fredag, april 30, 2010

vad gör vi ikväll

Jag undrar om jag någonsin haft så lite planer för Valborg. Inget står på agendan. Vi vet inte vad vi ska äta, har inte handlat, har pratat löst om att åka till någon brasa ( grisberget, kanalsim, blåsmark) men inte bestämt oss och vädrets skulle inte bli så kul om prognosen stämmer.

Jag gillar att planera, att veta och se fram emot det som ska hända. Nu blir det mer att fånga dagen.

Det får bli ett avsnitt Greys A för att pigga upp! Och barnen tjatar på mig om att bygga upp prinsess-slottet. Om jag får gissa blir det plockepinnbygget först och tv sen.....

torsdag, april 29, 2010

kanske dags att sälja nåt?

Vi har numera ett matbord på varje våning ( 3), samt uteplatsen med stora bordet på altanen.

Vi har även 4 soffor på övervåningen. 4! Samtliga med plats för drygt tre rumpor.

Och då får vi inte glömma att där även finns ett matbord med tillhörande 6 stolar samt två fotöljer, ett soffbord och ett sideboard.

Det är ett stort rum, fast nåt kunde man plocka bort!

Då är bara frågan, vad stannar och vad flyttar någonannanstans?

utmaningar och anmälan

Såg i dagens PT att det går att löpträna med STAR i bergsviken, måndagar och torsdagar kl 19. Shit! Blir nervös bara av tanken på att träna löpning tillsammans med andra. Samtidigt jättesugen. Det får bli måndagens utmaning. Pirr i magen-dagen.

Det är dags att anmäla sig till vårruset. Och midnattsloppet. Och halvmaran?
Benhinnorna känns inte av just nu. Optimist-javisst!

Känns som att det här har förvandlats till en träningsblogg, fast det är väl inte hela sanningen. Det speglar däremot vår vardag, som förutom jobb och barn och hus och vänner består av en hel del träning. Just nu.

tisdag, april 27, 2010

glajjer del 2
Bruna plastbågar från Cheap Monday

lördag, april 24, 2010

köket vt 2010


lite luftigare och mycket blåare. Här ska vi nog trivas!

dagens fynd på LionsJag visste inte att jag skulle möblera om i köket idag, men så blev det. Lions stora vårloppis bidrog med ett nytt runt köksbord, 4 nya turkosblå stolar, en vit stringhylla samt en trehjuling för 500 kr totalt.
Berusad av shoppingen satt vi igång med om-möblation samt grill-lunch med kiruna och blåsmarksvänner. En toppeneftermiddag och en bra uppladdning inför kvällens bryggargatankalas.


torsdag, april 22, 2010

nya mål?

I veckan har jag tränat på lunchen då jag för ovanlighetens skulle inte haft grupper fram till kl 12. Hur skönt som helst och inte alls stressigt nu då jag cyklar till jobbet ( istället för att gå)

Men tyvärr fick jag idag bekräftat det jag känt av under en tvåveckorsperiod. Jag måste ta en vilopause med löpträningen. Mina stackars benhinnor säger NEJ!!!! och gör ont. Om jag gör ett uppehåll nu kanske kanske jag kan springa vårruset och midnattsloppet, men det ser mörkt ut för halvmaran i september.

Nåja. Vi får väl se hur kroppen artar sig. Det får bli spinningpass och styrka istället. Och när grisberget torkar upp så ska jag testa det mjukare underlaget som jag tror kommer att göra susen!

I helgen lyxar vi till det med fredagsfika på krokodil, lördagsloppis och framförallt 5 rätters isländsk ( för mig veg.) meny på bryggargatan med paret Kero-Tjärnlund. Ljuva ljuva liv!

onsdag, april 21, 2010

livet just nu, idag

Jag tror att jag sällan levt nyttigare och hälsosammare än nu. Tränar ( även om det inte känns tillfredställande med vänster benhinna som värker) bra, äter som en häst fast mycket grönt och bra proteiner och kolhydrater och god frukt. Undviker mjöl och socker. Min hy har börjat gilla läget och kroppen börjar få muskler. Det är en skön känsla.

och

Jag cyklar till jobbet på morgonen och tänker att jag saknar stockholm. Nästan varje dag. Kanske är det det rastlösa i mig som gnager. Kanske är det våren, eller friheten anonymiteten i storstaden ger. Eller det faktum att vi snart bott här i fyra år, vilket är min maxgräns för att stanna på ett ställe sen barnsben.

Myntet har två sidor. Stockholm vs Piteå också. Man har bara ett liv.
Fast det finns inte utrymme för snabba stora beslut längre, med två barn i familjen.
Kanske är det bara våren.

uppdatering: vill bara förtydliga- jag älskar livet här, vill inte vara utan kära fina familj och vänner. Man är fångad i mittemellanvärlden när man har två eller fler "hemma", så är det bara.

fredag, april 16, 2010

Mias kalas
Moster och lillasyster Mia fyllde 20 år och hade kalas i egna lyan förra helgen.


VAB

vi har varit hemma med en febersjuk Majken och väldigt frisk Molly sedan tisdags. Här är lite bilder från veckan.

tisdag, april 13, 2010

stora och grönaÄr sugen på nya lite roliga glasögon och lånade hem dessa från Cheap Mondays glasögonkollektion. Inte så dyra och kanske mina inom kort.....Känner mig lite som mammas fotoalbum från -73 :)

söndag, april 11, 2010

så går en helg


cykelpause m glass på museets trappa i solen

Vi har haft en riktigt bra helg. Även om solen lyste med sin frånvaro i början så tog den igen det med råge på lördag eftermiddag och idag har vi badat i solsken! Jag har sprungit som en toka tre dagar i rad och börjar känna mig lite bättre till mods med träningen. Det har varit en större omställning än jag trodde att flytta " ut" med löpsteget :) Idag tog jag en sväng runt djupviken och jag kan verkligen påstå att mitt lokalsinne inte är det bästa. Jag tog mig hem iallafall, men det blev lite längre än jag trodde att det skulle bli, säkert närmare en mil....
Vi har cyklat och cyklat och stödhjulen är ett minne blott för stora femåringen. Igår åt vi middag ute på baksidan och idag även lunch. Nu börjar en ny arbetsvecka som dessutom innehåller ganska många möten med teaterföreningen. Jaja. Det känns BRA!

fredag, april 09, 2010

jä..la sk..tbilder från första turen med cykel igår. Tog en pause på kupan där barnen fikade och jag shoppade en kofta, en bok, en regnjacka till majken och två mjukisdjur till barnen.

Sitter ensam hemma och andas ut en smula efter en lång dag hemma med barnen. Regn och rusk har hållt oss inne, förutom en snabb och stökig sväng på stan i jakt på en toppenpresent till min blivande 20åriga lillasyster ( vilket inte resulterade i nåt annat än att jag tappade humöret)

Barnen är ute med sina cyklar tillsammans med Johannes. Tack och lov för den fina fina prinsen jag fick äran att leva och få barn med.

Brevid mig ligger en sandalrökelse och förgyller tillvaron, direkthemkomna från Indien ( tack sötaste Eleonor!)

Det är sisådär ärligt talat. Träningen går pissigt, kroppen vill inte riktigt springa och jag har inte tagit mig iväg på styrketräning heller. Humöret är inte på topp efter mitt godisstoppbryt under påsken. Det är ingen höjdare att börja om ( att äta) och sluta ( att äta godis) inom kort kan man säga. Jag är hungrig ( sugen) hela tiden och försöker att inte tröstäta.

Jag vet att det vänder. Om solen kommer som lovat imorgon eller om jag tar på mig skorna och tar en sväng runt backen med bra musik i lurarna redan ikväll. Allt är egentligen precis som det ska vara. Ibland är man bara inte på topp :)

torsdag, april 08, 2010

vårvinter

en varm snöslaskig dag under påsk, med finbesök av Zandra och hennes barn Mira och Noel.

torsdag, april 01, 2010

kalaset


Paket är jätteroligt, fast bara för den som får äran att öppna dom ( tycker majken)

Molly får en porslinshund av farmor och farfar och blir väldigt nöjd
fiskedamm med hela kompisskaran

Majken gillar godis!


Efter fiskandet blir det fika och Molly blåser ut ljusen motsträvigt, hon vill hellre leka med alla fina presenter än sitta stilla och fika.
En toppendag på backevägen, tack allihopa!


födelsedagsbarnet


Molly myser medan Majken bestämt hävdar att hon också fyller år. Det finns risk att det kommer att spillas några tårar från lillasyster under dagen.
Barnens frukost: muffins, chokladbollar och saft, samt några bitar äpple och lite chokladägg. En mkt god början på kalasdagen tycker Molly. Dessutom var det Ronja på Bolibompa!