fredag, juni 22, 2012

Glad midsommar!


Vi firar i Aspudden med fina vänner! Solen skiner redan och picknicken är snart iordningställd!

vänner


En fin dag med Matja, Movitz och Lisette!

fredag, juni 15, 2012

Sommarlov!!!

Hela veckan gick och nu är det sommarlov!
Molly har haft skolavslutning och jag fällde som vanligt en tår till "den blomstertid". Det finns något otroligt rörande i alla årstidscermonier som omgärdar skolan. Iallafall för mig. På min arbetsplats fick jag barn och föräldrakramar och små presenter som tack, vilket också värmer och bekräftar. När jag ser tillbaka på de två terminer som jag avklarat på mitt nya jobb så kan jag konstatera att det faktiskt har blivit roligare och roligare. Det som till en början kändes som ngt tillfälligt är idag en tillsvidaretjänst där jag ser att många av mina positiva egenskaper kan komma till användning. Att det sedan ingår ett långt sommarlov inbakat i det är ju inte helt fel! :)

Nu fotbolls-Em och Sverige möter England!

söndag, juni 10, 2012

att unna sig
En ny cykel!

I fredags fick jag för mig att pumpa min cykel och till min fasa gick det inte alls som jag tänkt mig. Det slutade med att jag och barnen fick gå till skolan/förskolan och sedan tog jag tunnelbanan till jobbet. Fy! Jag har tre härliga kilometer att trampa på, min egen stund på morgonen efter lämning och innan myllret på jobbet och dom vill jag absolut inte avstå ifrån. När jag och Johannes gick ner i cykelförrådet idag för att se vad som kunde lagas konstaterade vi att cykeln hade flera brister. Några ekrar var lösa, pakethållaren hade lossnat och så var ventilen trasig.

Cykeln var ett felköp från början. Alldeles för tung och inte särskilt fin. Men inte så dyr. Ett budgetinköp som jag har använt flitigt och slitit mig uppför backarna i Aspudden med.

Så vi drog till en cykelaffär här i krokarna och det slutade med att jag cyklade hem med ovanstående. Blå och fin och lätt. Åtta växlar. Tyvärr ingen bakbroms men jag får anspassa mig och lära om. Första svåra testet är backen upp till oss och den klarade provet galant. Imorgon får den följa med till jobbet i morgontrafiken och på mitt huvud sitter en nyinköpt hjälm! Se upp i backarna!!!

Helgen i bilderHelgen har gått i diskmaskinsinstallationens tecken. Det har varit meckigt och svettigt och jag och barnen har hållt oss på armlängs avstånd. En tur till Liljeholmens galleria för glassinköp och kort felkörningssightseeing i Gröndal. Sopplunch med Svägerskan och hennes fina familj. Hamburgermiddag med vännerna från Sigtuna hann vi också med. Och fotboll! Sen fick Majken feber och ont i halsen och det återstår att se om hon är frisk nog för sista jobbmåndagen på några månader. En sån där lugn hemmahelg. Med fix och vänner och mat och två glas Amarone!

tisdag, juni 05, 2012

köksdetaljer
Vi har börjat använda köket igen, trots att vi fortfarande saknar kakel och köksfläkt. Än kommer det ta ett tag innan vi har "flyttat in" ordentligt men känslan av att ha ett till rum är påtaglig!

sjukMolly kom hem efter fotbollsträningen igår och var hes och trött. Somnade i sängen innan sju. Hade en febrig kväll och fick stanna hemma idag. Nu verkar hon vara på bättringsvägen men det blir mest läsa och lyssna på Tintinavsnitt på datorn.

måndag, juni 04, 2012

sommarplaner

Just idag njuter jag av att känna lugnet.
Sommarlov om lite drygt en vecka.
Semester i Skåne, Vimmerby, Stockholm och Piteå inplanerad.
Förhoppningsvis mycket sol och värme och vänner.
Kanske lite parkteater, tjejkvällar ( lääängtar!!) och några springturer. Å god mat och mycket gott bubbel.
Jag och Johannes firar 6 år som gifta och 15 år som ett par. 15 år!!

Vi pratar om hur kul det är att ha barn som är så stora. En sjuåring och en som nästan är fem. En som läser och lyssnar och observerar, som tar stora självständiga kliv ut i livet bland nya vänner och omgivningar. En annan som bubblar och pratar och lever ut hela registret av känslor mot sin omvärld. Som vill kramas och tröstas och testas.

Vårt liv känns både enklare och roligare ju större tjejerna blir. Vi känner oss rika. Och stolta!

Sen vet jag ju att jag kommer att bli galen vissa dagar, tycka att sommarlovet känns evighetslångt och att barnen klättrar på väggarna och på mina nerver. Men det tänker jag förtränga just nu. 


äventyrskalas


Nån månad försent och på dagen som blev kallare än självaste julafton ( i sthlm) firade vi i helgen Mollys 7årsdag tillsammans med hennes förskoleklass. Temat var äventyr och både jag och Johannes spelade roller i det nästan timslånga rollspelet. Trots regn och rusk och en lägenhetsyta på 80 kvadrat så hade vi jätteroligt och 7-åringen var mkt nöjd :) Som tur var hade vi fyra unga tjejer ( lillasyster Mia och lillasyster Cilla med kompisarna Johanna och Carro) som hjälpte oss med markservice och dom skrattade gott åt vårt skådespel. Sååå skönt att låta någon annan sköta dukning och fika när man själv sprungit omkring och kraxat som trollpacka i spöregn!