torsdag, december 30, 2010

smakprov från framtiden

Dagen har gått i sociala tecken. Vänner och familj har tittat förbi och jag tror att jag har bryggt kaffe minst fem gånger. Härligt!

Johannes har jobbat och sedan gått ut på afterwork. Det innebär en heldag och helkväll ensam med barnen. En föraning eller kanske ett övningstillfälle inför det som komma skall. Svårt att tänka sig hur det kommer att vara ungefär två månader, kanske mer, framöver.

Jag fick också respons på min inlämnade minietnografi idag och till min glädje och förvåning blev betyget denna gång ett A! Oj vad jag behövde det, lite bekräftelse! Motivationen till det fortsatta uppsatsarbetet ökade iallfall. Jag kan skriva- jag är inte rädd :)

Imorgon nyårsafton- sen 2011-och allt vad det innebär!

onsdag, december 29, 2010

hus vs lägenhet

Nyodlingsvägen 34


klyvarvägen 6


Just nu lutar det åt Gröndal, men lite förtjust blir jag i det gamla huset med STORT renoveringsbehov i Edsviken. Objekten är många men det finns få stora och fina lägenheter. Sen ska vi förståss inte prata om priset....

tisdag, december 28, 2010

mina julklappar


Nytt porslin från Marimekko


Efterlängtad feel good romanSpännande och gripande journalistik av bästa Gellert Tamas! ( köpte den till mig själv i julklapp)


En gul kånken

Fick fina gåvor, här ett axplock!

julen 2010

Jag har jobbat mina sista dagar som visstidsanställd på arbetsmarkandsavdelningen i Piteå. Nu väntar två månaders halvtidsjobb på samma ställe för att knyta ihop säcken och förbereda inför den som tar över efter mig. Julledigheten var efterlängtad. Hösten har på många sätt varit slitig och mentalt utmanande, med flyttplaner och studier och annat. Att få sova länge på morgonen och unna sig en stund med en bok känns otroligt lyxigt och jag njuter.

Men julen 2010, hur var den då?


julgröt på julaftonsmorgon


Öppna några klappar under granen, nytt pyssel är populärt!Träffa två olika tomtar, julafton och juldagen


God mat och hemgjorda karameller!
Julaftonsplanerna grusades ( som vanligt) av magsjukan som däckade kusinen och farmor. Resten av klanen Nyman-Backman samlades dock för en sista jul på backevägen. Dagen därpå tog vi så igen firande i bergsviken med de tillfrisknade Lidströmarna.
När juldagen var slut övertog städhetsen annandagjul, då planen var att fotografera huset på måndagen inför en kommande visning i januari. Sagt och gjort. Vi är ett bra team när det kommer till hemmafixning och när mäklaren infann sig var huset i ett kliniskt skick. Skulle tro att resultatet av vårt slit syns på hemnet om nån dag. Såklart blir flytten bara verkligare och verkligare när man gör sånthär. Dessutom är det bara några dagar kvar till Johannes packar väskorna och åker för att börja på sitt nya jobb. Då är man gräsänka!
söndag, december 19, 2010

4e advent

Söndagen inleddes med en lång sovmorgon till halv tio, där Molly undertiden kollade på film och Majken sov tillsammans med oss. Därefter bakade jag julgodis och sedan åkte granen fram. Efter ett besök av David och hans lilla familj åkte jag och handlade och sedan blev det lussebullsbak för hela slanten. Däremellan har vi även hunnit baka bröd, laga lunch och middag samt tvätta och byta lampor i källaren.

puh

Nu funderar jag på om jag ska slå in klappar eller sy lite julklappsgrejer. Ska bara grädda bullarna klart först.

Jag älskar december, helt klart topp tre av årets alla månader.

fredag, december 17, 2010

muminpepparkakshus 2010


Det har aldrig varit lättare att tillverka, men så gjorde jag allt själv också. Barnen fixade pepparkaksgubbar istället och dekoration samt ihopklistring skedde efter John Blunds besök hos de båda bagarna.

lucia 2010


Luciadagen började utomhus med sedvanligt firande på förskolan i köldslagna -2oc. Molly som Lucia och Majken som pepparkaka. En mysig och än kall tillställning.

söndag, december 12, 2010

Majken 3 år!
En fin födelsedag med gofika, paket, kompisar och fiskdamm!torsdag, december 09, 2010

retreat

Tillbaka till verkligheten efter en tripp till Haparanda med jobbet. En micropause från vardagen med dukat bord och bubbel, spa-upplevelse och arbetskamrater. Nu kittlar det tyvärr i halsen och jag anar att det kanske är en förkylning pågång. Men det gör detsamma. Nya krafter, nytt mod.

måndag, december 06, 2010

snälla tomten

Barnens önskelista ( made by Hanna)

Molly 5 1/2 år

Kläder i stl 116, gärna i skönt matrial och i färgerna rosa, gul, guld och lila. Klänningar, tights, tröjor och vippiga kjolar är poppis. Vi säger att Molly skulle behöva en ny overall- inte så kul att köpa men bra att få :)

Pysselgrejs: färgpennor, målarböcker, pärlor mm

Böcker- får gärna handla om älvor

Filmer- får gärna handla om älvor, prinsessor eller Star Wars

Legobyggsatser ( mamma tror att det kanske vore kul att bygga något efter en beskrivning)

En snorkel

Skidor för utförsåkning och längdåkning

Leksaker på temat älvor och prinsessor

Majken 3 år

Kläder i storlek 104 ( gärna med Hello Kitty på om hon får bestämma, mamma tycker att det går lika bra med vad som helst som är mjukt och behagligt!) Majken vill gärna ha en kjol och nya strumpbyxor. Vi säger att hon skulle behöva ett par nya vinterskor.

Majken tycker om att leka rollekar som tex mamma, pappa, barn. Tänk själv på vad man kan behöva i sådana lekar.

Böcker- gärna med fina bilder på och lagom spännande

Färgpennor

Jag skulle tycka att det vore trevligt med nya smurfar till Majken, men själv föredrar hon allt som har med Hello Kitty att göra- en uppsjö av krafset finns att köpa på tex coop. Själv säger hon att hon vill ha en Hello Kitty dator, man jag tvivlar starkt på att hon vet vad det är.

Nya nappar- säger hon att hon vill ha. Jag hade tänkt att hon skulle sluta efter jul men även här är jag högst osäker på utfallet.

Själv önskar jag mig en pulsmätare av märket Garmin, en nummerlapp till 2011 år Lidingölopp- 3 milsvarianten, Nya badhandukar från Marimekko ( röda/rosa) en macbook, en dykresa, en helg i London med maken, spa-resa med vänner som tex fru Engström, konsthantverk av olika slag, böcker och framförallt kärlek, lycka och meningen med livet :) Man ska gå ut hårt, eller hur!

söndag, december 05, 2010

rensning pågår

Ja- vi rensar. Gamla goda ting man samlat på sig under livet. Nu måste vi göra oss av med lite grejs, innan vi flyttar vidare till något som med stor sannorlikhet kommer att vara mindre.

Barnkläder, böcker, glas, porslin och leksaker samlas ihop i högar för skänkes, ges bort och behålls.

Behöver du något?

torsdag, december 02, 2010

ur glädjens alkemi- av Bodil Lindfors

Ständigt
gör det mig förtvivlad att se
i vilken grad
vårt handlande och våra upplevelser bestäms
av de ramar
vi formats i
Ständigt
gör det mig lycklig att se
våra möjligheter
att stiga ut ur
dessa ramar

ur glädjens alkemi- av Bodil Lindfors 1980

Vad händer i våra liv när vi går utanför det ramverk vi placerats/placerat oss i? Jag inspireras av att se människor välja andra vägar. Jag förstår också bättre idag än tidigare vad som krävs för att kunna göra det. Det finns en stor trygghet i det man redan känner till, oavsett om det medför lycka eller olycka.