torsdag, oktober 28, 2010

jag, pumpan och prinsessan

Före

Efter
Kort lugg och röd färg blev reultatet av ett besök hos Challan- ring och boka en tid om du vill piffa upp vardagen- det är värt lilla resan till roknäs!
( jag är glad egentligen, och inte så blek som kameran påstår :)

Jag och Majken fick vissa likheter efter luggklippet tycker jag!
Såhär tjusiga var tjejerna idag när jag lämnade dom på förskolan, en pumpa och en prinsessa!

lite skryt!

Johannes har kämpat med renovering i flera år. Nu är fasaden klar och vi är grymt nöjda. Händige maken har även anlagt små stigar med skiffersten mellan baksidan och cykelvägen, samt byggt fina garaget från grunden, med hjälp av svärfar. Själv har jag fixat markservice och stått för barnaktiviteterna. Fytusan vilket bra team vi är!

varning: forskningsöversikt pågår

kanske undrar någon var jag tagit vägen.

Jag har dykt med huvudet före ner i djupaste studievatten och skriver nu på min första examinationsuppgift- en forskningsöversikt. Det innebär databassökning, tidigare forskning, metoder och analyser och teoretisk utgångspunkt. Det är väldigt lite blod, mycket svett och några tårar ( eller sviktande självförtroende).

Efter inlämning på måndag tar jag och kidsen höstlov. Fy Fxxn va skönt!!! Är ni också lediga? Vi är öppna för roligheter!

onsdag, oktober 20, 2010

lite trött och så
Dagarna går i ett. Jag försöker hinna med så gott det går. I veckan har jag tränat på lunchen dagtid eller direkt efter jobbet eftersom att kvällarna har varit okuperade av annat. Jag behöver stressa av med lite fysisk aktivitet och låta hjärnan vila. Har varit alldeles för trött för att läsa så mycket som jag skulle behöva men det får gå iallafall. Åker till Gävle imorgonkväll och missar tyvärr mitt syskonbarn Ellens dop på lördag:( men kommer iallafall hem tidigt på söndagsmorgonen för att vara med mina egna barn innan arbetsveckan sätter igång igen. Börjar som smått ångra mitt beslut att läsa den här terminen, men det går i vågor.
Dom söta tofflorna inhandlades idag på indiska( väldigt sköna) och barnen övade ( kan man tro) inför halloween när syskonen Engström och finaste supermamman Jill kom förbi på spontanbesök. Sånt lyfter en gråregning pms-onsdag :)


måndag, oktober 18, 2010

mera inspiration

Läste precis denhär intervjun med Katerina Janusch och blev glad och peppad. Nu blir det intervallträning på löpbandet så att jag nyttjar min obligatoriska träningstimme på arbetstid och kommer hem färdigtränad och fräsch :)

lördag, oktober 16, 2010

om självkänsla

Veckan har gått i pluggandets tecken och det har varit nödvändigt för att få någon rätsida på om det överhuvudtaget kommer att fungera med studier eller inte. Sammanfattningsvis så känns det just nu jättebra och kul. Jag har kommit över det första självförtroendesvackan som jag ramlade ner i efter förra gävlevistelsen. Med en lagom dos motion, sömn, mat, kärlek och tid till att faktiskt sätta sig ner och börja skriva kravlade jag mig upp. Tänker att det nog är såhär för de flesta, att man undrar om man duger, om man kommer att klara det och kommer ihåg det vi så ofta påpekar på jobbet, att självkänsla är en färskvara. Man måste underhålla den, annars tappar man bort sig själv. Alla nya situationer kräver sitt....

Jag jobbar mycket med tanken- att inte falla in i negativa tankemönster, vilket har hjälpt mig otroligt mycket speciellt i knepiga och stressade situationer.

Nu lördagsgodis-hyra film-äta middag och slappa! Bra för själen, kroppen fick sitt på löpbandet imorse ( 8km)....

onsdag, oktober 13, 2010

inspiration


Stockholm halvmarathon 2010- det var kul, nu siktar vi på nya mål!
Jag skippar löpträningen för spinning och styrketräning under en period- roligt med variation och viktigt för mig så att inte lusten att röra på mig försvinner.


Molly och Majken tränar också! Äventyrsbanan vi fick besöka med förskolekompisarna i söndags var en hit för Molly som älskar att klättra. Majken balanserade också ett tag med pappa som stöd, men sedan somnade hon i min famn med grillad korv i magen. Mysigt och lite kyligt- vintern kommer närmare! ( första snöfallet kom i tisdags!)

lördag, oktober 09, 2010

hus och höst och humör
Jag njuter av en ledig lördag hemma. Stökar fram och tillbaka. Tvättar all tvätt och lägger in den ren och varm i garderoberna. Johannes får hjälp med utefix av fina svärfar och barnen som skottar jord. Allt faller på plats. Det börjar bli klart. Möter människor dagligen som kommenterar att vi börjar bli färdiga med huset. Det syns och känns.


Molly och Majken- finaste ungarna i stan; går upp på morgonen och roar sig själva medan jag och Johannes snarkar vidare och sedan stiger jag upp självmant runt kvart över sju, pigg och utsövd och hungrig.


Inga blöjbarn kvar i familjen. Ingen grind som förhindar fall i trapporna. Mängder av små prylar fast avsaknad av "stoppa i munnen rädsla". Två finfina barn som har kul tillsammans ( och bråkar och retas och skriker såklart) Vad jag är glad!


Hösten tar mig med storm. Jag har tänt ljus för första gången på länge. Svettats och producerat lyckokänslor på spincykeln. Lagat god asiatisk kyckling med lime, chili, vitlök och färsk koriander. Nu saltlakrits och mörk choklad.

Tjing!!
onsdag, oktober 06, 2010

missbruka endorfiner

Det var i lördags jag sprang sist. Jag märker att jag är mer eller mindre beroende av de tunga lyckahormoner som sprutar ur mig efter träningen. De sista dagarna har känts gråa och stressiga.

Jag har ballongmage efter för mycket kaffe, men det kanske ändå är dags att åka på en lyckobehandling på korpen. Halsen är bra igen och jag tror att jag behöver det.

Intensivspin.

Lite träning och sen lite plugg.

Amen.

måndag, oktober 04, 2010

ont

Ont i halsen och på dåligt humör. För mycket stillasittande och kaffe, för lite rörelse. Nu halstabletter, mer kaffe och förhoppningsvis lite positiva tankar. Imorgon blir en bättre, friskare dag!!!

söndag, oktober 03, 2010

trådlösa himmelriket

Innan avresan till gävle köpte jag ett trådlöst bredband, med möjlighet att betala per dag, vecka eller månad, samt att låta bli och vara utan då det inte behövs. Just nu njuter jag alltså av att kunna surfa runt och framförallt kunna nyttja spotify var jag vill hemmavid. Man kan var glad över lite!

Skönt att vara hemma igen. Att städa, laga mat och tvätta. Vi firade den helt vanliga söndagen med brunch på Humlan i öjebyn och barnen mumsade i sig nygräddade våfflor så att dom kröp ut genom öronen :)

Andas in och är här.

lördag, oktober 02, 2010

två små kaniner

vaknar upp och det är lördag i gävle. Drar på springskorna, grälar på mig själv över valet av träningskläder ( fel byxor, fel kepa och fel undertröja- men va tusan jag hade bråttom) och sticker sedan ut från annexet och tar sikte på vattnet som rinner genom hela stan. Sen är det bara att följa med. Hinner se mycket som jag aldrig tänkt på under transportsträckor till och från högskolan. Gävle är en vacker stad. Jag springer utan musik och förvånas än en gång hur skönt det är utan musiken. Ser två små söta söta kaniner ( harar) utanför en pampig gård. Och massor med vattenupplevelser. Och en fantastiskt vacker park.

Efter40 minuter är jag tillbaka till mitt krypin och slår på tvn. Letar efter nyhetsmorgon och undrar varför det är barnprogram överallt när jag äntligen har lite tid att glutta. Kommer på att det är lördag och att de flesta passar på att sova lite längre då. Nyheterna kommer nångång vid 9. Ok. Packa, duscha, äta frukost, checka ut och gå till skolan. Och lite spotify däremellan.

Ha en finfin lördag!