söndag, augusti 31, 2008

svampar och blåbär



Söndag i skogen med familjen Engström. Ger mersmak. Kan konstatera att mitt bästa loppisfynd i sommar absolut måste vara bärselen Ergo Baby för 150kr.

lördag, augusti 30, 2008

sista chansen

Idag är det sista loppisen i Badhusparken på mycket länge. Så det är bara på med vinterkläderna och cykla dit!

fredag, augusti 29, 2008



Här står den i fönstret och ger oss väl-ljud. Brevid ligger en badflicka och myser. Lisa Larsson och Ipal/Ipod trivs på Backen.

( natten har varit galen, jag affrimerar: det går snart om, det är snart över, snart får du sova!)

torsdag, augusti 28, 2008

tillflligt ensam mamma undrar

är det fler som haft skrikiga 8-månaders bebisar? Majken gråter när hon inte får vara i famnen. Nu har hon varit såhär av och till i över en månad. Var är mitt skrattmonster???

onsdag, augusti 27, 2008

Nya inköp-nytt liv?

Idag har jag haft glädjen att hämta vår nya musikbox-Ipal-beställd från Designtorgets webbsida. Å så fin och vilket ljud. Jag vill aldrig mer åka hemifrån ;)

Har även köpt tre pocketböcker. Två inför kommande jobb, Mia Törnbloms "Självkänsla Nu" och "Mera Självkänsla". Alla har väl läst dom vid det här laget men inte jag och jag tror att innehållet kan ge mig inspiration. Den tredje är i chic-lit genren, Belinda Olssons fortsättning på Agatas liv som nybliven mamma i boken " Otrogen på öppen gata" Som att se på underhållningstv fast i bokformat. Alla att läsas när ork och tid finns.

Kul idag: fina Zandra och hennes son Noel har hälsat på. Vi har ätit ceasarsallad och strosat på stan medan Molly lekte på förskolan.

Händer i blåsmark: jill har köpt ett finfint litet grönt hus i byn. Hälsade på henne ikväll med maken och barnen. Det blir jättefint!

Pirr i magen som försvann: observanta kanske kommer ihåg att jag bokat tandläkartid för en tid sedan. Idag avbokade jag den. Johannes kunde inte komma ifrån jobbet. Å vad ledsen jag är ;)

Garderobsfynd: Dammade av ett par i princip oanvända clarksdojjor i rött skinn jag köpte för flera år sedan. Tackar mig själv för att jag inte rensat iväg dom till kupan. Sköna och snygga och precis vad jag saknat inför hösten.

Dagen Molly: "du får väl slå mig!" ( Johannes och Molly har ett bråk och Johannes frågar Molly vad hon tycker att han ska göra för att Molly ska förstå att hon inte får springa barfota i byggbråten, varpå hon uttalar ovanstående )Var får ungen allt ifrån? Hur kan man hålla sig för skratt? Älskade ordbajsande barn. Obs! för er som inte känner oss, vi har aldrig slagit våra barn och har inte tänkt börja även om dom uppmanar oss till det.

Och Majken kan: klättra hela vägen upp för trappan till vardagsrummet på övervåningen. Äta mat med bitar i. Sitta på knäna och hoppa sig framåt. Säga till oss när hon vill bajsa på pottan ( kryper fram och krystar utan att göra det i blöjan)

Nu sova!

måndag, augusti 25, 2008

ny på jobbet

Idag har jag jobbat första dagen på mitt nya jobb. Det var kul! Nya utmaningar, fina kollegor och spännande möten med många olika livsöden. Jag kommer att få använda hela mitt bagage av erfarenheter och samla mycket ny kunskap för att ro iland de rätt tunga dramakurserna för unga vuxna.

Hemma har Johannes och tjejerna jobbat på med hemgrejer. Och fina lillebror Erik fyller 20 idag, Grattis!!!

Nu har lugnet lagt sig, jag ska blogga och sova. Kram!

fredag, augusti 22, 2008

extra nr 4

Här kan ni läsa senaste nr av Extra

torsdag, augusti 21, 2008

nya hyss




Nya möjligheter öppnar sig när man kan resa sig mot diverse saker i hemmet. Men hon säger iallfalla MamMamMamMam för att trösta mitt tröttövervakande hjärta.

MollyArt


Molly 3 år 4 månader

Jag föreslog att Molly skulle rita lite gubbar idag på eftermiddagen. Hon sätter sig ner och börjar. Sen kommer hon på att hon ska göra en familj och ritar fler gubbar. Hon vill dessutom klippa ut dom så att hon kan leka med dom. Från vänster sida ser ni: Mamman med den orange klänningen, Pappan i rött i mitten och barnet i rosa. Jag tycker att dom är skitsnygga. Ska hon verkligen leka med konsten?

nya ögonbryn och strumpbyxor



Har glömt att visa mina nyplockade ( på salong) ögonbryn och Mollys fina "pippi" stumpisar som jag köpt på P&P.

tisdag, augusti 19, 2008

i regn och rusk

Imorgon börjar Molly om dagis igen efter ett låååångt sommarlov. Det är på tiden för de senaste dagarna har varit rätt jobbiga, för hon och mig. Det kryper i lillkroppen och hon vill leka, hoppa, busa. Jag har ofta Majken i famnen ( hon har förvandlats till en gråtbebis sen åttamånadersdagen) och mat som ska lagas/handlas/förberedas. Alltså är jag ingen rolig lekmamma utan mest surmamma. Men redan nästa vecka ska jag krypa ut ur puppan och förvandlas till en arbetare. Jag är redan nervös men förväntansfull.

Att det regnat konstant i ett dygn förvärrar min och Mollys rastlöshet. Jag har dessutom drabbats av hosta, heshet och en vagel i ögat. Känner mig med andra ord lite utvriden. Men Ipoden är laddad med sommar i P1 och Heliga familjen. Hade även tänkt se det första avsnittet av singelmammor på svt1 på webbtv. Annars kan ni nog hitta mig bland leksaker och böcker i Mollys rum....

söndag, augusti 17, 2008

Äntligen är dom gifta!

Bröllopet gick som en dans igår ( hade fullt upp och tog inte en enda bild, det gjorde dock många andra, kolla in Maris blogg får ni se några finfina). Vackra vackra vännerna strålade ikapp med solen som behagade visa sig. Klänningen var fantastisk, maten supergod och värdparet skötte sig helt ok ( jag var en av dom två) Dans och prat och drinkar till sena timmen. Jag var trött och glad när vi åkte hem på natten till ett tomt hus. Barnen var för första gången ( för majkens del) utlånade. Jag kan säga att det var välbehövligt och jag och Johannes njöt av att tillbringa hela förmiddagen i lugn och ro. När barnen väl kom hem igen kändes dom äldre. Efter ett dygn borta.

Förutom en liten känning av huvudvärk har jag dragit på mig hosta och total heshet. Jag kan inte prata helt enkelt. Ett handikapp om man älskar att kommunicera med rösten. Jag hoppas jag kan låta lite imorgon.

Nu börjar sista veckan som föräldraledig på heltid. Jag ska passa på att bara njuta. Och i dagarna ska jag göra det till ljudet av musik och radio ur vår beställda Ipal. Så fort den anländer ( hoppas snart!). Tillsvidare får jag nöja mig med Ipoden och nerladdade avsnitt av serien "Heliga familjen" med Maria "Bitterfittan" Sveland i spetsen. Ladda ner du också, helt gratis på www.sr.se klicka vidare till P1.

fredag, augusti 15, 2008

Ipod hjälp

Jag vill ta bort några låtar från min Ipod och nybörjare som jag är vet jag inte hur man gör! Måste jag läsa instruktionsboken?

snart gäller det

Nu är det bara några ynka timmar kvar till Bröllopet! Allt är förberett och pirret börjar infinna sig i magtrakten. Ska bara sova lite först. Och kanske ta en tidig morgon på badhusparken för att slappna av lite.

Snarkelibark, sov gott!

torsdag, augusti 14, 2008

trix


Majken i Mollys rum. Håller bara i sig med en hand!

om min ålder


Hanna 30 år och ny frisyr/färg

Jag har alltid känt mig mentalt äldre än min ålder. Iallafall så länge jag kan minnas. Från 5 ungefär. Nu börjar jag komma ikapp. Tretti känns ungefär som min faktiska ålder.
Hursomhellst har jag haft en fin dag. Mysigt med presenter och tårta till frukost. Är numera stolt ägare av en rosa Ipod nano med en massa roliga tillbehör. Har fått en massa jättebra gåvor från när och fjärran. TACK för att ni finns!

onsdag, augusti 13, 2008

Molly säger ifrån!

I natt blödde Molly näsblod. Hon väckte oss med gråträdsla och Johannes fick kämpa med lenrösten för att få henne lugn. Hon somnade om i vår säng och vi låg som en storfamilj hela natten. På morgonen går hon in i sitt rum och börjar skälla och gorma. Eftersom Majken är därinne också och jag fruktar att det är hon som skapat denna irritation från storasyster, går jag in och undrar vad som står på.

M- Nallen har bajsat i min säng! Det får han inte! ( med argrösten)

Blodet från i natt har torkat in och kan med lite fantasi tolkas som bajs. Nallen ligger en bit bort i samma säng och ser oskyldigt förvånad ut över utskällningen han nyss fått.

Den där tiden då allt har ett liv, även nallen, är hur mysig som hellst att få ta del av.

tisdag, augusti 12, 2008

Majken 8 månader

På 8 -månaderskoll idag. LillMajken är 72 lång och väger 8335g.

Övrigt. Mycket handlar om bröllopsförberedelser. Och om att ta hand om grinig lillmajken och lite ostimulerad Mollytjej. Och stiga upp kl 05.

men jag ska återkomma en annan dag. God natt!

söndag, augusti 10, 2008

dagen efter

Kalaset igår blev fint. Fullt hus på dagen och vänner och syskon på kvällen. Fika och tårta och godis och annat smaskit. Idag har vi återhämtat oss med ett till kalas, på ankars. Och imorgon fyller mamma år. Sen är det hög tid att lägga in slutspurten inför Bröllopet på lördag.

Fina presenter och pengar att spendera i stockholm fick jag. Men makens present öppnas först på torsdag, då jag fyller år på riktigt.

fredag, augusti 08, 2008

Frysen är full, huset är städat och blommorna vattnade. Vi är redo för 30årskalas imorgon.

Hoppas vi ses, ha en fin kväll.

torsdag, augusti 07, 2008

skrattmonstret presenterar


Krypa, skratta, sitta



att möta sina demoner

det låter ju dramatiskt, men det känns lite så. Jag har nämligen varit på folktandvården idag. Och bokat en tid för undersökning! När jag satt i vänthallen med morfar( det var pga att han hade en tid som jag var där överhuvudtaget, tro inget annat) insåg jag att det var dags. Dags ATT BOKA EN TID! Jag fick hjärtklappning direkt. Och lite ont i magen. När Morfar gått in till sin tandläkare, som verkade jättesnäll, gick jag direkt till receptionen och sa att jag ville boka en tid. Hon verkade också snäll och hurtig och tyckte att jag kunde komma redan imorgon. Det går inte, sa jag, jag vill kunna fira min 30årsdag utan ångest över hål och bedövning och gigantisk efterräkning. Jag bekänner för kvinnan att jag är rädd och vill ha en SNÄLL tandläkare. Jag vet inte om jag känner mig trygg med svaret att alla är snälla och jag vet defenitivt inte om jag kommer att fullborda mitt äventyr idag och komma till tiden i slutet på augusti. Sist ( i rotebro)var jag hos en jättegullig finne som jag bara älskade. Nu har jag fått tid hos ett namn som klingar ryskt. Herregud, vad har jag gett mig in på????

onsdag, augusti 06, 2008



En vanlig dag på backevägen: Molly, Agnes och Love leker, Majken gör sina stora behov på pottan. Mammorna pratar och dricker kaffe/äter/surfar

redan onsdag


Jag älskar Augusti. Och fort löper dagarna framåt. Det fixas och donas.

Detta är bakat inför lördag:
1. Bullar och blåbärsbullar

2. Choklad cookies

3. Kola kakor

4. Syltbrunnar m hallon och blåbär

5. Blåbärsbakelser

6. Snoddaskakor

Jag gillar att baka. Det är lite svårt att få till det med två energiska damer bara. Men dom har förvånat mig med tålamod och gott humör.



måndag, augusti 04, 2008

söndag i skogen





Öppet hus

Lördag den 9e augusti ska jag fira att jag fyller 30. Det blir öppet hus mellan 13-16 med fika och från 19 och framåt med vin och lite tilltugg. Dom som vill får gärna komma och säga hej. Det känns kul. Hoppas bara att det dyker upp nån......

nya färdigheter

Majken har lärt sig masa och sedan sätta sig upp, själv. Hon är mäkta stolt och praktiserar det nya ofta ofta. Att hon sedan väkte mig halv fyra imorse är bara att genomlida.

fredag, augusti 01, 2008

ett nytt ansikte

Idag har jag på tips Av svägerskan inhandlat smink från Katarina Håkansson. Inte gratis men kul och förhoppningsvis en succe! Eftersom jag inte köper en ny klänning till bröllopet utan lånar en fin av bästa Lisette, så kan man väl se det som en dyr accessoar, eller?

Hur som hellst är smink lågprioriterad shopping hos oss på backevägen så det är en engångsföreteelse. Kolla in här. Det var där grejset köptes.

Och har ni sett Odd Mollys nya hemsida. Så fin. Jag vill också ha en.