torsdag, augusti 29, 2013

På bokfronten

Vi har passat på att läsa under semestern. Några deckare av Roslund och Hellström, nån ungdomsroman ( "Jellicoe Road" mkt bra!, "Den femte vågen " ej ännu utläst) och nu sist, fortsättningen på förra sommarens stora läsäventyr "flickan från ingenstans" som fått namnet " De första tolv". Det är dom där berättelserna. Egentligen inte alls något speciellt vackert språk. Ändå äventyr och privat filmvisning i huvudet. 

Är man mer av en finsmakare men intresserad av att prova romaner m apokalyptiskt tema kan jag varmt rekommendera Marianne Atwoods undergångsroman Syndafloden. 

Godispåse- Varsågoda!

Midnattsloppet


Vi var glada och nöjda efter midnattsloppet! Hurra för att springa lopp! När gör vi det nästa gång?

fredag, augusti 16, 2013

35!

Jag har fyllt 35 år i dagarna. Har börjat om att jobba. Köpt första höstkläderna och skorna. Planerat och dragit upp riktlinjer för höstens arbete. Att komma in i nya rutiner och lämna sommaren bakom oss känns helt naturligt och ganska skönt. 

På tisdag börjar min minsting förskoleklass. Det innebär att jag har båda barnen i skolan och inga mer hämtningar på förskolan. Jag har lite svårt att hänga med, när gick hon från liten till stor? 

För att inte tala om storan. Hon har vuxit så mycket under sommaren. Får gå och handla i mataffären själv. Och till parken med en kompis. Har ett eget SL- kort och min gamla mobil som mp3 spelare i sitt rum. Hon börjar tvåan. Tvåan!

Imorgon klarar jag förhoppningsvis av att springa midnattsloppet. Har tränat alldeles för lite men tar mig nog runt i min gröna tröja. Jag hoppas att det kan vara startskottet för att jag ska komma igång ordentligt med Löpningen och Kosten. Målet är klart- julen 2013 ska jag gå runt i bikini i Thailand och känna mig nöjd. Nöjdare.

Höst. Det är inte dumt alls.
tisdag, augusti 06, 2013

Torka

Kanske beror det på hettan, på sommarlovstempot, på "Orange is the new black", på löpturerna, kärleken, bråken och skratten med barnen, hälsa på hos vänner och shopping och fix med lägenheten. Det har hur som helst inte blivit många inlägg i sommar.

Snart börjar dock allvaret igen! Nedräkning pågår..