torsdag, september 30, 2010

tankar om ägg

Jag åt mycket ägg under min kostomläggning inför halvmaran. Proteiner som mättade bra och som kunde tillagas på olika sätt och som jag dessutom tyckte om ( till skillnad från kött!) Utifrån detta började jag observera hur olika lätt det var att skala kokade ägg. Det enda jag utifrån empiriska undersökningar kunnat komma fram till är att de ekologiska äggen är lättskalade oavsett koktid, medan de billigare storpacksskalen inte vill släppa taget om ägget och därav går sönder.

Har ni observerat samma sak? Är det någon som har en teori om vad detta beror på. Jag har hursomhelst lämnat det billigare alternativen och köper numera bara de skalbara ekologiska äggen!

onsdag, september 29, 2010

eat pray and love

japp. Imorgon pluggdag hemmavid. Sen åker jag vidare med nattåg till gävle för mer plugg och sen hem igen på lördagkväll. Innan tåget avgår norrut tänker jag försöka se filmatiseringen av lyckan kärleken och meningen med livet, eller eat pray and love, som den heter på orginalspråk. Blir förhoppningsvis en finfin aktivitet.

Nu lite idol och sedan bästa Carina Berg på 4an. Imorgonbitti värmer jag upp inför dagens hjärngympa med lite spinning kl 07.00-07.45 Nån som hänger på?

tisdag, september 28, 2010

höst ljuva höst!

I söndags sprang vi en långtur jag, Mari, Kurt och Angela. I strålande sol och frisk klar luft tog vi oss runt och njöt av den fantastiska utsikten. Är det någonsin så vackert ute som på hösten?

I morse revolterade jag mot mig själv och sprang utan musik. Det kändes bra. Konstigt men bra och tankarna jag brukar tänka fanns ju kvar. Är innerligt glad över min fina klädutrustning som nu möjliggör turer ute fast det är lite kallare och för mig fram utan att jag känner mig klumpig eller för varm. Jag känner mig stark i kroppen och någorlunda balanserad inuti. Allt det fina ute gör att jag bara längtar efter att åka norrut och besöka en fjälltopp eller två innan alla löv faller och vi går in i det gråa. Längtar efter ännu mer sköna vyer. Det får bli nästa höst- lovar jag mig själv.

Snart väntar ytterligare en helg i gävle. Ska bli kul att åka tåg :)

lördag, september 25, 2010

nothing compares to your

spotify:ar gamla fina låtar och mår lite illa efter lördagsgodisintag och hemmagjord latte. Passar nog bra med en låååång löptur i morgon. Längtar efter att sträcka ut kroppen i det fantastiska höstvädret. Min bästa tid är nu :)

Har shoppat med barnen och maken i Luleå; tvål och badbomb på lush, nya bomullstrosor från Lindex och ett par byxor på monki. Inte illa.

Om ni funderar på att se Mia Skäringer i november när hon kommer till luleå, boka nu! Finns bara spridda platser kvar till föreställningen kl 15, tveksam till hur det ser ut på den senare....

Ikväll ser vi Kick-Ass och slappar!

fredag, september 24, 2010

jag och rebecka

Tvn ville bara visa 4an och jag hade tänkt se på skavlan. Då fick det bli Rebecka Törnqvist och internet istället.

Hemma ensam utan maken, med två söta sovande sessor i sängen. Andas in och andas ut. Lugnt. Imorgon blir vi hela igen. Hela familjen.

onsdag, september 22, 2010

den nya egolivet

Jag har fått mycket egentid på sistone. Studierna för mig söderut fyra tillfällen under hösten. Löpningen har inneburit två vändor till storstan i september. Träna på korpen gör jag iallafall två gånger i veckan och sen har jag teaterföreningen med möten och jobbet, som minsann bjuder upp till övernattning vid storforsen imorgon. Jag känner mig som en mamma på rymmen, med massa frihet under vingarna. Kvar är fina prinsen och sötaste barnen. Det känns både otroligt lyxigt och lite syndigt. Får man verkligen vara borta så mycket? Logiken säger Absolut! Samvetet säger EGO. Jag väljer att tänka att det är ok. Det är inte länge sedan jag var föräldraledig med två små tjejer och kände mig trött och sliten och oumbärlig. Önskar att jag kunde säga till henne att det snabbt kommer andra tider. Idag är Molly fem och Majken snart tre och jag känner mig rikast i världen. Den där tröttheten börjar försvinna. Jag känner igen mig själv mer och mer. Balansen mellan att vara förälder och vuxen börjar ta form. Barnen får en gladare mamma när jag får flyga lite emellanåt :)

Men i helgen är det vi. Familjen. Mys!

lördag, september 18, 2010

springtur på coop!


Startklara utanför coop

Molly sprang hela rundan

...men var tog Majken vägen?

Det blev promenad med pappa och tillslut var även dom imål. Fin belöning väntade iform av varmkorv, lördagsgodispåse, banan och kexchoklad. Kul!






fredag, september 17, 2010

sjukt sugen på godis......suck......den tiden på månaden....

pluggeliplugg

Första dagen hemma vid datorn och med högen av böcker framför mig. För att sammanfatta känslan kort så känns det jättekul, lite svårt men underbart med lite hjärngympa :) Nu lägger jag dock ner den verksamheten för idag och hämtar kidsen!

Dagens mest flitigt förekommande ord: fenomenologi, empirisk undersökning, hermeneutisk och självklart dramapedagogik!

torsdag, september 16, 2010

Började morgonen med att bryta alla rutiner och lämna barn och hus och man åt sitt öde. Inte göra frukost, inte klä på, inte packa ihop och framförallt inte lämna på dagis. Förskolan.

Cyklade istället till korpen med fullspäckad väska och körde ett spinningpass på 45 minuter. Efter dusch och ytterligare cykeltur till jobbet väntade äggmacka och kaffe med kollegor och deltagare.

Hade egentligen tänkt ägna dagen åt att planera kommande jobbvecka men fastnade i den fina föreläsningen som våra deltagare fick av Sara från Britsen och Divanen. Om jag behövde samtal eller annat för kropp och själ skulle jag absolut kunna tänka mig att besöka henne för konsultation.

Dagen fortsatte i egotecken med en supergod lunch på krokodil och fina möten med unga människor som finns i vår verksamhet.

Väl hemma har syster Mia funnits vid min sida och jag har kunnat laga mat, städa och tvätta NU istället för imorgon, vilket är toppenbra, för imorgon måste jag plugga.

Vilken höjdardag!

Ser fram emot en helg hemma, det var ett tag sedan nu med två löpar-pluggarhelger. Trots den ganska stora påfrestingen med halvmaran förra helgen så känns kroppen inte allt för sliten och svarar bra på styrketräning och spinning. Kombinationen träning för kroppen och plugga för knoppen känns ultimat :)

Trevlig helg!

tisdag, september 14, 2010

mer musik!

Köpte precis Säkert! s nya Facit.

Skönt

Så inspirerade med ny musik !

måndag, september 13, 2010

nytt från Håkan

Råkade snubbla över nyaste singlarna från Håkan. Ska lyssna sönder under morgonbittis promenad.

Stockholm halvmarathon 2010

Lugnet före stormen, jag o johannes på stadstur
Ombytt, i hissen påväg till området. Fick heja hejarop från andra gäster som jag mötte.
Möttes av stora mängder människor i kungsträdgården
Karta över området

I ny orangeröd svett-tröja och nummerlapp väntade jag och johannes på att min startgrupp skulle få komma iväg. I bakrunden ses andra motionärer värma upp. Själv sprang jag mest till och från bajamajorna innan startskottet.


I måååål! Grät en skvätt på Johannes axel när loppet var över och medaljen hängde runt halsen. Tänk att jag fixade det och tänk att det var så kul! All träning hade gett reslutat.

Efter påfyllnad av vatten, nötter, choklad och banan försvann gråt och yrsel och kvar fanns bara glädje ( och lite illamående)
Nu siktar vi på nästa års upplaga av samma tävling. Tiden som ska utplånas är 2:00:04!
















två mil och en kilometer

Den 11 september sprang jag Stockholm halvmarathon, efter att ha svettats ihop med andra i exakt 2 timmar och 4 sekunder. En helt fantastisk upplevelse som jag absolut kan tänka mig att göra igen och igen och igen. Återkommer med bilder!

torsdag, september 09, 2010

på hotell

Vi bor på hotell i helgen, jag och Johannes. Lyxigt värre! Hotellfrulle here we come!

Nu går det att köpa biljetter till Superhjältekonserten på Christinasalen via ticnet.se
Jag och Molly ska dit 10 oktober, hänger ni me´!!?

måndag, september 06, 2010

tjejmilen


Förberedd ändå upp till tänderna! Sover och äter frukost hos söta syster Cecilia på söder. Stressar sedan vidare till östermalms IP för att hämta nummerlappen, varpå därefter en halvtimmes gångmatch till starten vid gärdet.


Min något oroliga mage medförde några besök i de blå små toaletterna. Trevligt inslag med antibakteriell sprit brevid toapappret tyckte jag.

Träffade enligt uppgjord plan Marie och Angela vid bokstaven P. Kort därefter uppvärmning och installation på starfältet kl 12.


I mål! Efter sju svåra år lyckades jag ta mig imål. Räddningen kom vid 7 km då jag knaprade i mig en liten bit dextrosol som gjorde susen. Kunde till och med spurta från 9 km markeringen. Ivrigt påhejad av syster och hennes kompis sprang jag över mållinjen på tiden 52.36. Utmattad och glad!



och medalj och ostkaka som belöning.








onsdag, september 01, 2010

its me


lite mörkare, lite kortare- känns skönt!

hårinspiration


Robyn

nödvändiga inköp-check

Ja

Idag blev det en VAB-dag med Majken och Molly. Lillan hade feber igår och även om hon är feberfri idag så är det till att vara hemma en dag innan det är dags att gå tillbaka till förskolan igen. Så med ett halvsjukt barn och ett friskt har vi gjort ett nödvändigt besök på stan ( i regnet) Det har handlats shampoo och balsam, det har fikats på krokodil, jag har sett över Indiskas utbud och köpt nytt smink! Mineralgrejs som ju har varit poppis länge, men som jag undvikit. Tills nu. Dags att snygga till sig på ett naturligt sätt alltså :) Med tanke på priset så hoppas jag att jag blir nöjd!

Jag har även beökt Charlottes Hårfix och fått en ny höstfrisyr- Kul!

Nu återstår att se om det blir en löptur idag i regnet eller om det blir måleri av huset vid uppehåll. Gissa vad jag hoppas på.....