lördag, oktober 09, 2010

hus och höst och humör












Jag njuter av en ledig lördag hemma. Stökar fram och tillbaka. Tvättar all tvätt och lägger in den ren och varm i garderoberna. Johannes får hjälp med utefix av fina svärfar och barnen som skottar jord. Allt faller på plats. Det börjar bli klart. Möter människor dagligen som kommenterar att vi börjar bli färdiga med huset. Det syns och känns.


Molly och Majken- finaste ungarna i stan; går upp på morgonen och roar sig själva medan jag och Johannes snarkar vidare och sedan stiger jag upp självmant runt kvart över sju, pigg och utsövd och hungrig.


Inga blöjbarn kvar i familjen. Ingen grind som förhindar fall i trapporna. Mängder av små prylar fast avsaknad av "stoppa i munnen rädsla". Två finfina barn som har kul tillsammans ( och bråkar och retas och skriker såklart) Vad jag är glad!


Hösten tar mig med storm. Jag har tänt ljus för första gången på länge. Svettats och producerat lyckokänslor på spincykeln. Lagat god asiatisk kyckling med lime, chili, vitlök och färsk koriander. Nu saltlakrits och mörk choklad.

Tjing!!




1 kommentar:

Anja sa...

Dt ska va gott att leva!