måndag, september 26, 2011

segt och ont

Det här med att springa och träna...

Det går trögt just nu. Jag släpar mig igenom 5 km och känner mig lite knäckt över hur tungt det går. Andningen, löpsteget, benen. För att inte tala om fötterna. Jag har ont i hälarna, inte när jag springer, men efteråt. Värst är det på morgonen, när jag reser mig och går dom första stapplande stegen. Det viskas om hälsporre och det är ingen uppfriskande diagnos.

Samtidigt läser jag Born to run och tänker att jag kanske borde prova springa barfota. Att våra nya superdojjor snarare skapar än förebygger typiska löparskador. Ja. Vi får väl se. Jag längtar efter svettiga spinpass och funderar på var och hur jag ska få in det i schemat. Om bara en vecka går jag upp till heltidsarbete. Och snart flyttar vi. Men träningen vill jag inte prioritera bort. Den fyller mig med måbra och lugn, oavsett vardagssituationerna som uppstår runt omkring. Jag vill och ska träna. Det enda som krävs är planering...

måndag, september 19, 2011


Snaggat på sidorna och längre på toppen. Ny frisyr och trevlig frisör.

söndag, september 18, 2011

plaskigt och pirrigt

En skön helg närmar sig sitt slut. Lördagen bjöd på sol och sommarvibbar, med lunchpicknick i parken, glada barn och skönt sällskap. På kvällen åt vi pizza och nybakad äppelpaj och fortsatte umgås. Lätt och socialt med systrar, både mina och Johannes.

Idag har vi badat på eriksdalsbadet med tjejerna. Jag tror att samtliga i sällskapet hade blåa läppar när vi så småningom kom upp ur vattnet men det kändes som en lyckad inomhusbadpremiär. Vi har även anmält Molly till simskola och hoppas att hon kan börja i oktober när nästa omgång börjar.

Imorgon ska jag för första gången på flera år klippa mig hos någon annan än min bästa bästa Challan. Är grymt nervös....

det kliar i fingrarna

Under c-uppsatsen fick jag skriva igen och det var en riktig utmaning. Trots mycket ångest över form och innehåll så var det förbaskat roligt. Denna höst gör jag studieuppehåll, men tänkte mig att själva skrivandet skulle kunna få en större plats i mitt liv. Som en första hjälp på vägen har jag beslutat mig för att prova använda Författarkortleken som jag köpte för några år sedan. Övningarna påminner mig om teaterns direkta improvisationer, där tanken inte ska fastna utan orden och handlingarna uppstår utifrån impulser. Skriv det första som dyker upp utifrån en mening på ett kort och fortsätt så i tre minuter. Det kliar i fingrarna.....

tisdag, september 13, 2011

halvmaran 2011

Det vill sig inte riktigt med löpningen. Att springa halvmaran på lördag vore kanske möjligt men troligtvis inte så roligt. Jag har sprungit en mil några gånger under sommaren, men den sista månaden väldigt sällan. Det blir till att älta den gamla goda och kloka ramsan

" ha sinnesro att acceptera det du inte kan förändra, mod att förändra det du kan och förstånd att inse skillnaden"

Jag tar en egen runda istället och satsar på andra kortare tävlingar i år. Säsongen är inte över än :)

i lurarna

Molly äter frukost innan skolan

När jag lämnat barnen på skola och förskola knapprar jag in p3 och Morgonpasset med Hanna, Kodjo och Martina. Med dom som sällskap är det inte sällan som jag ler eller till och med skrattar högt under cykelturen till jobbet. Som idag, när Danny hälsade på i studion. Jag kan inte annat än att älska min namne Hanna. Helt underbar!

När det inte är radio så är det spotify såklart. I veckan har jag lyssnat in mig på Ane Bruns nysläppta " It all starts with one". Hon spelar på Cirkus i höst och jag undrar om jag inte ska slå klorna i några biljetter...


den där känslan

När jag cyklar till jobbet och läser "södermalm" på skyltarna. När jag ser mångfaldet av människor runt omkring mig. När jag lär känna nya individer på jobbet, barn som vuxna. När jag läser DN. När jag handlar på Ica Aspudden. När jag tittar ut genom fönstret från vår lägenhet och ser ut över takåsarna. När barnen uttalar fröknar och barns namn med en annan dialekt. När det ordnas knytkalas i bostadsrättsföreningen. När jag värmer mat på gasolspisen och diskar för hand. När jag saknar vänner och familj.

Då börjar jag fatta att vi har flyttat. Att vi bor här.

måndag, september 05, 2011

flytta igen

Snart är det dags att packa väskorna och flytta, igen. Vår lägenhet ska stambytas och det är ingen lek att bo kvar i. Som tur är kan vi bo i en hyreslägenhet under de ca två månaderna det rör sig om, men allting blir såklart väldigt provisoriskt. En säng, två madrasser, kläder i resväskor och nån flyttkartong med leksaker, köksateraljer och det nödvändigaste. Jag kan inte påstå att jag längtar, men det ska bli skönt att få det gjort och överstökat. När det är klart har vi ett fräscht duschrum med toalett och tvättmaskin, en liten fräsch toa samt ett nytt kök MED fläkt och diskmaskin. Vi har inte bestämt hur det ska se ut ännu, men är väldigt sugna på något sånthär. Om någon känner till en billigare variant än Kvänums så får ni gärna tipsa!

extra förmåner

Vi har beslutat oss för att anställa en hemhjälp som tre dagar i veckan ska städa, plocka undan, tvätta och vid behov även förlaga mat till middagen. Hon lämnar dessutom barnen på skolan varje dag och packar skolväskorna.

Nä, riktigt så ser det inte ut. Men det hjälper mig att tänka så, att jag istället för att "bara" arbeta 70% dessutom jobbar hemma tre förmiddagar för att underlätta det övriga livet i familjen. Så tar vi, jag och Johannes, del av den klassiska kvinnofällan där mannen arbetar heltid och kvinnan deltid. Vi hade kunnat köpa in ovanstående tjänster, men tillsvidare ser det ut såhär. Det är kanske inget jag är stolt över, men det är rätt skönt ibland. Extra pensionssparande, någon timmes mer egentid samt mer tid med familjen och roliga sysslor på helgen är lönen.

lördag, september 03, 2011

att befinna sig där allt händer

När vi flyttade från Piteå avbeställde vi Piteå-Tidning och tackade ja till ett erbjudande om prenumeration på DN. Jag gillar att ha en dagstidning och bläddrar igenom den varje morgon under frukosten. Det innebär att jag måste gå upp lite tidigare men känns som en inarbetad och för mig omtyckt rutin. När jag går igenom kultursidorna så förstår jag hur mycket som finns att upptäcka här, som jag aldrig kommer att hinna med. Vardagen ser precis lika späckad ut som alltid och långa arbetsdagar medför att jag inget annat vill än att stanna hemma med barnen efter jobbet. Så jag "missar" teaterföreställningar, bio, utställningar, föreläsningar, matupplevelser med mera med mera. Det skulle kunna göra mig lite frustrerad eller kanske stressad. Just nu ger det mig en tillfredställelse att vet att det finns om jag vill och har lust. Mitt val.

tjejmilen 2011

Ytterligare en vecka avklarad, den här i förkylningens tecken. Att ha sprängande huvudvärk kombinerat med hosta och samtidigt försöka göra ett gott pedagogiskt arbete på skola och fritids var ingen höjdarkompott. Nya tag nästa vecka!

Idag skulle jag ha sprungit tjejmilen, men med tanke på dagsformen så står jag över och kastar pengarna i sjön. Kan vara första gången jag anmält mig till ett lopp, betalat och inte fullföljt. Men hälsan är viktigare och om två veckor är det halvmaran. Förhoppningsvis är hostan väck och formen på topp....