onsdag, juni 27, 2007

När soltrollet flyttade in


ill: Emma Mårtensson

KOM OCH SE;
"När Soltrollet flytttade in" som spelas i Badhusparken, Piteå lördagar kl 11 ( med start nu den 30e) och Måndagar och Tisdagar kl 10
Föreställningen riktar sig till barn fr 2 år och uppåt och det är fri entre, dvs öppet för alla som vill att se och uppleva.
Jag har skrivit manus och gett regi, skådespelar gör ungdomar från Teater Vilja.
Molly har agerat provpublik och satt storögd och tyst hela föreställningen. Men hon pratade om Soltrollet flera dagar efteråt så det satt sina spår.

VÄLKOMNA!!!

tisdag, juni 26, 2007

Vill ha mer!!!


Playmobil på hjärnan.
Vill samla på hög och titta på. Ställa upp och organisera. Gruppera och färg-yrke-ålder-kön kategorisera. Det är som ett gift. Eller godis.

Vem skänker mig sin samling från -74? Please!

OBS! Kom ihåg att jag fyller 30 nästa augusti.

torsdag, juni 21, 2007

äntligen midsommar

Jag har defenitivt blivit förslappad när det gäller att jobba. Det förstår jag efter den här veckan som jag tycker har varit hektisk. Ändå har jag bara arbetat mellan ca 9-15, vilket ju inte kan kallas heltid. Men att få ihop hela livspusslet med två som jobbar och en som är på dagis, det är inte helt lugnt. Och ändå vet jag ju att vi har det VÄLDIGT förmåntligt, med hjälp från alla håll, nära till förskola och jobb och inga större ekonomiska bekymmer. En eloge till alla er som fixar allt utan att bryta ihop! Jag är iallafall glad att det är midsommarhelg och några dagars pause.

Imorgon blir det heldagskalas på ankars och på lördag loppis och kanske en glimt av våra kära vänner då nyss hemkomna från sthlm. På söndag fyller Agnes 3 år och därav kalas såklart!

Nu ska jag beundra mitt nyaste muminfynd ( en gigantisk speldosa) och fortsätta läsa Lo Kaupis Bergsprängardottern som exploderade.

måndag, juni 18, 2007

Imorgon är ingen vanlig dag....


...för det är JILLs födelsedag!

Hurra för världens bästa tjej, du betyder så mycket för mig!!!

( för alla som inte vet det, Jill är en superkvinna med två barn, hus och hund samt en karl och två skruttbilar. Förutom Allt det där fixar hon bland annat dessutom med sin enorma bakgård, besöker vänner och familj, jobbar extra på Pites bästa resturang och klipper en och annan ovårdad när det passar. Gör som jag, Se och upplev henne gärna i verkligheten, det värt bensinpengarna till Blåsmark alla gånger)

lördag, juni 16, 2007

loppisfyndNär man minst anar det så snubblar man över både playmobil och stolar till en minimal summa, allt på stora loppisen på badhusparken. Att göra fynd en helt vanlig lördag är inte ett dugg fel. Dagen är räddad! ( 9 stolar= 150kr)

onsdag, juni 13, 2007

Lost i två timmar

Missa inte dubbelavsnittet idag mellan 20-22.
Hur ska det gå för Charlie? Är Kate gravid? Vad hände med Lock? Vem är egentligen Jacob? Frågorna är många och svaren får vi troligtvis inte ikväll. Men det är alltid värt att hoppas.

Saklista

Härmar Mari.

ACCESSOARER
Väska: favoriten just nu kommer från Zara. ett potpuri av färger och kul form. Dock lite liten.
Plånbok: Hade länge en svart skinnplånka i storlek large från Cheap monkeys Vintage avdelning på götgatan. Låter den vila och använder nu en liten från Odd Molly som jag fyndat på tradera.

TEKNIK
TV: En 32 tums bred och fet sak som invaderar vår snygga sidbord. vill ha en platt men det får vänta lite.
Dator: Stationär Pc som duger, inte mer. Vill ha en bärbar att ta med till jobbet.

BADRUM
Tandkräm: Senzodyn-jättegod.
Hårprodukter: nåt gelvax från min frisör.
Doft: allergisk mot stark parfym. Men tycker om när andra luktar gott och inte för mkt.
Hudkräm: nej
Till ansiktet: Exuviance, inspirerad av mari.
Schampo: hellst från min frisör, i brist på annat nåt billigt som luktar gott.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: har varit en kronisk lokadrickare, hellst päron eller smultron, men går nu på avvänjning pg av miljöföroreningen.
Vin: Vitt och dyrt, gärna ofta. Rödvin ger mig migrän.
Bröd: Älskar bröd. Rostat, limpa, polar, baguette, mörkt och ljust.
Choklad: Ja! En kartong Merci är aldrig fel. men det mesta går ner.

HEMMA
Säng: Dyr från EM. men stor och skön.
Lakan: Just nu vita med svarta rutor och orange sömm från ikea.
Porslin: Nyinköpta vita blanka från Höganäs.Och svarta förrättstallrikar i trekant från samma ställe.

FÄRDMEDEL
Bil: Grön Peugeot kombi. Guldfärgad Volvo kombi
Flygbolag: Oftast Sas eller Fly me, fast hellst Air France.
Taxibolag: Nej

MEDIA
Dagstidning: Piteå-Tidningen. Aftonbladet på nätet, med viss motvilja.
Magasin: Tyvärr en riktig sucker. Mama, Family Living, Elle interiör och gärna några till inredningsaktiga. ibland nåt med mode om andan faller på.
Sajt: dagligen olika bloggar, hotmail och ams. Dräglar då och då över playmobil på tradera.

ÖVRIGT
Frisersalong: Charlottes hårfix i Roknäs. Blir alltid nöjd och till ett bra pris. rekommenderas!
Bank: Sparbanken Nord
Cykel: ny för iår. Svart och vit med barnsits och cykelkorg. Älskar!

på våran gård
jag har inte haft så mkt energi att lägga på baksidan av huset, men lite plantage iform av svartvinbärsbuske, röda vinbär, krusbär samt två jorgubbsplantor i kruka har det iallafall blivit. Molly hjälper gärna till med bevattningen.
Uppmunterande till pyssel och fix för att få det snyggt här ute är dock inte garageväggen, som efter nerplockning av mexiteglet, ser ut såhär...

söndag, juni 10, 2007

Mygginvasion


Jag har vuxit upp inne i stan och aldrig ansett att myggor varit ett problem. Vid närmare eftertanke har jag inte märkt att dom existerade, endast då jag åkt iväg utomsocknes har jag slagit ihjäl en massa kallhjärtat. Kanske inbillade jag mig att de små blogsugarna bara trivdes på landet? Nu kan jag iallafall avslöja att det inte är sant ( om det är ngn som varit lika naiv som jag dvs) Vi har enorma mängder. Så fort en dörr står öppen söker dom sig målmedvetet in och landar på första bästa mänskliga måltavla. Jag är som tur var inte speciellt överkänslig och får inga grymma utslag, men liiiite irriterande är det ändå. Och redan. Brukar dom komma så här snabbt? Jag skickar en stillsam tanke till de som övar inför karlbergsspelen i sommar. Jag kommmer ihåg att det var myggornas bästa blodcentral de somrarna jag själv tillbringade där. Undra hur dom har det där ute nu, denna myggsommar 2007?

helgen i korthet

I fredags åt vi god god tapasbuffe på bryggargatan med Mari och Markus. Utan barn. Tid att prata och filosofera över allt möjligt. Fira att dom har flyttat hem igen, att vi har ett år kvar till trettio, andra kuliga kalas och arbetsliv. Sen gick vi på bio och såg nya Pirates, jag somnade av en stund men hann se upplösningen. Tyvärr inte så upphetsande men bio är en bio är en bio i alla ära. Och det är inte varje dag vi har en date, jag och min äkta make.

Igår hängde jag och Molly i badhusparken medan Johannes var på dragracing i sjulnäs. Sen blev det en sunes och tidig kväll. Idag hittar inte solen fram och vi har en del att pyssla med på gården. Som tex gräsklippning och sandlådegrävning. I eftermiddag blir det tacos på stugan. Skönt att slippa laga mat. Sen är det måndag igen. Veckorna susar förbi. Det gillar jag.

Klart slut.

torsdag, juni 07, 2007

Ikea tur och retur

Idag har jag och jill och love bilat till Haparanda och shoppat loss på Ikea. Det blev två klädställningar och ett fint tyg till sommarens barnteater samt en massa annat smått och gott till huset. Nya sköna lakan och sommarsaftglas. Och mysigt att åka bara vi ( även om Love kanske inte tyckte att hemfärden var så kul)

Hemma igen är Johannes och tillsammans försöker vi bestämma oss för SOFFAN med stort S. Hur svårt kan det vara? Men om vi betäller den nu kan vi få den i sommar och det skulle vara så kul att äntligen börja inreda övervåningen. Ja, vi får väl se.

Måste också kommentera gårdagens LOST. Grinade mig igenom halva timmen. Oj så bra det är. Och nästa veckan kommer det ett rafflande säsongsslutavsnitt på 2 timmar!!! I´m in heaven. Ring inte mellan 20-22 på onsdag. Jag svarar inte!

tisdag, juni 05, 2007

det är så härligt att gå i solen.....

Veckan har bara börjat och plötsligt är det en dags helg mitt i allt. Jag har gjort grundmanus och fixat affischer och skrivit anställningsbevis. Nu är hösten säkrad och sommarens jobb påbörjat. Det rullar på. Appropå det så cyklar jag varje dag. Den investeringen är verkligen guld värd. En absolut fördel med att bo i stan är ju att man tar sig överallt med två hjul. Frihet och ljumma vindar när det är olidligt hett. Hurra hurra hurra för det!

Annat som händer:

Jag har börjat avverka Luftslottet som sprängdes

Jag har gjort mina första goda quesadillas

Jag har shoppat av glassbilen som stannar hos grannen lite nu och då. Trista men goda Nicke nyfiken pinnar i olika barnsmaker okuperar frysen

Jag har fått tid till öron näsa hals expert för rösten

Jag har bestämt mig för att köpa en bärbar dator ( pc) samt en ny telefon ( vår sprakar förfärligt)

Jag har fått ett element insatt i mitt kontor, till vintern kan jag alltså sitta och skriva utan vantar och mössa ( hoppas jag)

Imorgon åker Johannes till sthlm och tittar på fotboll. Jag är grymt avis, men han förtjänar det såklart! Jag och molly får nöja oss med tv versionen ( dock med avbrott för LOST kl 21-oändligt spännande!) Svenska nationaldagen firas troligen med Jillvännen och barn på stuga.

Nu måste jag läsa!