söndag, augusti 28, 2011

söndagstur


Backträning på cykel med Molly och Majken slutade vid vinterviken. Bullar och glass och kaffe i en mysig miljö. Det gör vi om!

inskolning

Så har äntligen första veckan på förskola och skola inletts. Molly har börjat förskoleklass utan problem och skaffat två nya kompisar. Hon har varit glad när vi hämtat henne men trött på kvällarna och lite tonårig i sättet. Mycket nytt på en gång, det är klart att det ger avtryck. Majken har haft inskolning en dag på sin förskola och sedan kunde jag lämna henne där själv några timmar. Hon verkar trivas och tycker om sina fröknar. Själv har jag träffat närmare 80 nya barn samt deras föräldrar och försökt lära mig namn och årskurs. Hjärnan har varit på full speed, men det har varit roligt och jag tycker om mina arbetskamrater. I fredags fick jag min första halva lön på ett halvår och det känns fint att vara löntagare igen :)

söndag, augusti 21, 2011

Bilder

Tavlor har börjat komma upp på väggarna.
Gungar i nytorgsparken med moster Mia
Fikapause

Veronica Maggio på Cirkus igårkväll

Det känns som att tiden inte riktigt räcker till, det finns mycket att göra och längta till!

sista lediga dagarna

Första veckan på jobbet avklarat, ändå har vardagen inte börjat om på riktigt. På jobbet- inga barn, men trevlig planering med nya kollegorna. Känns ovant men hemtrevligt att befinna sig både inom skola och omsorg på samma gång. Att tillhöra ett arbetslag och få följa barnen varje dag under deras skolår. Det som känns pirrigt är inte lektionerna som jag ska ha, att jobba med gruppen, utan snarare att servera mellis, gå på utflykter och hantera föräldrar. Allt detta får jag möta under veckan som kommer.

Klockan nio imorgon ska vi infinna oss på skolgården, jag och Molly. Det har äntligen blivit dags för förskoleklassens första dag. Vi har köpt på oss lite nya kläder och den vinröda kånkenryggan står redo. På onsdag börjar Majkens tredagarsinskolning. Så nu gäller det, vardagen- here we come!

måndag, augusti 15, 2011

33 år


jag gillar ojämna tal och 33 är lite av en dröm rent nummermässigt. Om det blir ett bra år återstår att se, men jag ska göra mitt bästa för att fylla det med glädje och kärlek och nya erfarenheter!

midnattsloppet 2011

Under falsk identitet sprang jag mitt första midnattslopp den 13 augusti ( var ute för sent för att få egen biljett men fick springa ändå då en annan tjej fick förhinder). Det var ett av de absolut roligaste lopp jag sprungit och något jag varmt kan rekommendera för alla. En löparupplevelse utöver det vanliga att springa på söders gator i mörkret tillsammans med dryga 20.000 andra människor i alla åldrar, men med samma färg på tröjan. Banan var snabb och hade några tunga backar. Jag presterade så gott jag kunde, men nästa år kommer jag att springa fortare och i mitt eget namn! :)

Efter loppet joggade vi hem till vänner i närheten och tog den obligatoriska teambilden. Martin och Maria var riktigt snabba och slog sina gamla rekord med hästlängder. Maria sprang gott och väl under min drömgräns på 50 minuter. Jag kom i mål på 56.26 och kunde konstatera att jag är söligare på milen än förra året men fortfarande vid god vigör :) Nu väntar Tjejmilen den 3e september och Halvmaran den 17 september, för att fortsätta med topploppet den 1 oktober och förhoppningsvis nåt mer lopp innan vintern gör entre.

onsdag, augusti 10, 2011

föresten!

Vem hänger här då och då?

hjärnspöken, musik och yoga

Jag vågar inte riktigt tro att jag kommer springa på lördag. Det killar i halsen och jag känner mig trött och lite hängig. Det kan likaväl bero på PMS som att det åskat och regnat hela dan som att jag är nervös som att jag kanske håller på att bli förkyld. Trots allt detta har jag gjort en spellista på Spotify kallad Midnattsloppet.

Jag funderar över höstens träning och känner att jag skulle vilja fördjupa mig i yogan mer. I Aspudden finns ett ställe som heter " Bara Yoga" som erbjuder olika klasser. Är det ngn som känner till detta?

senaste kärleken

IMac- vilken snygging!

söndag, augusti 07, 2011

midnattsloppet

Nästa lördag springer jag för första gången midnattsloppet. En mil på söder i Stockholm. Dagen innan min 33-årsdag. Jag är inte alls i samma form som förra hösten, tempot finns inte där. Jag är lite bitter över det men försöker fokusera på att det är superkul att springa istället. Målet att springa milen under 50 min på tävling kommer att nås såsmåningom. Tillsvidare kommer jag att fortsätta njuta av att kuta.....

om tillvaron

Pendlar fram och tillbaka. Har fortfarande svårt att förstå att vi verkligen bor här. I Stockholm, i Aspudden, i lägenheten. Hur det känns beror på sömn, väder, dagens begivenheter, hormoner, träningshalt, mat, barnens humör osv. Som vanligt med andra ord. Jag bävar lite inför jobbstart och inskolning av barnen. Det långa hemmavarande är över, nu ska vi ut i arbetslivet, in i rutiner och mönster och tider tider tider att passa ( och missa). Pirret i magen ( som funnits där under en lång tid) har utvecklats och blivit till någon form av magkatarr som suger och svider i mellangärdet så fort stressen ger sig till känna. Det kommer att bli bra med rätt mat, rutiner och träning, men framförallt när barnen trivs i skola/förskola, när jobbet känns finemang och då vi har kommit till rätta i den mkt mysiga lägenheten.

Utan tvättmaskin och diskmaskin och med bara en toalett. Men tillsammans!

torsdag, augusti 04, 2011

besök

I veckan har vi besök och i gästrummet huserar nu Jill, Agnes och Love. Vi håller till i krokarna, med fokus på lek och bad och med minsta möjliga förflyttning.

måndag, augusti 01, 2011

pitesommar


Lyckligt sommarbarn

Systrar åker karusell


Springer på Ursberget


Den försvunna diamanten


Kyrkbröllop


PDOL-fest på balkongen


Majken och Nora busar hos Mormor


Jag och syster Mia


Jag och Mamma


Hos Frisören

















baksidan



Tjejerna leker ute på baksidan

hemma

Vi har flyttat in i lägenheten och varit i Piteå på semester. Nu försöker vi återhämta oss snabbt för att hinna komma i ordning lite här innan jobbet kallar.