måndag, februari 24, 2014

Sportlov

Simhoppsläger måndag och tisdag. Vemdalen med vänner onsdag till lördag. Sportlov när det är som bäst!

Vi har två stora barn och det är faktiskt hur kul som helst. Småbarnsåren i all ära, men jag tror inte att det blir så mycket bättre än såhär.

lördag, februari 22, 2014

Barnkalas


Lugnet före stormen. Ett försenat 6-årskalas för Majken med åtta av tjejerna i klassen. Vi möblerade om, flyttade ut bordet ur vardagsrummet för att bereda plats för lekar och dans. Köket dukades i förväg, fikat bakade vi i veckan en dag efter skolan.
Efter en timmes lek intog barnen köket.
Vi gjorde en chokladtårta med hallongrädde som inte blev så söt. Vi vuxna gillade den, barnen tyckte den var ok.
Fikat på Lisettes kakfats-skapelse.
Efter lek, fika, dans och skattjakt öppnade Majken sina mycket fina presenter. Kändes som att det blev ett bra kalas! 
Nu har lugnet lagt sig. Otroligt skönt!
Tänker sätta igång ett avsnitt girls, dricka kaffe och äta glass! Älska lördag!


onsdag, februari 19, 2014

om konsten att växla ner och byta spår

Efter några år i intensivt tempo, både mentalt och fysiskt, har livet börjat snurra mindre snabbt. Jag försöker hitta in i det nya så gott det går, för det mesta är sannerligen annorlunda. Jag inser att det är få förunnat att kunna göra såhär, att bryta upp och börja studera när man är mitt i livet.

Lyxen att få hämta hem barnen i tid, innan tröttheten tar över för oss allihop. Att se att dom leker tillsammans efter skolan, att vi pratar mer och är mindre irriterade och snarstuckna. Min nya tillvaro påverkar hela familjen.

Jag läser passande nog om livslångt lärande och om vikten av reflektion kring erfarenheter för att dra ny lärdom. Att lära för livet, om livet, i livet. Och tiden till att tänka, till att dra paralleller, till att se nytt och gammalt, den har jag nu att förvalta.
Och dagarna går och nya rutiner börjar som smått infinna sig.

Jag springer eller går på morgonen efter att jag lämnat barnen på skolan. Det har tillfört energi och glädje och möjliggör också att jag hinner med ett styrke/yoga pass innan lunch och utan problem hinner plugga flera timmar däremellan.  Min kropp behöver röra på sig mycket och nu när jag har ett mer stillasittande jobb än tidigare behövs träningen än mer.  Jag springer utan att ta tid eller mäta sträcka. Inte heller har jag några konkreta mål framöver. Jag kanske ändrar det framöver, kanske bokar in ett lopp eller två. Men för nu så får det vara precis så lätt och enkelt som det är. Bara på med skorna och ut!

lördag, februari 15, 2014

Love


fredag, februari 14, 2014

Alla hjärtans dag


Idag har jag suttit och fnulat med den sista tentan för första kursen. Tillslut blev det faktiskt rätt bra tror jag, så nu känner jag att jag kan ta helg med gott samvete. Vi pysslar vi lite här hemma och strax blir det hjärtefika från bageriet. Ikväll förhoppningsvis ❤️ middag med vänner, medan barnen myser tillsammans med moster Mia. Johannes har varit krasslig så jag håller tummarna för att han inte kommer hem och blir sängliggande lagom till helgen...

onsdag, februari 12, 2014

med vår i luften

Alltså, jag är faktiskt inte den minsta ledsen för att vintern inte kom på riktigt. Visst hade det varit kul att åka skridskor på trekanten. Och pulka på helgen i aspuddenparken. Men på sportlovet får vi några dagars slalomåkande och det känns precis lagom. Då är det så mycket härligare att knyta springskorna på morgonen och kunna lunka på utan att halka runt. Jag älskar att springa när det inte är så varmt, men friskt, ute.

Och de senaste dagarna har det nästan känts som vår, lite duggregn, asfast och +4 grader.

söndag, februari 09, 2014

kompishelg

Från fredag mitt på dagen till söndag kväll. Det leks och pratas och stökas och lagas mat. Vi kör ett kalas för Johannes också mitt i allt. Agnes och Molly går på Bio och tittar på Frost. Jag, Jill och Mia passar på att fika; gott kaffe och semla.

Jag inleder sedan veckan med föräldramöte och 2p pedagogik på högskolan. Och förhoppningsvis mycket löpning!

torsdag, februari 06, 2014

En födelsedag


39 år idag.

Vi firade traditionsenligt med rulltårta, grädde och kaffe på sängen. Molly hade målat en tavla till present och vi hade även köpt två tavlor på Myrorna. Ett par jeans och ett fem-pack strumpor låg också i paketen. Ikväll har födelsedagsbarnet och Molly åkt till Eriksdalsbadet för att simhoppa och simträna. Sedan väntar semlor från bageriet till kvällsfika. 
Om ett år är jag gift med en 40-åring!

onsdag, februari 05, 2014

i december och i februariDet känns nästan som en dröm
men vi var ju i paradiset.
Lyckligtvis väntar nästa semester runt hörnet


Vemdalen, Björnrike

Bästa tjejen!


Snart, snart är det du och jag!


tisdag, februari 04, 2014

Sånt man har tid med nuförtiden

Bakar en äppelkaka kl halv sju en vanlig tisdagkväll.

Tar en morgonpromenad innan frukost och lyssnar på podden " kropp och själ" avsnitt "behöver vi kött". 

Tvättar träningskläderna ( ja, de luktar svett)

Lagar mat, som jag planerat och köpt in i förväg. Och det är kul, inte jobbigt.

Springer långa rundan på 8 km, fast det är jävla jobbigt och snömodd ute. Övar pannbenet.

Funderar över normer och identitetsskapande. Diskuterar samtiden med min man, läser högt för honom ut Jonas Stiers " ( Van)modernitet och identitet. Känner något som kan kallas insikt, om än för en kort stund.

Spelar schack mot datorn och förlorar stort.

Livet funkar lite annorlunda nu. Jag gillar det!


söndag, februari 02, 2014

Välkommen februari!
En riktigt bra helg går mot sitt slut. 
Fredagen inleddes med att jag skickade in den första hemtentan i vetenskapsteori. Kvällen avnjöts på Landet tillsammans med två av mina tre systrar och jag åt en fenomenalt god "köttmacka" på sönderkokad högrev, hembakat bröd och coleslaw. Så kul att få hänga med syrrorna, det borde vi göra oftare!

På lördagen åkte Johannes och Majken längdskidor, medan vi som inte har egen utrustning stannade hemma och pysslade med hobbylackfärg och stenar. Fina små ugglor bidde det och roligt hade vi. På kvällen åkte vi till vänner i närheten och såg melodifestivalen och det slutade med att barnen stannade kvar hos sina kompisar medan jag o Johannes åkte hem. En oplanerad "barnfri" natt och förmiddag som vi tog väl tillvara på med uppesittarkväll framför svtplay och sovmorgon med god frukost, DN och matlagning/ bakning.

Idag har jag alltså för ovanlighetens skull bakat. När barnen var mindre och vi bodde i Piteå bakade jag ofta, men här har det blivit mycket mindre av den varan. Till viss del beror det säkert på att jag inte kan frysa in så mycket åt gången, men det finns andra orsaker också. Jag har inte haft lust. Det blev iallafall en smarrig morotskaka ( Leilas recept) som vi tog med in till söder för ett planerat söndagsfika. Ikväll har vi haft indiskt tema på maten med vegetarisk korma, yoghurtsås m gurka och mynta, naanbröd och limepickles. Resterna mumsar vi i oss under veckan, iallafall jag och maken.

Nu väntar en ny vecka. Studiemässigt lämnar jag psykologi för att träda in i Sociologi. Spännande! 

Och hej hej februari, nu kör vi så att det ryker ( och alla barn håller sig friska...inget vabruari det här året tack!)