onsdag, november 30, 2011

liten blir stor

Kanske har vi velat ha henne liten lite extra länge. Kanske för att vi inte tror att det blir några mer barn. Men nu har hon iallafall, på egen begäran, slutat använda napp/tutte. Överenskommelsen för att hon skulle sluta var att pappan i familjen skulle skippa snuset. Så nu ligger Majkens tuttar hos småtomtarna i ingemansland ( hon fick en liten present som dom skickade till henne dagen efter) och Johannes går in på tredje veckan som fd snusare. Så kan det gå!söndag, november 27, 2011

första advent

Jag tänder ett ljus och tänker att det här är en annorlunda första advent. Utan julpynt och snö. Längtar efter att ha ett eget hem igen. Och glädjs dubbelt då vi får komma på mysigt barnkalas/ adventsfika hos familjen Nilsson.

Helgen har varit kantad av förkylningar och besök. Och lite loppisar :) Skön helg- fast julstämningen inte alls infunnit sig.

När vi flyttar hem igen ska jullådorna fram, även om vi bara får njuta av dom några dagar. December är för kort!

måndag, november 21, 2011

Snälla tomten...

Skulle uppskatta en rad mjuka paket från PUB i år :)

Annat på önskelistan är ( förutom ett nytt kök, ett nytt badrum, ny toalett, nya tapeter och nytt golv i samtliga rum) färgrant matporslin från Rice, ljusstake från densamma, restaurangbesök med maken och vänner, teaterupplevelser, gott vin, yogakurs, bra och intressanta böcker, konst att ha på väggarna- och säkert en massa mer som jag inte kommer på just nu...

Barnen och jag har bakat lussebullar. Det är ungefär så långt vi kommit i julförberedelserna och på söndag är det första advent. Vi kommer inte att julpynta vår andrahandslägenhet, samtliga 4 flyttkartonger med sånt grejs står i vårt förråd och skriker efter uppmärksamhet. Vi hoppas istället få mysa med familj och vänner i Piteå- kommer den 22 el 23 december och stannar några dagar efter nyår.

Det händer inte så mycket mer just nu, vi försöker klara av boendet på 2 rum och kök. Tre vuxna och två livliga barn som längtar efter eget sovrum, utrymme, egna möbler och grejer. Vi tänder ljus och läser/ ser på tv om kvällarna. Det funkar det med och det känns väl värt när vi påminns om vad vi flyttar tillbaka till.

måndag, november 14, 2011

Eldvittnet

Tänkte börja läsa Lars Keplers nyinköpta tredje deckare, Eldvittnet. Vet bara inte om jag vågar....

nya och gamla


För 19 år sedan knöt jag mina första Dr martens. Ett par andrahands som egentligen var för små, men för åtråvärda och dyra i nyskick för att inte användas. 14 år och klädd i långa kjolar, lager på lager och stickade tröjor. Lyssnade på Pearl Jam och drömde om att bli författare, skådespelare eller läkare. Igår köpte jag ett nytt par och förundrades över hur länge sen det var sedan sist. Konstaterar att detta par är perfekta i storlek ( 40), varmfodrade ( man vill ju inte frysa) och nyinköpta ( dvs inte insvettade) Jag har inte sparat i flera månader och behöver inte äta nudlar fram till barnbidraget. Ändå- lika glad som då!

fredag, november 04, 2011

käckebröd

Jag har bakat knäckebröd för första gången och är mkt nöjd med resultatet. Prova ni också, det kan var ett av det enklaste jag gjort!

Sätt ugnen på 150 grader

2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön ( jag använde skalade)
3/4 solrosfrön
1/4 pumpakärnor

Blanda ihop allt och häll sedan i:

1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten

Rör ihop smeten och tryck ut den på bakplåtspapper på en plåt. Smeta ut platt med hjälp av ett bakplåtspapper ovanpå, jättelätt! Strö över flingsalt och skåra brödet i rutor innan gräddning så går det lättare att få fina bitar. Baka i ca 1 timme.

mmmmm