torsdag, juli 14, 2011

Bikram

Jag prövade Bikramyoga på Södermalm igår. Yoga i 40-gradig värme. Minimalt med kläder, handduk på yogamattan och en stor vattenflaska. En instruktör från USA som på rullande amerikanska förklarade alla övningar. Svetten rann och mot slutet, passet varade 90 minuter, kände jag mig lätt illamående och rätt så darrig. Idag har jag lagom mycket träningsvärk på de flesta ställen i kroppen och känner mig nöjd över att jag provade. Imorgon kör jag igen!

tisdag, juli 12, 2011

vardagslyx och semestershopping


Ett förkläde från Stadsmissionens remakeavdelning. Förklädet passar utmärkt att bära nu när vi handdiskar allt!

Dagen har inneburit en del inköp av nya träningskläder för både mig och Johannes. Molly och Majken har skaffat simglasögon och snorkel och i köpet ingick snygga badmössor som de båda har invigt!Just nu dricker jag kaffe med lattemjölk varje dag och det känns så lyxigt och gott. Jag gör yoga på kvällarna eller springer utan smärta eller skador ( ta i trä). Imorgon ska jag pröva Bikramyoga för första gången och har lite nervöst packat väskan inför passet. Allt det här är vardagslyx som funkar som bästa under semestern. Det finns tid och ork att fixa lite extra med morgonkaffet och träna på tider som jag under vintern sover på. Nu blir det kvällsdeckare på svt!

Simma lugnt!

söndag, juli 10, 2011

tid över

I lägenheten samsas vi allihopa om utrymmet. Det finns få bekvämligheter ( ingen diskmaskin, ingen soffa, liten kyl- måste handla ofta) men även verligen få måsten. Jag kan njuta av det. Jag behöver inte städa, men gör jag det så syns det snabbt och går fort att utföra. Vi har oceaner av tid för barnen och har mestadels hängt i olika parker med plaskdammar där tjejerna har legat i från morgon till kväll. Jag känner faktiskt att de behov vi som familj har just nu är att stanna upp och inte göra så fasligt mycket mer än att njuta av sommaren vi har runt omkring oss. Det enkla.

Min egen träning får ta mer plats och löpningen varvas med yoga och egen styrketräning. Jag springer med min Garmin men tycker att den har en kass gps vilket gör att sträckan inte mäts korrekt. Dessutom sitter den inte bra på min arm. Summasummarum- jag ska fixa en ny, såsmåningom. Även om tekniken absolut inte är det viktigaste så vill man att den ska fungera perfekt annars är det bara onödig. Målet i veckan är att ta mig till Bikramyoga på söder för första gången, hoppas bara att dom har någon plats för mig! En annan plan är att springa in till tantolunden från västertorp och göra ett distanspass som samtidigt blir en upptäcktsfärd.

Förutom fika och träna och leka med barnen så hoppas vi träffa några av de nära och kära som bor eller hälsar på i faggorna. Eventuellt en skärgårdstur ( beroende på väder och ork), säkerligen fler parklekar och förhoppingsvis en minigolftävling inom familjen!

smygtittVi längtar så efter vår lägenhet i Aspudden. Idag tittade vi till porten och gick in i uppgången för att känna av lite atmosfär. Vi traskade runt i den ganska vilt uppvuxna skogen och barnen gav gården mer än godkänt. Om en vecka får vi nyckeln!

Förutom ett badbesök i Adpuddenparken undersökte vi ett närliggande cafe, Manhem. Barnen åt glass, jag en kolakaka och Johannes en smörgås med namn inspirerat av gatorna i Aspudden. Surdegsbrödet bakas i Vallentuna och var guddomligt! Hit återkommer vi troligtvis :)

kärlekskalasIgår fick vi äran att närvara vid fina vänners ( hemliga) bröllop! Så fint, enkelt och glädjefyllt.

torsdag, juli 07, 2011

parkteater och lunch i Rosendahls trädgård
Räksallad och Parketeatern "sagan om den lilla farbrorn" ingick i dagens evenemang för tjejerna i familjen. Pappan jobbar sina sista dagar i veckan, sen SEMESTER!!!


onsdag, juli 06, 2011

annat man kan göra i västertorp


Leta/samla sniglar


Spana efter vår eventuellt blivande stadsminister. Har redan sett honom en gång i parken :)

Syskon

Känner mig glad och tacksam för att dom har varandra i det här nya. En annan nära som är precis som vanligt. Att upptäcka nytt med, att retas och bråka och gråta och kramas och mysa. I en liten tvåa går man lätt varandra på nerverna när det är dåligt väder och man är trött. Men det går inte åt en massa tid till städ och fix, vi gör bara det som känns viktigt för stunden. Handla, gå till parken, åka tunnelbaneäventyr, hälsa på, cykla, gå på teater........

tisdag, juli 05, 2011

julimåndag

Det var en gråtrist men ganska varm julidag igår. Vi tillbringade dagen med kusinerna och faster både i parken brevid oss och på gården utanför lägenheten. Molly och Majken återuppväckte snigelfarmen från förra sommaren ( lite äckligt men va tusan, några djur måste dom ju få ha, om än dom absolut måste stanna ute, dom har ju faktiskt sitt hus med sig!). Vi övar oss i storstadsbeteende och åkte även tunnelbana till närmaste shoppingcentrum som ligger i Liljeholmen. Här återstår några års träning ( Molly vill gärna klättra och balansera i tåget) men det lär gå :) Jag fick hjälp att välja utstyrsel till ett kalas nästa helg och barnen åt glass och köpte reaklänningar på H&M. Dagen avslutades med ett Yogapass på dvd, där jag jämnsides med Maken höll till framför 12tums tvn och svettades i dryga timmen. Vi längtar efter gemensam semester ( med start nästa vecka) och kvällarna blir sena, men tro det eller ej, Molly har ( ta i trä) börjat sova lite längre på morgonen. Så himla skönt. Nu är det bara lillasyster kvar....

söndag, juli 03, 2011

stolar

Dagens fynd: 4 gamla öglanstolar för 150kr på Blocket.

lördag, juli 02, 2011

sommarben

Molly och Majken har skaffat sig riktiga sommarben!
fredag, juli 01, 2011

idag

Idag har vi utorskat Adspuddenparken, handlat i den ica-affär som vi kommer att handla i, samt cyklat en hel del med cykelvagnen. Bordet som vi köpte av Jill har vi monterat upp och har numera i köket hos Sara, där vi för tillfället bor.

resan

Från tredagars flyttpackning med ytterst lite tid för barnen, till en lång och varm resa i bil till stockholm. Ingen kan säga annat än att vi har tappra tålamodiga barn. I baksätet (utan minidvd) satt dom båda tjejerna och försökte underhålla sig så gått det gick. Ett tag kändes det som att vi aldrig skulle komma fram men ett dopp i ångersjön ändrade tonläget. Summasummarum- hoppas att det dröjer ett tag innan nästa flytt men en bilresa på dryga 80 mil fixar vi lätt!