måndag, oktober 13, 2008

Majkstorovitz 10 mån

Idag har Majken och käre far Johannes varit på bvc. Unga fröken växer som hon ska och har nu uppnått den åtråvärda vikten 9085g och mäter 75,5 cm. Klarar med bravur klossklapp och säger titta, hej och mamma/pappa. Vinkar glatt när vi säger hejdå och är en vildbase som klättrar överallt och lite till. Mollys säng, kökssoffan och trappan är favoritplatser som hon övar sina nya färdigheter på. Inga egna steg ännu men står stadigt och går omkring med stöd av möbler och gåvagn.

Favoritmat: älskar att äta och är som Johannes säger omättlig. Vill hela tiden ha mera och käkar allt ifrån makaroner och korv till avokado, glass och mild thaigryta. Äter ofta välling på natten.

Sovrutiner: sover ca två gånger per dag i vagnen och somnar i famnen på kvällen mellan 19-20. Vaknar igen för morgonvälling kring 05-06. Kan somna om om det är tyst och lugnt och storasyster inte är i närheten.

Humör: skrattmonstret är tillbaka efter två månaders gråt/gnäll

Tycker om att: vara med och leka i mollys rum. äta på saker. Äta. klättra.

Tycker inte om: att bli klädd. att ta på/av blöjan. att bli lämnad i spjälsängen.

Det börjar dra ihop sig. Snart är hon ett år. Hur gick det till?

4 kommentarer:

Anonym sa...

När jag berättat om Elis förebild i livet, dvs Majken, för min kompis Emma har hon fått för sig att Majken var en Mike, kille alltså, med smeknamnet Miken.

Jösses vad hon kan! Eli kan inget i jämnförelse ;o) Men det kommer väl, hon har ju någon månad + till godo.
Ses i helg!

yogamamma sa...

Hej Hanna!
Det var så länge sedan. Ville bara skriva en hälsning. Läser fortfarande din blogg och hänger med i ert liv i piteå. Med oss är allt bra! Clara följer Majken i utvecklingen väldigt. Hon säger dock inte några direkta ord ännu, lite mamma, där och så... men det är tveksamt om hon förstår vad orden betyder. Har haft ett helsike med Ebbas trots under hösten. Stundtals har vi haft ett monster här hemma :-).
Vore ju jättekul om man skulle kunna träffas nåt, men det är ju lite knepigt... Jag, Annika, Linda, Therese och Katta träffas fortfarande regelbundet. Pratade om dig häromdagen. Vore tråkigt om man tappade kontakten helt. Yogabloggen går ju inte så strålande, det var ju mest du och jag som skrev. Ta hand om er så hoppas jag att vi hörs, ses framöver. Kanske nästa sommar?

Kram Marika

MiTTSeTTe sa...

Hej!
Tänk vad tiden går och snart även våra tjejer!
Matja var 2,5cm kortare och 100g tyngre på 10mån kollen.
/Kram

Unknown sa...

Marika: ja, jag vill verkligen ses, men hur svårt är det inte att få tiden att räcka till. Med två barn blir det dessutom lite mer roddande när vi är på sthlmsutflykt. Sist hade vi ingen egen bil vilket försvårade sollentuna vistelse, men jag hoppas att vi får till en bilsemester till våren. Då ses vi! Kram till er alla, hälsa med dig!