måndag, februari 27, 2012

efterlängtad!


Tänk så mycket man hinner när man är hemma med febersjukt barn. Förutom att beställa tapetprover har jag hunnit klicka hem denna ljusstake som jag länge suktat efter. Snart är den min!

Tapetfunderation

Anna Dove "rose water"- tror att den skulle vara jättefin i vårt sovrum. Dyr!
Josef Frank
Josef Frank
Pip Studio- kanske i köket el vardagsrummet?
Piet Hein Eeks- lite kul med brädtema- kanske en vägg i köket!?Estelle


Jag har haft slut ansiktskräm en tid och inte hittat någon bra ersättare. Igår sprang jag på den här prinsesslika saken och beslöt mig för att testa. Någon som prövat?

söndag

Familjefika på Skhlm.

lördag
Fika hemma på Sigfridsvägen med andra sjuka släktingar. Utanför fönstret grön gräsmatta och 5 plusgrader. Inte alls dumt. Och kvartersbageriet levererade big time! Småsemlor, wienerbröd, chokladbollar, fem sorters kakor och som grädden på moset nybakt knäckebröd. Förutom att fika gjorde vi inget alls. Hostade och kollade på tv.

fredag, februari 24, 2012

Marie Colvin


Det finns många hjältar och hjältinnor i världen och en har just lämnat oss. Vilket mod och vilken övertygelse!När man är sjuk


Man får äta glass och bulle och vila så mycket man vill. Titta på tv och film och sitta i knät. Vi har det ganska mysigt.

vår


Det känns i luften. Asfalten har tinat fram och termometern visar plusgrader. När solen visar sig känns det som Maj fast vi skriver 24 februari. Idag gick jag ut i min nya vårjacka...

torsdag, februari 23, 2012

and the story goes on

VAB idag. Majken vaknade med feber och vi har haft en lång långsam dag hemma. Tittat på tv och dator, ätit lite och läst. Blir nog hemma imorgon också och hoppas att hon mår bättre då.

onsdag, februari 15, 2012

host!

Jag är mycket sällan sjuk, iallafall så sjuk att jag måste vara hemma från jobbet. Igår kände jag att det killade i halsen och under kvällen blev det värre och värre. Natten tillbringades i soffan då andningen kändes tung liggandes i sängen. Jag stoppade i mig en ipren på morgonen och kämpade iväg med barnen till skola och förskola. Naturligtvis hade det snöat hela natten så vagnen fick släpas uppför och nerför backarna i trakten. Men, jag kom fram till jobbet. När Iprenen släppte greppet kom febern krypande, och huvudvärken, och hostan. Att i det läget vandra runt som en god pedagog och reda ut diverse konflikter, var det inte tal om. Så det blev till att sjukanmäla sig och gå hem igen, något jag inte kan komma ihåg att jag gjort tidigare. En erfarenhet rikare! Nu återstår bara att se om det blir kort eller långvarigt. Hoppas på det förstnämda då trevligheter väntar!

host.

söndag, februari 12, 2012

gruff..

Efter två intensiva helgdagar går vi varandra på nerverna. Maken skyltar med förkylning och begynnande feber, barnen bråkar och gnäller och gråter. Jag känner mig rastlös och trött på samma gång. Det luktar matos i lägenheten ( vi har ingen fläkt än), golvet behöver en rejäl omgång och det ligger småsaker mest överallt.

Man ska inte klaga, men ibland kan jag känna att livet på bloggen inte bara ska skildra rosiga kinder och roliga aktiviteter. Vi har det som det allra flesta och just ikväll är vi inte på topp.

Ser fram emot flera möten denna vecka och kommande helg. Det ska bli fint!

Lyssnar på Lalehs In the Comet. Mycket bra.

sol och isnu ere klippt


det gick bra tycker jag!

måndag, februari 06, 2012

pirrigt

Det har gått troll i mina val av frisörer. Jag kan inte behålla dom. Den bästaste Challan vägrar släppa greppet om Sjulnäs och senaste fyndet Johanna på Sure baby Yes vid Hornstull hann bara fixa mig två tillfällen innan hon drog från stan och återvände till Piteå.

Jag har alltså inget val. Jag får kasta mig ut i ovisshet och förvirring igen....redan på Onsdag. Håll tummar och tår för att den här tjejen stannar i stan!

gå en mil i mina skorJag har gått in mina fodrade dr Martens och börjar redan drömma om ett till par. Ett som passar våren och sommaren och hösten. Nåt sånt här. Sen återstår det bara att härda ut till skoskavet läkt....

lördag, februari 04, 2012

roliga helgbestyr

Barnen har fått nya kläder från Noa noas halvareaprisetrea på Barkarbys outlet. Nya kjolar, skjortor, klänningar, mössor och västar. En spontan tripp med oväntad utgång kan man säga, då meningen var att vi skulle köpa lite nya kläder till Johannes ( vilket vi oxå gjorde)

Idag har vi dessutom åkt pulka och bob i ArkenParken med Mollys kompis Ida och hennes familj, haft lunchdate hemma med kära nära släkten och strax ska vi avnjuta fruktsallad och grädde framför Mellot. Som att det inte var nog med myspys hade jag och Johannes egentid igår på restaurang Kungsholmen då Moster Mia var barnvakt åt Majken. Molly sov över hos Ida- första gången här i Stockholm, vilket gick fingemang. Stora modiga tjejen. I bilen tappade hon sin sjätte tand, den andra tanden uppe, så nu är gluggen gigantisk :)

Jag noterar kylan i Norrbotten ( går inte att undvika om man kikar in på Facebook) och kommer ihåg förra årets köldknäpp då jag var ensam i huset med barnen. Johannes hade flyttat och jag fick låna motorvärmare hos en mkt godhjärtad bästismamma för att kunna ta mig till och från jobb och förskola. Det var tider det. Just nu känner jag mig tacksam över -12 grader och gnistrande snö i vårt Aspudden. Kanske långfärdsskrillorna kommer på imorgon....