tisdag, februari 24, 2009

Ane Brun

Live på popcirkus

äntligen fick du sova

I söndag dog min fina extrafarfar Rune i sjukdomen Kol. Jag är tacksam över att han fick somna in, för det hade han önskat länge. Men nog griper döden tag i hjärteroten. Och varje gång den hälsar på är jag hjärtinnerligt glad över livet som finns kvar.

Du klättrade upp för flaggstången och lärde oss barn många finurliga trix. Finfin på historier och att fiska. Kanske var det just barnet i dig som fick oss att tycka om dig så mycket. Sov gott, farfar!

nog är det kul

Jag blev glad idag när jag hörde det heta skvallret ( som visade sig stämma) om Kronprinsessan och Daniel. Det sitter aldrig fel med kärlek. Och jag hoppas dom vet att jag har övat mig i värdinnerollen ;)

semlor och lasange

Innan klockan 11 idag: bakat semlor, jobbat, gjort lasange, sett första avsnittet av lost säsong 5, duschat, sövt Majken och hälsat på morfar. Haft ångest över bilen och mannen som har för mycket på agendan. Tur att han snart ska åka på retreat i stockholm. Jag är för övrigt inne på andra veckan utan godis ( liiite mörk choklad i lördags, men ändå) Magen mår toppen, humöret svajar men det går ok.

Ser fram emot Linda och Co i eftermiddag. Och kaffe och Semla.

måndag, februari 23, 2009

dålig på att göra inlägg

Jag märker att det var ett tag sen sist. Det är så det är just nu. Men det kommer andra tider.

Idag öppnis, städa, laga mat, fika och prata med Marie och S, underhålla en blivande 4 åring och hennes griniga trötta lillasyster utan att tappa tålamodet. Nu är tröttheten överväldigande. Jag tror jag flyr till coop och veckohandlar.

onsdag, februari 18, 2009

utmaningen


Sjätte bilden i sjätte mappen i min dator. Föreställer vårt hallgolv på Mollys tredje födelsedag 080401.

Hur ser din bild ut?

tisdag, februari 17, 2009

vår prinsessa


Före

Efter

Smink och hår- Lisette

söndag, februari 15, 2009

tre små


Imorgon träffas dom förhoppningsvis, ett år senare. Det kanske inte blir lika stillsamt som då.

Hurra!

bättre

Idag känns bättre. Början var lite seg men förkylningen har saktat in eftersom. Vi chockstartade dagen med att handla på coop hela familjen med start kl 09.30. Efter lunch åkte vi till Jill och stortjejerna roade sig medan vi pratade och stickade i lugnan ro. På eftermiddagen har jag internetshoppat böcker på bokus och musik på ITunes Store. Tillskottet i musikväg heter " Den lyckliges väg " av Bo Sundström och Frida Öhrn samt Tomas Andersson Wij i "En sommar på speed" Böckerna handlar om att pyssla med barn, sticka och virka samt pocketversionen av Lyckan, kärleken och meningen med livet, som jag gått och sneglat på länge.

Nu väntar sopsortering och konstgjord sol och kanske får min stickning några handtag.

lördag, februari 14, 2009

sjuk och ful

Ont i huvudet, snorig och hes/hostig. Snarstucken och irriterad. Skrek åt molly i badet( dålig mamma). Ful utväxt, vinterblek och svullen mage.

Det var inte min bästa alla hjärtans dag.

det kommer flera.....

torsdag, februari 12, 2009

lämna gråtande på dagis

Det gick bra idag, ändå. Hon famnade mig när vi kom fram till dagis och jag klädde av henne overall och övrigt. Sedan fram med snutte och tutte. -Nu ska jag fara på jobbet, vi ses sen. Puss puss. Går utan att tveka. Hon gråter och tittar efter mig i famnen på fröken.

jag gråter lite jag också, i bilen där igen ser. Sen snyter jag mig och åker till jobbet. Det blir en bra och effektiv förmiddag

När jag komer och hämtar henne har hon precis ätit lunch och sitter lugnt och stilla hos en fröken. Imorgon lämnar Johannes. Det känns bra att få vila ifrån lämnandet en dag. Fom tisdag nästa vecka är det mitt ansvar. Varje dag. Det känns okej. Och skönt att ha ett arbete att gå till.

pinglor i kuriren

tjejfest med god mat och god dryck i närvaro av reporter och fotograf. Allt det kan ni se här Tack för den trevliga tillställningen Sarah!

tisdag, februari 10, 2009

efter förskolan


Hittar Molly i sitt rum, läser "Min syster är en ängel" av Ulf Stark

"Ett ensamt barn med sin bok skapar sig någonstans i själens hemliga rum egna bilder som överträffar allt annat. Sådana bilder är nödvändiga för människan"- Astrid Lindgren

skriver och fotar...


...inför nästa "hemma hos Hanna" i PT.
När Majken börjar dagis kan jag göra det på min frilansdag. Känns väldigt bra. Hur söt hon än är så är det svårt med helt fokus när har en klätterapa i famnen.
Köpte den fina halsbandsklockan jag önskade mig (efter att ha sett den live i fredags på kära Sarah) Och snabbt gick det, beställde den på folkart.se lördag. Den anlände igår med posten!

söndag, februari 08, 2009

majken i zahara


foto och ide/genomförande Lisette Nilsson

en dröm i snöovädret

bryta mönster

I morse vaknade Molly kl 04. Dagen innan 04.30 och dagen innan det 05. Kvällarna har slutat innan 19. Så jag fick nog, bröt ihop och samlade mig igen. Vi åkte till skeppet kl 10 för att riktigt köra musten ur den morgonpigga unga damen och ja, hon somnade i bilen påväg från havsbadet. Ikväll klarade hon 19.30 sträcket och jag ber till alla gudar att hon sover lite längre imorgon.

Helgen har varit bra. Vi har kalasat på fredagkväll, fikat med familjen och sett schlager lördagkväll ( jag somnade dock) och idag har vi förutom barnakiviteten mest stökat på hemma i lugnt och ro. Det luktar tvättmedel och kylen är full av veckans mat.

Imorgon börjar vi om med inskolning av Majken. Det känns forfarande lite pirrigt, eftersom hon vägrat släppa kontakten med oss de första tre dagarna. Vi får helt enkelt se hur det går, vi tar det som det kommer.

Me and I party, garninköp, styrelsemöte och jobb jobb jobb väntar annars dessa snöiga dagar i februari.

fredag, februari 06, 2009

för det är ingen vanlig dag

Det är min Johannes FÖDELSEDAG!!!!
Grattis, du är fortfarande för bra för att vara sann.

Födelsedagsbarnet fick tårta och paket på sängen. Gladast över uppvaknandet blev nog Majken som låg brevid och snarkade tills jag och Molly började sjunga ja må han leva. Då satt hon sig upp blixtsnabbt i sängen och skrattade med hela ansiktet. Det blev välling först och gottgott sen och lyckan var total.

Ikväll tapasmiddag utan barn på Bryggargatan. Lyx. Det kan man unna sig när man fyller 34! Imorgon kalas för övriga familjen med tårta. Välkomna!

tisdag, februari 03, 2009

avig maska

Idag har jag lärt mig sticka en avig maska. Det känns bra. Och Majken och jag har varit på förskolan och hälsat på. Det blir nog bra. Idag satt hon klistrad på mig, imorgon lär hon ta små egna steg ut i virrvarret av barn.

Har tänkt tanken träning flera gånger sista tiden. Men inte kommit längre. Kan känna lukten av svettig gympasal. Längtar mest efter att få lyssna på min musik och springa/gå på löpbandet. Kanske blir det korpen ändå.

måndag, februari 02, 2009

premiär


Imorgon åker vi och hälsar på Majkens förskola. Nästan lite pirrigt. Ska hon bli ett dagisbarn nu, redan? Lilltjejen.

söndag, februari 01, 2009

snö och sol


Idag tog vi en tur till strömlida för bobåk. Solen sken ut över isen så vi gick ner och satt oss där när det var dags för fika. Äntligen bästa februarikombinationen snö och sol!

första steget

jag sitter och funderar på att börja träna på korpen. Funderar.