fredag, mars 28, 2014

Fredagsrapport


Tentan är inlämnad och det innebär att jag snart, förhoppningsvis, har mina första 15 poäng godkända.

Passade på att fira med att gå på stadsteaterns " vårt förakt för svaghet" på förmiddagen och drabbades starkt av den. Funderar mycket på vad jag ska göra av min kunskapskombination dramapedagogik och beteendevetenskap och blev inspirerad av formen som pjäsen presenterade. Så mycket starkare att uppleva än att bara läsa sig till kunskap. Läs mer om föreställningen på stockholmsstadsteater.se

Nästa vecka fyller Molly 9 år och förväntan ligger i luften. Tiden går för sakta, tycker hon, tycker inte jag. 

Tänker på hur jag ska komma vidare med löpningen då det känns lite som att jag står " stilla" i min process. Springer istort sett varje morgon en kort runda på ca 3-4 km, men har inte flåset som krävs för längre sträckor. Jag försöker ha tålamod då jag vet att det tar sin tid och att det viktigaste är att kroppen mår bra och inte får ont. Ta i trä, men än så länge har jag pigga knän, hälar eller benhinnor! Är supersugen på ett ta ett mil-lopp snart, så förhoppningsvis blir det ett innan sommaren.
Vi åt våfflor i tisdags, med grädde och åkerbärssylt!
Skickade in tentan
Min löprunda startar här, i veckan med sol och plusgrader!
Hämtade Majken tidigt från skolan idag och vi fikade bullar och byggde pussel, mycket mysigt att få rå om tjejerna var för sig nån gång då och då!
Innan fredagsmys med fruktsallad o popcorn rensade vi bland barnens strumpor. Jag sparade 9 ensamma, resten slängdes.Min väg

Här tog jag morgonspringet idag. Helt underbart väder, SOL!!

söndag, mars 23, 2014

Tacksam hemtenta

På fredag är det dags att lämna in min andra hemtenta, den här gången i pedagogik med underrubriken utbildning och samhälle 7,5 p. Det som en gång kanske skulle ha varit ett ångestladdat måste känns nu uppfriskande,  utmanande och riktigt riktigt roligt. Jag får väva samman det jag har läst med dom erfarenheter jag har i bagaget och att skriva är ju att skapa! Tänk att jag har fått den möjligheten att på heltid ägna mig åt något som är så utvecklande. Jag känner daglig tacksamhet över den tid som nu är, på alla plan.

Också min stad, Stockholm, har på senaste tiden gjort mig stolt. Att en helt vanlig fredag mötas av "ångestloppet" på götgatan, ett minilopp till förmån för psykiskt ohälsa och få ta del av musik, värme och omsorg från helt okända människor. Att våga lyfta fram våra svagheter och styrkor och stå för dom, det tycker jag att Stockholm gör ganska bra. Jag njuter av att befinna mig där mycket, och lite, händer. Att ha förmånen att kunna välja. Hemma i Aspudden är lugnet, runt knuten finns allt och lite till.

Och våren har smält bort snön som kom förra veckan. Jag springer återigen på bar asfalt och tar på mig mina nya nike free när jag ska ner på affären och handla. Jeansjackan är framtagen och trängs om utrymmet tillsammans med blandningen av vinterjackor i diverse olika storlekar. Snart åker dom upp på vinden för den här säsongen!

På fredag, när tentan är inlämnad, har jag som ambition att ta en förmiddagslunk runt Djurgården. Om det är någon tid i livet som man har plats för träning så måste det ju vara under studierna. Kanske dags att boka in en mara för 2015!? Frågan är bara var....

fredag, mars 21, 2014

Håret

Jag har blivit med långt hår, så långt och vilt att jag numera har hårklämmor och hårband för att få någon styrsel på burret. Hittade en fin grej på Monki idag, ett stycke tyg med en ståltråd i som sitter finemang och troligen är lätt att tillverka själv!

Trevlig helg!!

onsdag, mars 19, 2014

New York

Det var precis så som de allra flesta säger, New York är fantastiskt. Jag måste tillbaka, jag är absolut inte klar med staden!!!
Promenader i Central park, frukost på Starbucks, mex-mat, middag i Harlem, shopping shopping shopping, SoHo, prata med taxichaufförer och mycket mycket mer!

Tack mamma och Mia!måndag, mars 10, 2014

Vi åker!

Resfebern börjar smyga sig på, lite sådär lagom. Snart sitter vi på planet mot en annan världsdel! Sist jag begav mig "over there" var med maken på en kort tripp till Washington, för sisådär 13 år sedan. Det var fantastiska innehållsrika dagar som jag brukar tänka tillbaka på då och då. Det var bara en månad efter 11 september 2001 och staden var utrymd på människor, det var vi och några fotograferande japanska turister som vågade sig ut. Alla runt oss var varma och vänliga, men sorgsna.

Nu åker jag med mamma och Mia på en långhelg. Det blir New York och Manhattan, med fokus på promenader, shopping och MAT! Några sevärdheter kommer vi säkert att uppleva, då man oundvikligen befinner sig mitt i smältdegeln. Vi kommer att bo alldeles nära Central park, så jag packar ner gympadojorna och hoppas få springa lite nån morgon.

Så spännande!!! New York, New york!!

helgnöje


Våren och värmen gör oss gladare och piggare. I helgen tog vi oss ut i skogen som ligger nära oss och det var magiskt vackert. På söndagen fick cyklarna komma fram från förrådet och jag och Molly tog en tur till Västertorp och tillbaka. Hon behöver dock en större variant, medan jag fortfarande är väldigt nöjd med min fina!

torsdag, mars 06, 2014

Hurra!

Idag tog jag morgonlöprundan med solen som inspiratör. Heja våren, komsi komsi!!

söndag, mars 02, 2014

Björnrike


Fyra supermysigt dagar i Björnrike under sportlovet. Inga brutna ben eller olyckliga intermezzon utan mycket glädje, samvaro och myspys. Det enda som saknades var solen, men vi klarade oss faktiskt bra ändå i det vårvintriga vädret. 2014 har inletts på allra bästa sätt!