tisdag, januari 25, 2011

arbetslös

Eftersom jag numera är deltidsarbetssökande, har jag förärat arbetsförmedlingen med ett, eller rättare sagt två besök. Ett för inskrivning och ett för att visa upp intyg kring utbildningar och jobb sedan tidigare. Tog med min massiva pärm som rymmer mina samlade erfarenheter på jobbfronten. En imponerande massa.

Nu återstår bara att samla in och skicka in rätt papper till A-kassan. Lättare sagt än gjort. Men nog ska det ordna sig det också.

Börjar känna mig som ett proffs på den nya tillvaron. En god förmåga att organisera är behjälpligt och håller kaoset stången. Men kul, det är det inte. Tur att det bara är för en tid framöver. I helgen åker jag på välbehövlig studieresa till Gävle och avklarar uppsatssamtal och PM-genomgång. Och lägenhetsvisning......

söndag, januari 23, 2011

puh!

Efter två visningar väntar vi nu med spänning på veckan som kommer. Förhoppningsvis vill många köpa vårat finfina hus.....

onsdag, januari 19, 2011

visning


Imorgon har vi visning av huset. Som tur var är Johannes tillbaka i stan och stannar till på söndag. Känns skönt att vara två igen. Har krigat med Majken de senaste nätterna, hon är envis som attan och SKA ha välling om nätterna. Tyvärr eller som tur var, kan jag också sätta den sidan till så inatt skrek, sparkade, slog och grät hon ( vid två tillfällen) medan jag lugnt låg brevid och fredade mig tills hon somnade av ren utmattning. Vi håller alla tummarna för att budskapet gick in, inför denna natt. Att få sova ordentligt hela nätter känns som ett måste när jag ska vara den enda närvarande föräldern under veckorna. Vällingen går således bort, åtminstone nattetid.

Längtar lite efter att ligga på latsidan, men mentalt är det fullt ös medvetslös. Förutom husförsäljning och lägenhetsjakt är jag mitt inne i slutfasen av höstens sista uppgift i skolan. På lördag ska den in för examination, så fram till dess har jag även det att hänge mig åt. Krånglig vetenskapsteori och uppsatsmetodik- intressant men aningens förvirrande. Nästa helg väntar ett nytt besök i Gävle samt en lägenhetsvisning på gröndal. Längtar.
För övrigt är det bra. Jag har sprungit på löpbandet och kollade idag in årets lopp i nyaste Runners World. Får jag bara hålla mig frisk och skadefri ska jag nog hinna med några nya tävlingserfarenheter iår :)


söndag, januari 16, 2011

hos frisören
Besökte Charlottes hårfix förra veckan. Kolla in dom nya frisyrbilderna hon och syster Lisette fixade under julen!

en ny vecka

Det börjar dra ihop sig. I veckan har vi visning av huset för, vad vi hoppas, ivriga spekulanter. Under veckan som varit har vi hittat en lägenhet, förhandlat om den och nästan nästan köpt den- för att sedan ångra oss och direkt hitta ett nytt intressant objekt. När vi vet att huset är sålt går vi vidare i våra lägenhetsplaner. I slutet på januari flyger jag ner och går på visning. Håller tummarna för att priserna inte skenar iväg.

Helgen har bestått av husfix, rensning och Solsidan. Jag har klämt hela säsong 1 mitt i flyttivern. Och skrattat. Fint att säsong 2 börjar ikväll!

Känner mig väldigt träningsivrig. Har sprungit tre kortare sträckor på löpbandet under veckan. Flåsat och flämtat och bannat mig själv för att min pause blev för lång. Samtidigt tror jag att jag behövde den, för nu är lusten tillbaka. Ser fram emot att bli helt frisk och kunna öka tempot. Kanske kanske blir det premiärmilen i sthlm om vi har hunnit flytta ner då. Ser fram emot årets tävlingar!!!

lördag, januari 08, 2011

det absolut bästa i livet!

Molly 5 år, 8 månader
Majken 3 år

Det har hänt så mycket med våra barn under den senaste tiden. Majken har utvecklat sitt språk mycket under 2010 och har ett härligt treårshumör så då och då ställer vårt tålamod på prövning. Hon klipper och ritar och sjunger, men framförallt hör man hennes söta röst eka i huset ständigt. Att prata är nämligen Majkens stora intresse. Hon är kramgo och berättar varje dag att hon älskar oss. Hon är helt torr sedan ett halvår tillbaka, men har fortfarande napp och äter välling både på kvällen och morgonen. Majken sover tillsammans med oss i stora sängen och vill bara vila i sin säng på dagen. Vi försöker ta bort sovstunden dagtid nu eftersom man får leta efter en piggare unge än henne runt 22 om hon fått sova! Ett lättare barn att tycka om får man leta efter, helt objektivt :)
Molly blir mer och mer lik ett skolbarn. Lång och gänglig med tänder som sitter löst. Under en bilresa till skellefteå nyligen satt hon och ljudade ord i en läsebok- tydligen har hon knäckt läskoden på egen hand ( eller på förskolan?) Hon har en egen stark vilja och gör det mesta på sitt sätt. Simma, och då mest under vattnet är en favorit, samtidigt som både ute och innelekar i fantasivärldar står högt på aktivitetslistan. Hon gillar att sitta vid datorn och besöka Bolibompawebben, där hon både spelar och tittar på tv. Hon sover i sin egen säng, men kommer oftast över till vår under natten. Molly är vetgirig och har inga problem att lyssna länge och väl på det hon tycker är intressant och spännande. För tillfället läser vi kapitelböcker som ex LasseMajas detektivbyrå och Trollkarlen från OZ. ( själv längtar jag efter att introducera Harry Potter, men det får dröja ett år till tror jag)

torsdag, januari 06, 2011

vad vill jag med 2011?

Hela familjen står inför stora förändringar och det påverkar även vår omgivning- familj, vänner och bekanta. Vi möter sorg, förvåning, ilska, uppmuntran och glädje. Så är det och så ska det vara, vi känner igen oss i mönster och reaktioner från förra flytten.

Jag har funderat mycket över vad jag vill att dethär året ska innebära och vilka mål jag ska sätta upp. Förra året handlade mycket om träning och kost, utbildning och familj. Det har varit berikande både för kroppen och hjärnan. Jag vill naturligtvis fortsätta på samma väg, men försöka hitta nya sätt i den nya staden, i det nya området.

Jag tänker att jag vill gå med i en löparklubb för att kunna träna tillsammans med andra. Det sporrar mig och gör mig mer träningseffektiv. Dessutom kanske jag lär känna nya människor, vilket jag vill! Jag tror att jag kan komma att springa 1 mil under 50 min iår-på tävling. Jag hoppas att jag får vara frisk och stark och kan delta i många lopp, däribland halvmaran och ev, om allt går enligt planerna, Lidingöloppet. Sen finns det mängder av lopp i stockholmstrakten, med start någon gång i mars.

Jobbmässigt befinner jag mig i ingemansland. Jag vet inte vad jag vill, eller var jag vill jobba. Inte ens med vilken målgrupp. Jag vet att jag vill fortsätta jobba med drama och gärna fortbilda andra, men jag är också sugen på att lära mig mer om KBT och andra tekniker som för människor framåt. Jag skulle kunna tänka mig att komplettera dramapedagogutbildningen med en annan yrkesutbildning, men orkar inte läsa upp betygen på komvux innan. Jag skulle vilja frilansa, men har samtidigt ett behov av kollegor och gillar tryggheten som finns i en anställning. Jag vet att jag har stor kapacitet och hoppas att jag kan få möjligheten att använda den på rätt ställe.

Nervös är jag mest för hur barnen kommer att ta flytten. Jag håller alla tummar som finns för att dom kommer att trivas, åtminstone efter en tid. När dom känner sig hemma igen, då kan jag slappna av och flytta in ordentligt!

onsdag, januari 05, 2011

dags att planera!

Snart är det dags att kicka igång vardagslivet. På lördag lämnar Johannes Piteå och tuffar tåg till stockholm. För oss som stannar kvar gäller det att organisera och planera tillvaron så att det går så smidigt som möjligt att inte ha en till vuxen närvarande. Jag vill komma igång med träningen igen, äta bra mat och vara någorlunda glad mamma. Jag kommer att jobba halvtid och plugga halvtid och det ska bli väldigt intressant att se hur den kombon fungerar ihop med den nya vardagen. Jag måste säga att jag gruvar. Kanske mest för att orken inte ska räcka till när vi alla är trötta efter jobb och förskola. Förhoppningsvis gör den stundande löpträningen mig grymt endorfinkickad och glad. Måste bara hitta hål i schemat!

Om ni inte redan sett det, nu ligger vårt finfina hus ute på hemnet!

söndag, januari 02, 2011

höjdpunkter 2010, del 4


I samband med stockholm halvmara, som var träningsmålet under 2010, åkte jag och Johannes ner till storstan själva. Vi bodde på hotell i stan och umgicks med varandra och våra vänner. En väldigt lyckad resa!


Stockholm Halvmaraton-Jag var väldigt nervös inför loppet, men när väl starsignalen ljöd och jag kom iväg så var det lugnt. Banan gick runt stockholm och var lättsprungen och vacker. Mitt mål var egentligen att fullfölja men hade under sommaren börjat hoppas på att göra en tid på runt 2 timmar. det gick som på räls och jag gick i mål på 2:00:06


Hösten 2010 började jag studera dramapedagogik C på distans. En utmaning för huvudet och även för familjelivet, då jag hade relativt många studieträffar i Gävle. Sett i backspegeln så är jag stolt och glad över att vi fixade det så bra, vilket team familjen Lidström är :)


Barnen klär ut sig i samband med halloween

Sista trippen till Gävle åt vi middag med utsikt över bocken. Jag hörde sedan att den klarade sig i år.

Luciafirandet blev en stor favorit för Majken som sedan december sjunger pepparkaksgubbar minst fem sex gånger per dag!Årets muminpepparkakshus blev en succe- åtminstone på facebook :)
Knappar med magneter som jag gav bort i julklapp
Årets sista dagar ägnades åt att städa och rensa här hemma inför fotografering. 2010 blev det sista hela året som boende i Piteå. Nu väntar nya äventyr...

höjdpunkter 2010, del 3


Jag sprang flera lopp under sommaren, här tillsammans med fina Mari på sjulsmarksjoggen. Fotograferade gjorde en annan löparkompis Kurt Lundberg!


Vi firade en första midsommar hemma, tillsammans med Jill m familj, och såsmåningom även med fina Kirunabor

Vi sålde fina gamla prylar på badhusparkens loppis och skramlade ihop en bra summa pengar, kul!


Det blev många bad på i hamnviken i öjebyn


Sommaren 2010 började jag på allvar använda nagellack, här tjusiga guldtår :)Fasaden blev äntligen putsad och resultatet är vi så himla nöjda med.


Vi besökte Kolmården!En av de sista semesterdagarna i sthlm åkte vi till fjäderholmarna


höjdpunkter 2010, del 2


Vi fyndade ett nytt köksbord och nya stolar på lions vårloppis= lycka!och jag köpte nya converse!


Molly red på Grandagen och älskade det!
Majken provade många olika frisyrer under året. Här en kort kort lugg made by MollyVi sprang årets första lopp, Starloppet i bergsviken, hela familjen.

Vi åkte på en weekendsemester till Stockholm i maj, där barnen startade en snigelfarm.årets andra lopp blev vårruset i Luleå tillsammans med ett glatt gäng tjejer. Vi hade dessutom äran att bjuda Peter Siepen på sommarkaka som Zandra bakat....

höjdpunkter 2010, del 1


Krispig kyla i solsken och fullt med snö- svårslaget! Jag och Johannes åkte själva en söndag och det var helt underbart.

Våren erbjöd flera jobb/studie resor till stockholm. Trevligt att gå på asfalt i mars!

Favvolunchhaket Hurry Curry besöktes
Molly fyllde fem år och hade ett riktigt kalas. Vi märker att vi är föräldrar till en stor tjej nuförtiden.Som förutom att lära sig simma på badhuset, även bemästrar cykeln under vårkanten!