måndag, april 27, 2009

vår hos ossäta grillat och isglass på trädäcket ute och min outfit inför helghandling på coop.

torsdag, april 23, 2009

Igår var jag ute och sprang för andra gången. Tänker att det är en billig motionsform. Behöver bara skaffa mig ett par nya "springskor"

På godisfronten börjar det kännas lite bättre. Är inte lika sur längre. Skönt.

Vi är lediga imorgon och dagen är som en öppen bok. Hoppas på fint väder och lagad cykel så att vi kan ta en tur med cykelkärran. Det längtar jag efter.

( är min bloggpause över? eller hade jag bara lite tid över på morgonen eftersom att majken vaknade kl 05))

måndag, april 20, 2009

Jag skriver om annat än oss på backevägen. Tränar Yoga och njuter av det. Ligger på spikmattan och tränar avslappning. Hinkar bubbelvatten och avstår från godis och kakor med svår abstinens. Övar föräldraskap innan och efter jobbet. Arbetar mer än jag ska men det är ok. Förbereder mig inför kommande utmaningar i min yrkesroll. Tänker på hur det känns att vara jag.

som ni ser har jag fullt upp.

lördag, april 18, 2009

in i hemligheten, anonymiteten

jag har bestämt mig för att vila från bloggandet ett tag framöver.Jag behöver göra andra saker än att skriva just nu. Jag finns fortfarande, men för en kort eller lång stund framöver, inte i dethär forumet.

Puss på er, ring om ni vill veta vad som händer i våra länder :)

söndag, april 12, 2009

into the wild

Den här låten och framför allt rösten, för mig tillbaka i tiden. Filmen tänker jag på fortfarande ibland, fast det var länge sen jag såg den.

vi drar till öjebyn

Molly fick nya simglasögon och en ny baddräkt i födelsedagspresent. Dom ska invigas nu på morgonen. Majken håller till godo med ett par gröna blöjbyxor i arv från kusin Jack. Öjebyn, here we come!

Efter plurret åker vi till barnens Farmor som fyller år idag.

Simma lugnt!

lördag, april 11, 2009

långfredag

Tillbringade gårdagskvällen på akuten med morfar, som ramlat och skadat axeln.
Efter ännu ett fint möte med Ambulanspersonal slås jag av vilket fantastiskt släkte dom verkar vara. Ambulansmänniskorna. Min långe bror ( som fyller år imorgon) är en av dom. Det känns bra i hjärtat.

nya fynd från kupan


Glasögon och jeansjacka-kupan
Modell- Majken 1 år, 4 månader

tillbaka från Jokkmokk
Skönt att komma iväg en stund. Vi myste med Martin och Maria med familj, både ute och inne. Molly testade åka bob bakom skotern och tyckte att det var "väldigt läskigt i början men roligt på slutet" Hon spelade också den försvunna diamanten med stor William och hittade i ren nybörjartur diamanten på första försöket. Majken lyckades ramla rakt in i en dörrkarm när vi skulle ut och såg ut som en Alien resten av dagen.

torsdag, april 09, 2009

skärtorsdag

Idag drar häxorna till blåkulla. Vi åker till Jokkmokk (över dan).
Trevlig påsk, hoppas vi ses!

Långfredag- Mia fyller år, vi har kalas hemma på backevägen kl 14 ( om ngn känner för att gratta henne så gär det bra att komma förbi) Vore kul att hitta på ngt på aftonen, vi är öppna för förslag!

Påskafton- äggjakt- påskägg- ont i magen. Lillebror Joakim fyller år, vet inte om det blir ngt kalas. Inga andra planer. Hoppas på finväder.

Påskdagen- alla fyller år ( svärmor, Lisette och Rickard) Kanske vi får möjlighet att äta lite tårta. Inga andra planer.

onsdag, april 08, 2009

Är du intresserad av teater och sånt!

Kolla in den här bloggen, som jag ligger bakom. Länka gärna till sidan om du vet med dig att du har kulturintresserade bloggvänner.

/ Hanna- inte bara mamma, även styrelsemedlem i Piteå Teaterförening!

tisdag, april 07, 2009

en svalkande piggelin

Majken är dålig och vi pusslar för att ändå hinna göra det vi måste på jobbet. Idag har jag jobbat hemifrån och imorgon ställer mamma upp eftersom jag har möten med nya deltagare.

Dagens bästa: Majken har fått plats på "trägårn" till hösten. Vi andas ut och ropar HURRA!!

Dagen sämsta: Slemspyan hon kräktes upp efter fruktsalladen i eftermiddag. Tack och lov för tvättmaskinen!!

Trots 40 graders feber slinker det iallafall ner en piggelin. Tur är väl det :)

söndag, april 05, 2009

fräknar och feber

Sitter med en febersjuk Majken i famnen. Hon låg på 40.3 sist jag kollade= dags för en ny dos ipren och en halv igloo. Båda slank villigt ner.
Molly ligger och sover i sin prinsessklänning. Det har hon gjort sen kvart över fem då hon hade ett smärre vredesutbrott och gick in på sitt rum i argen. Det har varit lite deppigt för henne såhär "dagen efter" Hon frågade med sorgsen uppsyn imorse varför man bara fick ha födelsedag en gång per år. " Jag vill ha mer födelsedagar"

I övrigt en bra dag. Hälsade på i blåsmark på förmiddagen och satt ute i solen medan barnen lekte. Både jag och Molly har fått nya fräknar. Har också firat systerysters 25års dag och fått gott fika.

lördag, april 04, 2009

kalas på backevägen

påskpynt


hemma hos oss börjar vi i god tid.

Majkens Love


förra födelsedagskalaset
Bilder från 3års kalaset förra året.

Senast tillskottet i familjeskaran är flickornas nya tremenning Mira som tittade ut den 1 april! Jag är obeskrivligt glad för fina kusinen Zandra och hennes familj!

i väntan på barnkalas

Efter sovmorgon som varade till kl 7 ( mitt eget val, det känns som sovmorgon när man slipper gå upp kl 5!)gick jag upp, duchade och åt frukost. Sen gick Johannes och la sig ( det är så vi överlever helgerna, man sover lite extra när den andra kommer upp)

Molly och Majken var redan i sitt esse och full fart i kropp och sinne. För att inte starta onödiga bråk gäller det alltså att hålla sig sysslosatt i väntan på det som komma skall idag på eftermiddagen.

Så det blev till att göra det jag gjort sedan barnsben.

Leka skola.

Molly fick en disneyprinsessor ABC-bok i födelsedagspresent så den högg vi tänderna i. Hon kunde hålla fokus genom flera sidor och vi sjöng abc-sången alla fischerpriceleksaker lär ut ett antal gånger samtidigt som det klistrades och skrevs bokstäver.

Majken tyckte inte det var lika kul och var mycket missbelåten över frånvaron av all uppmärksamhet. Det slutade med att hon klättrade upp på bordet och la sig över boken. Men då var det ändå dags att avbryta leken. Nu målas och klipps det på övervåningen medan minstingen sover i famnen. Klockan är 09.15 :)

onsdag, april 01, 2009

Hon får oss att häpna


Med sina fyra år ger hon oss så mycket.
Tack för att du finns hos oss på backevägen, Molly. Det är en sann glädje att få förmånen att vara dina föräldrar!

Molly 4 årIdag blev hon 4 år vår fina tjej! Barnkalas på lördag KL 13-välkomna!( säg gärna till om ni vill komma så vi vet hur många prinsesspåsar vi ska göra till fiskdammen :)

I presentväg blev det mycket pysselgrejer, en loppisbarbie, en mermaidsbarbie, ett fint påskägg med gott innehåll, prinsessbokmärken, en prinsess-sparkcykel, badskum, cyklop, pruttkudde samt två fina nya favoritplastgubbar föreställande snövit och askungen. Tack kära ni!