söndag, april 28, 2013

Att cykla i aspudden

Alltså. Man kan bo mycket bättre till när man ska lära sig cykla. Vi bor i backarnas backe och att bromsa brukar vara det svåraste till en början. Vårens första riktiga cykeltur slutade i diket i denna backe för storasyster, men fortsatte sedan utan intermezzon. Lillasyster ville lära sig cykla utan stödhjul, så pappan tog bort stödhjulen och sen bar det iväg på hägerstenvägen. Lite vingligt och skakigt, men tillslut- HON CYKLAR!

tisdag, april 23, 2013

Det där med resor

Om några veckor möter jag o hjärtevännen våren i Paris. Kanske t o m sommaren. För att kunna genomföra resan behöver jag ett nytt pass då mitt gamla har gått ut, tänka sig. Med stämplar från bla Peru, Cuba, Niqaragua, Washington och Thailand. Som vi reste då, innan barnen kom! Sen Molly föddes har vi gjort en utlandssemester tillsammans, resterande gemensam tid har används till att resa i Sverige.

Och passet, det har samlat damm i olika lådor och genom flytten och ingen har brytt sig om att det varit obrukbart en längre tid.

Men nu är det dags igen. Att ta sig ut i världen. Att upptäcka nya ställen, på nya språk. Tillsammans med barnen, ibland också på egen hand.

Paris väntar som sagt runt knuten och senare i vinter en storfamiljssemester till Thailand. Kanske klämmer vi in en parweekend till London under hösten om allt vill sig väl.

Därför är det bäst att skaffa ett nytt pass, nu när nya tider nalkas. Jag struntar i att vi måste åka en bra bit för att sedan sitta en lång stund och vänta på vår tur. Snart sitter jag på Arlanda med resfeber!

söndag, april 21, 2013

En promenad

Det har varit en varm solig söndag i Aspudden. Vi har gått längst gatorna, tittat på Majkens koja i skogen, sprungit på nya vägar och ätit glass. Nu har Morfar åkt hem efter en helg tillsammans med oss. Kom snart igen!Spelar Resan

Johannes och Molly

Solig dag på Djurgården

Vi åkte ut till Djurgården och promenerade till Rosendahls trädgårdscafe, som, som vanligt, var överfullt av fikasugna människor. Ändå mysigt och skönt i solen med familjen.

Bäst idag: jag har blivit faster till David och Sandras lilleman, som äntligen kommit ut! Välkommen till världen lille vän!måndag, april 15, 2013

Jag och Molly

Idag har jag och Molly varit hemma från våra skolor, då morgonen startade med ett bultande hett knä för dotterns del. På vårdcentralen kunde man konstatera att det blivit en infektion i ett litet skrubbsår och Molly fick tömmas på var och tvättas ren och bli hemskickad med salva på recept. Lite blek om nosen har hon varit hela dagen och vi har slappat i sängen framför var sin dator/tv med kortare avbrott för mat och hämtning av lillasyster. Imorgon blir det skola igen, med ett omplåstrat knä.

Det var inte vad jag trodde skulle ske denna måndag, men så är ju livet- oförutsägbart!

söndag, april 14, 2013

Spring spring spring

Under förra veckan drog jag runt med en stum vad. Tänkte att nu är det kört igen, ytterligare en löparskada på gång.
Fortsatte promenera till jobbet, joggade försiktigt en fyra-fem kilometer och undrade oroligt om det skulle bli än sämre. Smörjde in och masserade. Sträckte och tänjde.

Sakta försvann känslan. Igår tog jag med mig syster Mia och testade en ny sträcka mellan aspudden och västertorp som slutligen blev 8 km. Och jag hade krafter kvar i slutet och vaden, den skrattade hela vägen.

Det är mystiskt för mig, men säkert helt naturligt, löpningens anatomi.

( håller alla tummar och tår att det nu fortsätter kännas bra, för det är perfekt spring väder ute! )

lördag, april 13, 2013

Mamma har varit hos oss i nästan två veckor, men i går morse åkte hon tillbaka till Piteå. Underbart att ha henne här och tråkigt när hon nu är hemma hos sig. Men fina minnen!Nu: plusgrader

Vaknade till REGN och plusgrader och det bubblar av vår i kroppen. Jag struntar i om jag blir lite blöt på morgonens löprunda, bara det inte är av snö!

Och nu i vårt vardagsrumsfönster: två rosa pelargoner.

fredag, april 05, 2013

Fjärilshuset

Jag och mamma drog med barnen på en överraskningsresa till Fjärilshuset idag. Ingen av oss hade varit där och speciellt Molly verkade nöjd över alla vackra fjärilar och det ljumma klimatet. Majken tyckte att det var lite läskigt med de flygande krypen och att Molly drog iväg på egna äventyr i de växthusliknande husen.

Jag kan tycka att det var en rätt dyr upplevelse, där även barnen fick betala entré. Hade jag gått dit själv hade jag nog varit lite besviken, men att se barnen uppleva klimatet och djuren vägde upp och gör hela besöket mer positivt.torsdag, april 04, 2013

På stockholmsäventyr

Efter ett sk friskvårdsbesök hos tandläkaren på förmiddagen ( inga hål! ) drog jag och barnen och mamma till Stadsmuseet som ligger precis vid slussens T-bana. Där mötte vi upp stora delar av Fam Bergvall och gick på upptäcktsfärd. Barnen sprang runt och tittade på allt och tillslut hamnade vi i ett pysselrum där barnen tillverkade egna pappersmasker. Resultatet ser ni nedan.