tisdag, maj 31, 2011

herr och fruJag pratade med Molly om Teater Viljas föreställning som hon med stort intresse följde under deras repetioner för någon helg sedan, när hon spontant säger " Jag tycker att Eleonor är väldigt duktig för hon är så noga med detaljerna, det får inte vara ett steg för mycket på scenen"


Idag lekte tjejerna med utklädningskläderna. Här som herr och fru.måndag, maj 30, 2011

check!

Helgen slutade i lycka, då uppsatsen fick klartecken på opponeringen. Även om jag förstod att det skulle gå vägen redan innan så var det ändå nervöst. Nu återstår lite fix och tricks som att rätta stavfel och formalia till att namnge skapelsen, vilket jag hoppas klara av under morgondagen. Efter det väntar én veckas lov med barnen, där förberedelser inför den kommande flytten kommer att ske. Vi tänker sälja leksaker och glas och annat fint som vi inte ska behålla på Loppisen i badhusparken på lördag. Kom och fynda :)

Idag fick jag också tillfälle att tacka AF, då jag beviljades flyttbidrag. Hurra! Vi har även ställt Majken i kö till förskolan och mailar med skolor i aspudden för Mollys del. Sen får vi väl se om det blir där vi hamnar. Just nu hoppas vi det iallafall. Håller tummarna för att det bara är vi som vill betala för den gamla skrotiga, men charmiga, 4an på Asuddens höjder. Första juli byter huset i Piteå ägare, så det är verkligen dags att hitta nåt nytt!

torsdag, maj 26, 2011

tålamod som tryter

Det har gått bra att vara ensam mamma under våren. Tråkigt och ensamt, men bra. Därför blir jag lite tagen på sängen när jag nu brister totalt i tålamod och ork. När allt liksom håller på att falla på plats. Uppsatsen snart klar, huset sålt, nytt arbetet kirrat och bara flytt och lägenhetsinköp mm kvar på listan av åtgärder. Jag fräser och morrar och känner mig oändligt trött. Tycker att jag är en urusel morsa som inte kan möta barnens känslor så pedagogiskt som jag vill. Det var på något sätt mycket enklare med barnuppfostran innan man fick barn. När äldsta vägrar röra sig framåt på stan ( och vill att jag ska bära henne) eller när den yngre ropar var femte minut klockan halv fem på morgonen och jag måste springa upp till henne så att inte storan också vaknar. Då bubblar och kokar det samtidigt som en stora tröttheten kramar om vare ben i kroppen. Ilska och orkeslöshet på samma gång.

För hela familjen har våren inneburit en resa i sig. Nu när vi står på startbanan och väntar på att lyfta antar jag att vi alla drabbats av resfeber. Hoppas bara att vi landar tryggt och bra!

tisdag, maj 24, 2011

har jag sagt att vi har en treåringKanske är det ingen treårstrots, bara det lidströmska/nyman-anderssonska blodet som flyter i barnets ådror. Ett hett temperament och ett minimalt tålamod blandas med en fantastisk charm och kärleksfulla kramar. Älskade unge!lördag, maj 21, 2011

varning: utförsäljning pågår!

Om jag har lovat er ngt från huset, säg till, för nu rensas det friskt. Vi kommer att sälja de flesta möbler vi har, förutom secondhandgobitar som vi inte kan skiljas från. Känner jag er rätt så är det dom som är mest attraktiva :)

På blocket hittar ni resultatet av första omgången. Två billybokhyllor i björk, ett vitt utematbord ( som jag inte vill skiljas från men måste, ryms absolut inte på en lägenhetsbalkong), solstolar från ikea, en utebadrutchkana mm. Om nån helg tänkte vi gästa badhusparken för att sälja leksaker och småprylar. Resten av grejset får gå till Repris eller Kupan, vilket känns helt naturligt då det mesta vi har samlat på oss kommer därifrån! Det börjar som smått sjunka in nu, att vi faktiskt ska flytta....

tisdag, maj 17, 2011

vägskäl

Fick besked att uppsatsen är klar för opponering idag.....hurra!!! Det känns ungefär som att vinden har vänt och allting ordnar sig till det bästa. I söndags blev det klart med försäljningen och nu bara väntar vi på att hitta den rätta bostaden i storstan. Första juli bor vi officiellt någon annanstans! Peppar peppar, känns nästan farligt att ropa hej innan allt är klart. Men hellre glädjas i förväg än oroas på vägen dit.

Tack! Tack! Tack!

onsdag, maj 11, 2011

Helgen

Sitter och väntar på respons från min uppsatshandledare. Det är inte lång tid kvar nu, 9 dagar! Som grädde på moset åker jag bort to-sön för att hälsa på gävle högskola, västerbergs folkhögskola samt Stockholm. Tror att det kommer att bli skönt med lite omväxling i vardagen. Jag hoppas verkligen att allting snart börjar falla på plats. Framtiden. Fram tills dess försöker jag njuta av nuet.

Ha en fin helg!