lördag, Soffjakt på em möbler, lunch på max, vernissage på Bryggargatan och Schlagerkväll i Blåsmark med middag och godsaker och musiktävling.

Söndag, Seg morgonstart kl 05 med Molly, vila kl 08 för mig, veckohandla, tillverka och äta grönskasoppa, se på när Johannnes och David drar el till våra nya köksspotar och borrar fast listen, se på när Johannes och Pelle skruvar fast trälist på räcket, se på när mamma lagar citronpaj, se på när Molly leker med sina släktingar ( Mia, Erik, David, Mormor, Morfar, Eivor och Farfar)laga Thaisoppa och sallad till Middag, fika citronpaj, lägga Molly och läsa en bok, Gå igenom vad som hänt på nätet medan borrandet fortfarande pågår....

Alltså, en hel del bra grejer har blivit gjorda. Utan att jag själv gjort så fasligt mkt. Bara flutit med. Det känns bra.

fredag, maj 11, 2007

fredagsmys

De senaste två fredagarna har vi börjat med en ny rutin. Molly somnar tillsammans med oss i soffan medan vi ser nåt på tv. Det är mysigt och det hindrar oss från att somna i sängen kl åtta och vakna halvdöda vid halvnio. Fredag ska ju vara början på den lite friare helgentiden. Jag gillar iallafall den nya rutinen. Vi får se hur det blir ikväll.

På röstfronten inget nytt, kämpar på men är skrovlig. Har dock fått jobberbjudanden i slutet av maj så jag hoppas hoppas hoppas att jag (rösten) mår bättre då. Jobbet är i skellefteå och tillsammans med Blå Hästarna som jag jobbade med tidigare. Även om det bara gäller 5 dagar totalt så skulle det vara kul att få träffas och jobbas lite igen.

Önskar ibland att jag hann spela in allt roligt som Molly säger. Tänk att det är så fantastiskt att ha barn.

tisdag, maj 08, 2007

3

Mitt svar på markus utmaning:

Tre saker jag inte förstår: hur man deklarerar, varför jag är ständigt hes och hur man kan tycka att öl är gott.

Tre saker som finns på mitt skrivbord: en svart apa i plast, min kalender från O&R och en snöglaskupol med muminmotiv ( mm mm mm, jag har ett gigantiskt skrivbord)

Tre saker jag gör just nu: hör vädret på 4an i bakgrunden, skriver och värmer fötterna på mitt golvvärmesgolv.

Tre saker jag vill göra innan jag dör: skriva en barnbok, se och uppleva barn och barnbarn tillsammans med maken och resa runt runt runt i världen.

Tre saker jag kan göra: konversera, baka goda bullar och hitta på tusen olika projekt och få dom genomförda

Tre saker jag inte kan: spara pengar, stå i kö utan att bli stressad, komma försent utan att ha grym ångest.

Tre saker jag skulle vilja lära mig: åka skidor utför, att ha bättre tålamod och att grilla utan att bränna go´kycklingen.

Tre jag utmanar: Marika, Lisette och Maria ( kom igen sthlmsbruttor!)

måndag, maj 07, 2007

med raspig röst försöker jag höras

och nu är jag TRÖTT på det. Har ringt vårdcentralen idag och väntar på att bli uppringd. Jag kommer inte ihåg när jag sist kände att jag kunde prata obehindrat med människor. Det kan ha varit ngn gång i höstas. Folk frågar mig konstant om det är dagen efter eller om jag är förkyld osv osv osv. Att arbeta i grupper känns jobbigt och är väldigt ansträngande eftersom att rösten är mitt främsta arbetsredskap. Nu är jag ju iochförsig arbetssökande på heltid i maj och kan vila mig från den biten. Ändå tänker jag på sommarens uterepetioner och sommarkurser i torra lokaler. Shit! Rösten har varit mitt stora dilemma sen sommaren 96 då jag fick stämbandsinflamation efter karlbergspelen. Det har gjorts undersökningar i stort och smått, och jag antar att en till är på g. Det enda halsläkaren i sthlm kunde hitta var ett blodkärl som satt vågrätt istället för lodrätt på stämbanden. Det kan påverka, trodde han. Jaja. Vi får väl se vad som händer. Nu har jag klagat lite offentligt, det är ju alltid nåt. Men för en pratkvarn som mig är det faktiskt lite jobbigt med rasp i rösten!

lördag, maj 05, 2007

inte så aktiv

Har tappat lite bloggfokus. Kanske är det våren? eller lite trötthet. Eller bara så det är.

Idag har vi varit i Lule och hälsat på Morfar på sunderbyns sjukhus. Han har njursten och ska opereras äntligen efter lååång smärtsam väntan.
Ikväll äter vi smarrig fruktsallad och nybakt sockerkaka tillsammans med mamma och pappa. Kanske ser vi förortsungar som Mia hyrt. En skön lördag.

onsdag, maj 02, 2007

brrrr

Det blåset kalla vindar. Hade planerat för utelek idag med molly som numera är 15 timmars barn på dagis, men jag ångrade mig och vi har haft en innelekdag istället. hoppas på värme imorgon istället.

rapport från hemmafronten:

1.Det känns som om vi aldrig kommer att bli klara, samt att man får lära sig leva med det.

2. Årets första krattning är nästan klar, nu vill rabatterna bli ompysslade och ormbunkar bli uppgrävda.

3. Badrummet står och skriker på hjälp! Varje vecka låter det som att det snart blir av, men men...vi väntar fortfarande på hantverkare.

4. Johannes har stora planer för utsidans väggar och tak. Här ska rivas och putsas och grävas i sommar.

5. 2 st kaminer ska inhandlas. Eller vad det nu heter. Vi behöver iallafall bättra på värmekällorna i huset inför nästa vinters köldknäppar.

6. Grannarna ska sälja, nån som är intresserad av att bli våra nya?

För övrigt ser det mörkt ut för helgens forumspelskurs på Face front. Kanske jag åker till mässan i luleå istället och ögonshoppar nya husdrömmar!