fredag, augusti 22, 2014

Fira och bli firad

Att inte bo i sin hemstad innebär att våra födelsedagar ser annorlunda ut jämfört med tidigare. Jag är uppväxt med stora familjekalas, flera sorters kakor o bullar o tårta samt berg med paket. För mig har det därför blivit viktigt och jag ser till att fira så gott det går, med de nära och kära vi har här i närheten. För inte så länge sen blev jag 36 år och jag hade bakat och uttalat en massa önskningar inför barnen och maken. Bättre tala än tiga tänker jag och försöker jobba på att fira mig själv lika mycket som jag firar andra familjemedlemmar. Och sen blev det därefter också, massor av paketöverraskningar och kärlek. 


måndag, augusti 04, 2014

Å hejn med träning

Har sprungit hela sommaren och försökt styrketräna hemma. Kan inte säga att det gett några synbara resultat, men det har iallafall inte inneburit något sommarförfall. Jag känner mig starkare och kan göra armhävningar på riktigt, vilket var ett bra tag sedan. Snart är det midnattsloppet ( 16e aug) och vi är även sugna på halvmaran i september men lite osäkra på formen, om kroppen vill springa så långt. Hur som helst, både jag och maken är igång! Ordentligt!Augusti

Det har varit en fantastisk sommar, precis så bra som man kan drömma om på vintern. Sen vi kom hem från Piteå har vi badat varje dag, både morgon och kväll. Jag har tagit Picknicklunch till en ny nivå, det finns en moralisk gräns för hur många dagar i rad en kan servera barnen köpespannkakor. Vi har också pysslat på hemma med diverse småsaker. Lite inredning, lite detaljer i renoveringen som inte har varit klart. Jag har planterat om blommor och köpt lite nya gröna växter. Kom på att en av de gröna har jag haft sen jag bodde hemma hos mamma, alltså från det att jag var 14-15 år. Den har ynglat av sig massor av skott och finns nu i stora och små krukor runt om hos oss. Den har alltså överlevt i otaliga hem, alla möjliga klimat och perioder av lång torka då vi tillbringat semester på annan ort. Vem vattnade och skötte om den när vi var i Peru tillexempel? Var det @lisettebergvall? 

Idag har Johannes börjat jobba igen och jag och barnen är lediga i två veckor till tillsammans. Augusti är min månad och jag hoppas kunna njuta för fullt i några veckor till innan min skola drar igång!

Längst till höger, moderplantan. I mitten ny växt, ny kruka. Längst till vänster, ny kruka med skott från moderplantan.