fredag, februari 08, 2013

VABruari

Båda tjejerna har varit hostiga länge. I onsdags hade Molly ont i huvudet hela dagen på skolan och vaknade igår med huvudvärk och trötthetskänsla i kroppen. Vi försökte ändå ta oss iväg men när Johannes lämnat av mig o Majken på förskolan insåg han att Molly inte skulle orka så det var bara för mig att promenera hem igen och anmäla Vab. Det blev en lugn dag hemma där Molly mest vilade. Kl ett hämtade jag en överlycklig Majken på förskolan, köpte fika och gick hem o fortsatte mysa tillsammans. Efter bara någon timme började så Majken att gnälla o klaga över ena örat. Hon somnade i gråten vid fyra, sov en timme och vaknade sedan igen av smärtan.

Kvällen och natten låg hon klistrad bredvid mig och febern kom krypande och låg över 39 grader. På morgonen hade örat slutat värka men börjat läcka vätska. Det var bara att åka till vårdcentralen och visa upp örat. Måste hylla gröndals vårdcentral för deras öppna mottagning, snabbt fick vi komma in o träffa en otroligt snäll och trevlig läkare som kunde konstatera att trumhinnan hade spruckit och att Majken skulle få pencilin i dagarna fem. Glass var också att rekommendera, vilket gladde den feberrosiga damen.

Nu på eftermiddagen, efter att tempen nått över 40 grader och lillan vägrat både glass och klubba, fick hon i sig en rejäl dos Alvedon, vilket bara 20 minuter senare verkade. Nu äter hon glass, pratar och tittar på bumbibjörnarna i sängen. Storasyster som är betydligt piggare idag gör oss sällskap!Inga kommentarer: