måndag, oktober 26, 2009

drama/teaterkurs barn 6-8 år!

I helgen ska jag ha en kurs i drama/teater för barn mellan 6-8 år. Det blir två timmarn per dag där fantasi och kreativitet kommer att råda. Om ni känner någon som kan vara intresserad så hör av er, jag har tre platser kvar!

bra gjort Hanna

Majken har höstblåsor och sover pissigt på nätterna. Jag har mkt att ta igen på jobbet efter hemmavistelsen förra veckan. Jag har en jobbhelg framför mig som måste planeras noga.

men

Idag var jag med Zandra och tränade på korpen-så bra, det ska jag göra mer. För min egen skull!

En veckohandling samt en apelsin senare är jag mer än redo för en natts ostörd sömn- håller tummarna för att Majkens plågor börjar klinga av.

torsdag, oktober 22, 2009

man ska aldrig säga nåt

Fick hämta Majken från förskolan redan vid 9. Då hade hon suttit i frökens knä sedan jag lämnat henne och sedan kräkts på soffan. Inte så kul.

Nu sover hon och har inte uppvisat några nya sjukdoms-symptom än så länge.......

Men fy vad jag mår psykosomatiskt illa :)

onsdag, oktober 21, 2009

musik som tar oss tillbaka

Idag påväg till jobbet var jag i Peru igen. Tillbakakastad av Norah Jones hitalbum "come away with me" i lurarna som jag då den kom snabbt tog till mig och levde med dagarna i ändå där uppe bland bergen. Tänk vad musiken sätter spår. Dofter och bilder och MINNEN.

Annars är vi friska, vilket man väl ska vara tacksam för. Speciellt då många runtomkring oss verkar vara drabbade av feber, hosta och magåkommor. Barnen gnetar på som vanligt och jag och Johannes oxå. Vi håller tummarna för att vi klarar oss hela vägen!

söndag, oktober 18, 2009

en bra dag

Började med hotellfrukost kl 09:30 för att sedan fortsätta hem till barnen och svärföräldrarna. Efter lunch och bara vara tid tog jag och Majken en promenad till stan för inköp av nya vantar, sockar och trosor. Sen var det dags för barnteater med Molly " Vem är ensam" och efter det ett efterlängtat besök hos nyss hemflytade Mari och co. Det blev gofika och sightseeing i huset och sen var det till att åka hem och göra mat. Efter middagen har det bakats bröd och tvättats och jag har jobbat med teaterföreningsarbete och Johannes fixar på gården. Snart väntar sängen!

Imorgon måndag. En ny vecka står för dörren!

lördag, oktober 17, 2009

länge sen sist

Veckan rusar förbi.

I dag firar vi att företagat Johannes jobbar för fyller 25 år och det med buller och bång och tillsammans med barnen på havsbadet.

I PTs Helg hittar du "min" sida idag, där bla ett bildrep från vår tripp till mellerstön finns med. Kanske känner familjen Kero-Tjenlund igen sig och nåt att sina två busbarn :)

söndag, oktober 11, 2009

intensivt och roligt!




Helgen har svichat förbi. Igår åkte jag och Johannes med Molly, Majken och Agnes till skeppet, där dom roade sig kungligt som klätterapor och åt plättar med grädde och sylt. Majken som föredrar att äta långsamt och njuta av maten, satt länge och åt och tittade på allt.
Efter skeppet styrde jag och stortjejerna mot barnkalas medan Johannes och Majken la sig och sov ( Johannes svingade sina lurviga på stadens gator och torg i fredags och var lite trött ) Väl framme var höjdpunkten fiskdamm medan vi andra satt och fikade.
Idag har jag haft en heldag av eget arbete och maken och barnen har haft tid med varandra. Resultatet av detta blev: ett välstädat hem, tvätten tvättad, diskbänken inoljad, vinterdäck på bilen, mat i kyl och frys samt färdiga texter inför kommande helg och föreningslivets plikter avklarade. Däremellan hann vi även fira kusinen Jimmy som fyller 13 år!
Nu tid för allt och ingenting alls :)


onsdag, oktober 07, 2009

så det blir till att tystna

Ja, det var som läkaren i Piteå trodde, en cysta på stämbanden. Jag har fått en preliminär tid för operation om bara några veckor. Det kändes som det mest oväntade, att det gick så fort att få en tid. Jag kommer att kunna åka hem samma dag som operationen genomförs och efter det följer en till två veckors tystnad.

En till två veckor!!!!

Det blir en utmaning :)

( jag vill återigen passa på att säga att cystan är medicinskt ofarlig, men vållar röstproblem)

tisdag, oktober 06, 2009

imorgon kommer domen!

Det blir att åka till sunderbyn imorgon. Vi har inga vinterdäck på bilen så jag håller tummarna att den där vinterstormen drar förbi obemärkt. Äntligen ska jag få nåt slags besked om vad som härjar med mina stämband. Troligen en cysta-Ja- men blir det operation? ( eller tömning, som logopeden sa idag när vi pratade- det låter som att jag har en stor finne i halsen, lite äckligt tycker jag)

Allt ordnar sig, ser fram emot nya fakta!

lördag, oktober 03, 2009

trerätters

När fina kusinen Zandra gifte sig fick dom i bröllopspresent en trerättersmiddag på backevägen idag. Jag är mkt nöjd med menyn såhär långt och har förgjort det mesta på förmiddagen. Nu väntar dusch, statsbesök och sista förberedelser inför kvällens besök.

vad gör ni?

nu med facebook

Jag har kapitulerat och nu kan hitta mig på facebook också.