onsdag, april 16, 2008

Majken 4 månader



Nu är hon 4 månader. Tiden går fortare och fortare. Men en rapport ska vi väl hinna med.

I dagarna har hon fått börja smaka gröt och den goda ekologiska päronpuren från semper. Det gillar hon sådär. Smakar och spottar ut. Men ser glad ut. Och hon sitter i ikeastolen med plastinlägg.

Jag ammar ungefär såhär: Morgon vid 5-6 tiden i sängen. En slurk vid 8, 10, 12, 14, gröt vid 16 och slurk vid 17, 19 och sen sover hon till ca 22 då vi går i sängen och hon ammas liggande. Därefter en långre sovperiod till 03 om man har tur. Sen snuttas det av och till fram till vi går upp.

Aktiviteter: På morgonen byter vi blöja och sedan sitter Majken i babyittern eller ligger i gymmet medan jag äter min grötfrukost. Hon gillar att ligga på golvet och leka med grejerna som hänger runt henne och det är ungefär det hon orkar med tills det är dags att sova igen runt 9. Sen följer en längre sovstund igen, speciellt om vi är ute på stan eller om hon ligger i vagnen ute ( och jag sitter och solar på baksidan-härligt) Efter sovstunden är det aktivitet på golvet igen och då ofta på Mollys lekmatta där hon ligger och ta på sina fötter, greppar leksaker eller jollrar åt syrran. Hon förflyttar sig på sitt sätt runt planlöst på golvet. Nu och då händer en massa kalas i brallan och det byts åtskilliga blöjor. Hon dreglar även mkt mer än storasyster gjorde och vi är flitiga användare av de fina haklapparna från Hansens barn i randiga mönster. Hon har rullat runt ngr gånger men det är fortfarande inte dagligen. Förutom golvet och babysittern har hon ju nu även förärats plaststolen och verkar tycka om sittläget.

Svårt att säga något om vikt och längd för det dröjer en månad tills nytt bvc-besök, men hon ser lång ut och byxorna glappar i linningen. Jag hoppas att maten räcker men jag tror det för hon är ett väldigt förnöjsamt barn.
Just nu snorar hon lite och vi har använt näsfrida för första gången idag. Gillades inte men gav ett bra resultat.

Idag pratade vi om den tänkta grinden som ska skydda lilltösen från hemska trappolyckor. Det börjar vara dags att tänka till på allvar. Om bara nån månad kommer hon att ge sig av på egna upptäcktsfärder.

Inga kommentarer: