tisdag, mars 31, 2009

om yoga och jag

Idag kändes det som en bra dag att börja om på nytt.

Första gången jag provade yoga var för 10 år sedan. Då i en svettig källare i centrala stockholm. Jag älskade det. Det gav träningsvärk överallt men också nya insikter om kroppen. Jag var i mitt livs form och tränade hårt varje dag, 3 till 4 timmar. Inte bara yoga utan akrobatik, fysisk teater med inslag av kampsorter och olika serier med inspiration från det ena och det andra.

I nuet är jag långt ifrån DET fysiska jaget. Men huvudet tror att jag befinner mig på samma nivå. Trots dom förutsättningarna från min egen hjärna så kändes passet jättebra. Det sitter lite i ryggmärgen ändå. Även om det är en lång väg att gå. Men jag har tid. Jag känner också att jag kan njuta och ha större behålling av avslappningsmomentet och andningen än tidigare. Behovet av egentid och stillhet är större än det var i tjugoårsåldern.

En bra dag att börja om på nytt-absolut.

1 kommentar:

MiTTSeTTe sa...

Idag börjar min egen tid, jobb! Träning det är nåt jag har glömt. När jag gick på trapporna upp från tunnelbanan kände jag mjölksyra och andetagen blev tyngre, sen efter en hel dags arbete känner jag mig mör i benen. Det är nog dags att börja träna!
Lycka till och Kram
Krama födelsedagsbarnet från mig!!