söndag, december 30, 2012

Snart 2013!

Det känns bra att 2013 är nära, känner mig färdig med 2012 :-)

Vet inte om det blir någon sammanfattning av året, men jag ser fram emot att sätta upp nya mål inför 2013. Jag tror att det på många sätt kan bli ett bra år. 2012 har passerat utan större väsen, vilket ju är bra. Ingen har lämnat oss och inga större förändringar har skett. Vi har anpassat oss till det nya livet i Sthlm, jobbat in oss på jobb och i skolan och vårdat relationen med små egna utflykter och resor. Lägenheten har fixats till ordentligt och nu är det bara små skönhetsfläckar som ska putsas till.

Nyår firar vi i bergsviken med familjen, mat och prat och inga märkvärdigheter.

onsdag, december 26, 2012

Juldagen

Tillbringade vi hemma hos mamma. Som julafton igen!

Årets julklappar

Jag konstaterar att böcker har fått stor plats i julklappssäcken denna jul. Jag har fått flera och givit ännu fler. Variationen är rik, alltifrån Nina Hemmingssons samlade serier till Bodil Malmstens bok om att skriva. Jag har gett bort barnböcker, deckare, romaner, dokumentärer och serier.

Och nu, högst upp på inköpslistan, står en eller flera nya bokhyllor...

tisdag, december 25, 2012

Julafton

En mysig dag. MorgonJulklappar, grötlunch hos Engströms, tomte ( den riktiga den här gången enligt Majken) mer julklappar och julmat samt kaffe m gott. Sen lite film på tv och soffhäng.

söndag, december 23, 2012

Dan före dopparedan..

I Piteå!

tisdag, december 11, 2012

Podcast och hemmet

Jag följer flera olika podcasts till och från jobbet och tycker att det sätter lite extra guldkant på min vardag. Sedan flera år tillbaka har jag lyssnat på P3 dokumentär vilket fortfarande är en favorit, otroligt bra och välarbetat, men de senaste åren har utbudet av lyssnarvänligt material utökats drastiskt. Här är mina favoriter just nu:

Alex och Sigges podcast: finns både på spotify och som nerladdningsbar pod via iTunes under podcast. Sigge Eklund är en finurlig, observant och underhållande vanlig och ovanlig man på samma gång . Alex kanske många har åsikter om men få människor får mig att skratta högt och Alex Schulman är en av dom! Har lyssnat sedan den första sändningen och tänker inte sluta!

Värvet: Väldigt väldigt bra helt enkelt. Intressanta gäster och skönt med tid till förfogande, från födsel till karriärstopp och dalar. Kristoffer Triumf levererar!

Carina Berg och Jenny Strömstedt:
Gillar båda och tycker om att lyssna på deras samtal om sånt som hänt, i stort och litet, varje vecka.

Amanda och Hannas fredagspodden:
Störde mig tidigare på skrattet å fnissen, men nu känns det lite mysigt att få vara med på ett hörn när systrarna snackar om allt och lite till. Idag pratade tex Amanda om sin kärlek till alla hennes hem och bostäder. Jag tänker vidare, associerar till mina gamla lägenheter i Pite, Lule, storvik och Stockholm. På vad som varit skillnaden i mitt förhållande till bostaden. Lyckan över min första helt egna etta på gamla psyket i Luleå. Fyra väggar, varken toalett eller kök, men ändå- mitt rum! Och huset som kanske aldrig riktigt hann fyllas ut helt. Storleken har en viss betydelse tror jag. Ju större dessto svårare. Sigfridsvägen är på god väg men än är vi inte framme. Tiden har betydelse. Och ork och lust och andra omständigheter.

Jo, podcasten är ett roligt och positivt tillskott i min tankeverkstad. Skaffa er par bra lurar och ladda ner appen Podcaster via iTunes!

söndag, december 09, 2012

Andra advent!

Gårdagen firade vi Majken som på onsdag fyller 5 år. Hon hade ett litet kalas för sin vän Matja och vi vuxna behövde inte lyfta ett finger för att roa de två töserna. Glad lek från kl 14-21 då Majken slocknade i soffan. Den 12e firar vi henne igen men bara vi i familjen.

Nu väntar En intensiv vecka med födelsedagskalas, julpyssel på förskolan, julshow på min skola och lucia för oss alla! Som skönt är har jag och Mia köpt julklappar idag och nu är det förhoppningsvis bara en sväng in till söder som fattas för att få ihop hela julklappspåsen :-)

Har även köpt små presenter till Mollys fröknar och Majkens 3 pedagoger. Puh!

Vi åker norröver efter skolavslutningen och stannar sedan i nära två veckor. Vi hoppas på snö och lagom kallt så vi kan åka skidor och bygga snökojor!

söndag, december 02, 2012

Första advent

En fantastisk vinterdag med solsken och -7 grader. Vi packade lunchväskan med rester och grillkorv, hämtade Mollys kompis Sixten och gick till Aspuddenparken för att åka pulka, Bob , stjärtlapp och madrass. Enkelt och roligt!

När vi några timmar senare kom hem bakade vi både pepparkakor och lussebullar som vi nu har avsmakat.om en liten stund får vi vår första leverans av Linas matkasse. Ska bli spännande att se om det underlättar eller inte. Att komma på middagsmat är just nu inte någon favoritsysselsättning. Tänker att vi tar nya nyttigare tag efter jul :-)

I veckan har jag varit på bio två gånger. Lite av ett rekord om man ser till d senaste 7-8 åren. Först gick jag tillsammans med mina systrar och såg Blondie med Carolina Gynning. Blev inte jätteförtjust men den var helt ok, lite för kort och lite snabba kast. Igår gick jag och maken på Breaking dawn part 2 och det var som väntat, kan man säga. Har ju läst böckerna och sett tidigare filmerna.

Nu väntar en ny arbetsvecka, hoppas att barnen håller sig friska!

lördag, december 01, 2012