måndag, januari 30, 2012

tvättmaskin!!!

Igår installerade vi vår nya tvättmaskin och torktumlare. Det känns sååååå bra att äntligen kunna tvätta när man verkligen behöver det. Vi har en toppenbra tvättstuga, men alldeles för få möjligheter att kunna använda den. Från och med nu blir det småtvätt hemma och stortvätt i tvättstugan. Den bästa av två världar mao!

premiärtur på hal is...


Majken var som nöjdast då vi tog en pause med varm choklad och mackor. Att åka skridskor var ganska svårt tyckte hon, men stod tappert på benen nästan hela tiden.

skridskorBilder från helgens uteliv med underbart väder!

onsdag, januari 25, 2012

soffan!

Vi har blivit med tvättmaskin och torktumlare. Om några få veckor anländer det nya köket. I övrigt står renoveringen stilla. Vi har grottat ner oss i träning och i vår nygamla soffa.

Det var en riktigt bra helg som kom och gick. Jag fick hänga med pitetjejer i hägersten på fredagskvällen och promenerade hemåt runt halvtretiden på natten. Sånt gör mig glad. En massa mat och prat och vin. Lördagen var lite trött men lugn och vi stökade på hemma, bakade pizza och mös med barnen. I söndags åkte vi stjärtlapp och skidor i aspuddenparken och hängde med en granne och hennes 6-åriga dotter. Sen kunde jag och Johannes ta en löptur runt trekanten, vilket känns som en otrolig vardagslyx. Sånt går när man har en inneboende :)

Dagarna därefter har mest handlat om jobb och träning, men nu ser jag fram emot att få vara ledig en dag extra då Majkens förskola har stängt på fredag.

söndag, januari 15, 2012

Vi har haft en bra helg. Majken har återhämtat sig snabbt och vi har påtat på hemma. Soffan står på plats i vardagsrummet, lampor är återupphängda och idag har jag både dammsugit, skurat och veckohandlat :) Johannes reser iväg med jobbet den här veckan vilket innebär att jag kommer att sköta allt praktiskt med tjejerna. Att jobba heltid och både hämta och lämna på förskola/skola känns inte alltid helt kompatibelt, men det går med hjälp av snälla kollegor och släkt och vänner.

I lördags utmanade jag min träningsvärksömma kropp med ett pass som kallades Vinyasa flow. Det var olika yogaövningar som sannerligen känns i kroppen dagen efter. Fashinerande att se så många starka, viga och koncentrerade kvinnor samtidigt. Jag tror att jag har hittat min yogashala!

fredag, januari 13, 2012

veckan

Jag blev hemma med Majken idag. Hon fick feber under natten och kräktes efter morgonvällingen. Molly var lite missnöjd över att hon inte fick stanna hemma, men skolbarn är skolbarn och hon fick skjuts av Johannes. sedan dess har vi hängt framför datorn och tvn och varken humöret eller orken har varit på topp för unga fröken Lidström. Nu har vi hämtat storasyster och hämtat ny energi med ett mellis.

Under veckan som gått har jag hunnit springa två gånger, samt prova yoga på Inbalance som ligger nära mitt jobb på Mariatorget. Det blev en fortsättningskurs i Ashtanga yoga och jag tyckte att det kändes riktigt bra. Bland annat så uppskattar jag att få bra teknikgenomgångar, då det förhoppningsvis leder till att jag kan träna bättre på egen hand. Det märks och känns dock tydligt att min egen styrka inte är på topp och träningsvärken efter tisdagens lektion är grym. Träning är mitt lyckopiller!

Vad som sker i helgen återstår att se, det beror väl mycket på hur det blir med Majken. Förhoppningsvis kan vi hämta den nygamla soffan och hänga där endel ( mellan träningspassen :) Jag hoppas att jag ska kunna se de första avsnitten av allas älsklingsserie Sons of Anarchy samt den spännande upplösningen på Homeland. Lugnt och avkopplande i feberlandet.

snöhäst?


lek i snön hos farmor och farfar.

bilder
Innan jullovet skrev Molly julkort till sina fröknar. Ovan ses ett :) Majkens lugg blev ansad hemma hos morfar av min frisörkusin Michaela som gjorde ett strålande jobb sin stora gravidmage till trots :) Bilden underst tog jag på tåget när vi var påväg hem till stockholm, pyssel på hög nivå!

söndag, januari 08, 2012

nu kör vi!

Sista dagen på jullovet. Alla kartonger från höstens flytt är upp-packade, flera saker sålda på blocket och en ny-gammal soffa väntar på att få flytta in. Vi har träffat finvänner och ätit god middag som avslutades med årets första ( och kanske sista?) semla. Imorgon börjar 2012 på riktigt, men den nya vårterminen i skolan, träningsstart och bättre matintag. Det känns toppen bra!

onsdag, januari 04, 2012

så skriver vi 2012

Året 2011 bestod till stora delar av flytten. Oro, förväntningar och förhoppningar.

C-Uppsatsen fick ett stort fokus under de första vintermånaderna, som ett sätt att koppla från det som egentligen pirrade, skavde och oroade. Jag är så innerligt glad att jag fullföljde kursen och klarade uppsatsen med bravur, Ett B jag är mäkta stolt över och som gav mersmak. Jag vill verkligen fortsätta skriva och /eller forska. Resorna till Gävle var ett välkomnande avbrott i tillvaron och jag träffade så fina, varma,och olika dramapedagoger.

I maj gick uppsatsen igenom och strax därefter, under loppet av två veckor, sålde vi huset, köpte lägenhet i Aspudden och fixade ett jobb till mig. Pusselbitarna började falla på plats och en stor klump lossnade från våra axlar.

Under sommaren lärde vi känna sommaren i Aspudden och tog avsked av Piteå som boplats.

Hösten har passerat i rasande fart. Inskolning av barnen på förskola och skola. Nytt jobb för mig, med allt vad det innebär. Flera flyttar pga stambytet. Vi har mitt i allt kunnat ägna tid åt att fånga upp flera av våra nära och kära i stockholm. Samvaron med dessa människor har varit ovärderlig. Barnen har dessutom fått två nya kusiner som vi har fått lära känna.

När jag tittar tillbaka tänker jag att vi är modiga och starka tillsammans, jag och maken. Vi har fattat stora och små beslut och sedan genomfört dem det här året. Vi vet hur vi båda fungerar och det hjälper oss i vardagen. Flytten har fört oss närmare varandra som familj och vi klarar oss bra.

Om jag tittar framåt så hoppas jag att 2012 blir ett lite lugnare år. Mer tid för träning, böcker, familj och nöje. Framförallt att alla får vara friska såklart. Gissar att våren kommer att innehålla rätt mycket renovering och inredning i lägenheten, vilket känns kul. Jag önskar att löpningen ska flyta på och att jag hittar ett yogaställe som jag vill träna på. Bättre mat på bordet, mindre kött och mer ekologiska produkter, mindre kaffe, mer gott vin och inget godis.

Men inga nyårslöften!
Gott nytt 2012!