tisdag, september 30, 2008

back in town

Hemma igen.
Har sovit gott, ätit mums och shoppat enligt beräkningar och lite till.
Så välbehövligt!

torsdag, september 25, 2008

Helgens bravader

Det ska bli väldigt skönt att få sova. Utan att vakna sjutton gånger varje natt.

Jag ska vara borta hela helgen med fina vänner, mkt shopping, god mat och fika. Sånt alla borde få uppleva under småbarnsåren. Fylla på orkamedbatterierna. Jag fattar inte hur man står ut som ensamstående. Jag är nog inget riktigt mammaämne. Men jag ÄR BRA ÄNDÅ.

Lite rädd för saknaden, att den ska bli för stark och dominera. Men jag tror att jag kommer att kunna koppla bort. Om inte annat kan jag dämpa den med nya kläder, resturangbesök och en och annan margerita.

Fyndade en knallrosa overall till Molly på kupan idag. För 50 kr. Hon kommer att älska den. Jag är förstående trots att färgen inte är min favorit. Jag hade tunika och utsvängda byxor låååååångt innan det blev modernt som det är just nu....

måndag, september 22, 2008

Böcker

Jag har länge burit på en fördom mot en offentlig människa, Mia Törnblom. Jag har läst många hjälp till självhjälpsböcker och trodde att hennes bok hörde till en av mängden. Härmed avsäger jag mig den fördomen och finner mig såld! jag gillar Självkänsla NU! (Finns att köpa billigt i pocketversion) Den är enkel och rak och ger bra exempel som fick mig att reflektera över mig själv och min omgivning. Som en följd av aha-upplevelsen läser jag nu hennes självbiografiska Så dumt! ( och det är inte så dumt....)

Sen är jag sugen på att börja läsa Spiderwick-serien. Följande finns att läsa på www.bokus.se:

Böckerna om Spiderwick tar oss med in i en värld fylld av mystiska sagoväsen och de innehåller precis lagom mycket fantasi och spänning för att fånga de läsare som är lite för små för Harry Potter. Vättar i väggen är den första boken i serien, som ska bli fem böcker. De nioåriga tvillingarna Jared och Simon Grace och deras äldre syster Mallory som just flyttat in i ett gammalt kråkslott tillsammans med sin nyskilda mamma. Huset är stort och spöklikt med murkna trägolv, lönndörrar och en gammal dammig vind full av spruckna koffertar och bråte. När Jared råkar hitta Arthur Spiderwicks "Fälthandbok" uppe på vinden börjar en serie märkliga händelser. Barnen upptäcker plötsligt konstiga väsen omkring sig. Inne i väggen bor en vätte - är han en snäll hustomte eller en elak vrese?

Spännade eller? ( jag gillar ju Harry P och Sagan om ringen och allt sånt där)

En annan favoritserie för barn är Vargbröder. Läste första boken som bokband med Tomas Bolme som uppläsare. Fantastiskt!

hur går det ihop?

Tänkte nyss hur skönt det känns att komma hem efter jobbet och träffa fina familjen och äta mat man inte lagat själv. Och vad jag uppskattar att vi delar på föräldraledigheten, på erfarenheten av att vara hemma med två små en hel dag. På tröttheten, treårstrotsen och akta trappan!

I nästa stund. Shit! Hur ror man ihop vardagen med två jobb, dagis och mat????

söndag, september 21, 2008

september


Idag Utedag med familjen. Besökte berget i bergsviken och grillade, besökte kojor och plockade blåbär och lingon. Ibland känns det som om skogen har blivit vårt andra hem. Iallafall är skogsdagarna Mollys favoriter. Och jag insuper färgerna som nu breder ut sig. Hösten är Härlig!

Märker att jag inte riktigt hinner uppdatera så ofta som tidigare. Vi är inne i en fullbokad tid. Men jag gillar det. Nu Blåbärsbullbak.

Kram

onsdag, september 17, 2008

extra nr 5 med mera

Idag kommer nya extra ut i våra kvarter. Det är ju alltid lika kul. Och vilket jobb hon gör, kära Mari *PUSS*

Annars.
Jag är ledig idag, jobbar imorgon. Två första dagarna på veckan handlar om att möta människor och ta in en massa ny information samt få ner lite planering på papper. Hemma blir det mat och barn och sömn. Majken har varit sjuk igen men är nu på bättringsvägen efter snor och hosta och feber. Kanske kanske dyker en till tand upp, för det dräglas endel också. Molly blev överlycklig idag då vi kom till dagis eftersom att de var påväg till skogen. Hon älskar verkligen det där med natur. Vi är inne i en Astridbokfas och har precis börjat läsa Ronja för henne. Idag var det kapitlet när Birk räddar Ronja som fastnat i snön. Hur kul är inte det!

Nu ska jag passa på att gå på toa när snormonstret sover. Vi ses!

måndag, september 15, 2008

Kiruna



I love. Finfin helg med uteliv i färgsprakande natur. Det gör vi gärna om!

torsdag, september 11, 2008

peppad av en inre röst

Jag drog på joggingskorna och sprang en sväng ändå. Och blev lite peppad av min nya Ipod som säger hur långt jag springer och hur många minuter som är kvar ( förinställt) Rösten blir som en egen privat träningscoach om man har lite fantasi ( och jag har mkt) Hur som hellst var det tungt efter 10 minuter och jag höll ut i 20. Sen promenerade jag i 15 till och kom hem nöjd och sleten. Längen på turen blev, enligt Ipodprylen endast ynka 1,1 km. Det måste väl ändå vara fel? Brukade springa 1 km på 10-12 minuter förut utan att vara extremtränad på nåt sätt. Hmm, det kanske är skornas fel. Eller benens? För pryltekniken är ju stensäker....

Imorgon drar vi på minisemester till Kiruna. Good Bye Piteå. Vi kommer kanske aldrig tillbaka. Det kan hända att vi köper en husvagn och börjar leva dra-runt-liv i norra sverige. Hem till vidda osv. Man kan aldrig vara på den säkra sidan när man har med Lidströms att göra:)

Chao!

var är motivationen?

Jag har tränat mer eller mindre under stora delar av livet. Allt ifrån lagsport till ensamspring på löpband. Kanske är det för att jag känner mig så otränad, värre än någonsin, som det tar emot att börja om igen. Jag har ingen motivation. Jag vill inte ta tunga steg på grisberget, eller svettas och få andnöd på korpen. Jag vill susa fram och känna livet i mig. Jag vill hoppa och le mot spegeln i träningshallen. Det kommer inte att ske i den kondition jag har i nuläget. Och någonstans måste man ju börja. Men var är lusten?

Näe, jag vet inte vad som skulle kunna få igång mig.

( och jag vet att jag behöver det, att jag kommer att bli piggare och gladare och snabbare snabbt. Men ändå. Jag "IDS IT")

tisdag, september 09, 2008

nytt i vinter


bild från MQ

Jag har hunnit köpa en ny höst/vinter kappa i helgen, med hjälp av dubbelvagn och godismuta. Samma som på bilden fast svart och grå-rutig. Hemskt nöjd. Och tur var väl det, eftersom det bara var 5 grader imorse när jag for till jobbet.

jag är en överlevare

Han har kommit hem nu, kära mannen. Bortavarandet är över. Jag och barnen har andats ut.

Har haft gruppen själv idag på jobbet och det gick bra, tack och lov. Så roligt att vara en arbetare!

I helgen åker vi norrut och hälsar på. Jag längtar efter luften och vidderna ( och självklart sällskapet!). Ska blir super!

söndag, september 07, 2008

presenttips!

Det händer en massa kul i Piteå-Luleå i teater-musik-show väg under hösten. Om man inte har nån fantasi när det gäller presenter kan man alltid köpa en biljett till nåt av det som går att välja på www.ticnet.se

Missa inte "Pusseldrömmar" imorgon kl 19 på Christinasalen. Där kan du träffa mig och barnen i foajen och få veta lite om höstens utbud från Teaterföreningen.

nästa dag tack!

Ingen bra dag idag.

Majken har äntligen slut med feber. Nu är hon prickig korv, alltså var det tredagarsfeber som jag trodde. Men trött och gnällig och vill vara i famnen,är hon fortfarande. Molly har som följd av detta varit i trotsens esse och drivit mig till arg-trött-ledsen. Vi har bråkat om det mesta-maten som hälls ut på golvet ( se mig mamma!) Kläder som inte vill kläs på ( gå i klänning utan byxor och skor ute i 12 gradiga höstvädret) Slå lillasyster så att hon gråter ännu mer ( se mig mer mamma) samt kasta allt som går att kastas överallt, gärna i trappan. Suck.
Hon längtar efter snälla pappa som kommer imorgon natt. Det gör jag också. Och visst skaver det i hjärtat när det är dags att lägga sig. Att jag inte kan/orkar/ har tålamod med finfina Molly som egentligen bara vill vara nära och i centrum. Efter tre ensamma dagar nätter är jag glad över att det är jobbdag imorgon. Så skönt att få vila upp sig.....

fredag, september 05, 2008

alone with the kids

Johannes har åkt utomlands och jag är ensam med barnen. Majken har 40 graders feber och Molly hostar sig fördärvad. Alltså kunde det varit lite bättre än det är nu. Trött trött trött så nu tar jag med mig bärbara i sängen och ser en film.

Godnatt