fredag, januari 30, 2009

jag? Verkligen?


Tack säger jag till Hemliga damen som nominerat mig!

vi har fått en plats!

Majken har fått en plats på en förskola i öjebyn med inriktning på reggio emilia. Har inte varit där än men det låter bra. Allt ordnar sig. Nu åker hela familjen på minisemester till blåsmark för mat, prat och övernattning. Ska bli kul! Kanske ses vi på en krokodilfika imorgon?

onsdag, januari 28, 2009

nytt i ipoden

Lalehs Me and Simon och A Camps Colonia nyss hemladdade från Itunestore a 90 kr.

på möte med en ettåring


Idag har jag varit på möte, med Majken som följeslagare. Det gick inte så bra. Jag kände det på mig redan på morgonen. Jag har liksom legat av mig min hemmamammaroll. Slarvade med frukosten, hittade inga kläder ( varken till mig eller till Majken) blev sen till dagis, hann inte tvätta håret och glömde snuttefilt och tutte hemma= inget skrikskydd. En massa kulturföreningar och jag skulle berätta vad vi gör i piteå. När en timme gått och Majken roat sig med cheesecake, mjuk dinosaurie, leksaksbil och pipanka blev hon less och protesterade. Lagom till att det var min tur att prata. Med en gnällig unge i famnen är det inte så lätt att prata, eller komma ihåg vad man ska säga, eller att göra ett lugnt och samlat intryck. Det blev inte bra helt enkelt. Men fort gick det. Och jag var svettig när alla andra frös.

Huvva!

-fast lite skönt också att jag inte längre är erfaren hemmafru utan svettig karriärist ;)

måndag, januari 26, 2009

det finns inte plats för Majken

Majken ska tydligen inte alls börja förskolan.Hon har inte stått i dagiskö länge nog. Inte föräns i mars har kommunen skyldighet att erbjuda oss ett dagis. Och just nu finns det ingen plats överhuvudtaget i Piteå. Jag undrar stilla hur det ska hinna ändra sig på en månad. Enligt tidigare samtal då det inte skulle vara några problem har vi bokat upp oss på jobb. Jobb som vi är glada över att ha och är rädda om ( dom växer inte på träd om man säger så) Kvinnan i luren föreslog att vi skulle skjuta upp att börja jobba. Men det hanlar om fjuttiga 24-25 timmar i veckan som vi behöver barnomsorg. Jag vet inte ens om jag har ett jobb att gå till i sommar. Jag blir så trött.

nu fattas bara att vi får plats i norrfjärden eller rosvik eller nåt annat långtbortställe.

suck

hur har ni löst det?

tillägg: jag vill poängtera att vi är MYCKET nöjda med den förskola vi har och såklart inte tycker att det här är deras fel. Det som känns tråkigt är att vi verkigen försökt planera detta men fått olika svar från kommunens håll. Ibland blir det inte rätt hur man än gör. Och säker kommer vi att bli nöjda i slutändan. Det känns iallafall som att vi blir straffade för att jag vill jobba när vi ( johannes) har dagar kvar att ta ut.

söndag, januari 25, 2009

bob på isen

lördag 24 jan


det blev inte någon skridskotur, men bob och barn på fruset vatten är helt ok det med.

mysse


nya mössan kommer från Mittsette

the majken way


Hemma har vi insett att vi måste anpassa möbleringen efter vår klätterapa.


lugnt är det när hon sover.

torsdag, januari 22, 2009

ljuset i tunneln

om du släpper ner mig så skriker jag. Det har varit Majkens motto i några sjuka dagar och mina axlar sitter uppe vid öronen. Kanske kanske är det påväg att bli lite bättre och om inte så vilar jag upp mig på jobbet imorgon, ska visst på datakurs mm. På måndag börjar det riktiga allvaret med en ny grupp och det är alltid pirrigt.

Annat spännande är att vi går och väntar på förskolebeked. Majken ska skolas in om ynka två veckor ( tror vi iallafall) och vi vet inte var hon får plats. Känns så tråkigt att hon inte får börja på samma som Molly. Att flänga runt med den ena på ett ställe och den andra på ett annat känns inte attraktivt. Det innebär att hon kommer att skolas in två gånger inom ett halvår ( för hon ska börja på trädgården när det finns plats och det finns plats för henne till hösten, enligt kommunen, ta i trä) Blä. Men måste man så måste man. Så vi håller tummarna på att ett under ska ske och att det blir så bra och enkelt som möjligt.

Jag har bokat en resa till stockholm i mars. En dags shopping, två dagars fortbildning på min gamla skola. Känns jättebra;)

ni glömmer väl inte att gå på teater

kolla in här så ser ni vad piteå teaterförening erbuder under våren.

Mina förhoppningar som styrelsemedlem är att vi får fulla salonger. om ni inte har bokat in 5 februari redan nu, så gör det, för då kommer föreställningen Fem gånger Gud av hyllade författaren Jonas Hassen khemiri

det var allt från ert teaterombud kära vänner!

måndag, januari 19, 2009

dagens tankning

Två goda semlor från Hansens bageri( en åt oss var, den sista ica supermarket hade att erbjuda). Mums.

Jag har absolut inte börjat ett nytt liv. Träna gör jag inte heller. Men allt har sin tid. oOch jag är iallafall nyklippt ;)

eller kanske är det feber

som gör ont i ryggen? Jag som aldrig får feber. Måste ringa naprapaten.

om att bo i hus och vara vuxen

Jag bor i hus och har man och barn och jobb och volvo. Jag betalar en massa räkningar och torkar snor och tvättar kläder och stryker på pannan och gör matlistor.

När jag tänker på det och barnen sover känns det underligt. Jag är fortfarande 5 år, eller 10 eller 17. Jag är också 30. Jag har nog inte vant mig vid tanken på mig själv som där jag är nu.

jag tror att vi båda är lite slitna nu. jag och käraste min. febriga barn i två veckor och sömnlösa nätter som följd. vi behöver fylla på bensintanken om vi ska orka rulla vidare.

tut tut!

lördag, januari 17, 2009

i dagens PT

kan man läsa om vad som händer hemma hos hanna- fint redigerat av Mari

fredag, januari 16, 2009

världens bästa barnvakt

Johannes I-pod har laddats upp med Emil, Ronja och Madicken. Två oömma hundhögtalare från Lagerhaus har inköpts. Molly är helt såld på den nya tekniken och de gamla berättelserna. En ny värld har öppnats. Och den här sagouppläsaren blir aldrig trött. Möjligtvis berhöver den laddas någongång var tredje dag.

Jag kommer ihåg mina stunder framför bandspelaren med astrid. Det är en obeskrivlig känsla att se sin dotter uppleva något liknande.

onsdag, januari 14, 2009

FolkArt


En sån här vill jag ha. Bild kommer från folkart.se och klockan är av märket Vintage by Fe´

aj aj aj

jag har fått en mystisk åkomma i axeln. Det drar och sliter och jag kan inte lyfta vänster arm utan att det hugger till i musklerna. Känns nästan som att det är kramp därinne. jag kör med vetevärmare och hoppas att det går över till imorgon ( ensam med två lite sjukliga barn= inte tillfälle att gnälla över ont i arm/axel) Troligen har min fullkomligt otränade kropp bestämt sig för att ta till med hårdhandskarna och VISA vad som händer när man inte har några muskler i kroppen.

och det är inte hjärtat, var inte oroliga.

tisdag, januari 13, 2009

sjuka barn med friskt humör

Molly har feber och Majken har diaree. Med mig är det bara bra, jag har jobbat och vilat upp mig medan Johannes har slitit här hemma med barnen. Nu börjar mitt skift på backevägen och onsdag torsdag är jag mamma. En bättre mamma som har jobbat kreativt i dagarna två med planering och schemaläggning av vårens kurser.

Huslig som jag är när jag får jobba några dagar, bakade jag rågrussinbullar idag. Dom blev fantastiska och receptet hittade jag i Leilas bakbok som jag fick av mamma i julklapp. " Till min lilla gottegris"

Jag har även tagit lite tag i min längtan efter handarbete och köpt 3 provgarnystan, en virknål och lånat introböcker i virk och stickning. Var köper jag billigt garn på nätet ni som vet?

Nu ska surfa runt lite innan det förhoppningsvis blir lite mer sömn än igårnatt.

söndag, januari 11, 2009

december 08
Majken fyller 1 år och har barnkalas med fiskdamm. 1-åringen sitter i tomtens knä ( ser ni vem det är?) och drar på smilbanden. Molly slocknar i prinsessklänningen på julaftonskvällen.

November 08


kall utelek i parken

oktober 08


Jag åker iväg på efterlängtad semester till stockholm med Sarah, Jill och Mari. En oförglömlig tripp. Sista veckan i september-början på oktober.

september 08Vi plockar blåbär på jills föräldras stuga. Majken hänger med i nya bärselen. Vi åker till Kiruna och hälsar på hos Jonas och Anja.

Augusti 08


jag fyller 30 år. Vi går på bröllop som jag inte hann med att fota. Men brudparet hittar ni här någonstans

juli 08Nn välplanerad möhippa går av stapeln på hög höjd och vi badar tills tårna blir skrynkliga på norrstrandsbadet.

juni 08Vi besöker svensbyliden och firar midsommar tillsammans med nära kära vänner

Maj 08


Vi åkte till stockholm med två barn för första gången. Fick äntligen se våra vänners nya hem på Stora Essingen och i Sigtuna. Vi njöt av våren och umgicks.

april 08


Molly fyller tre härliga trotsiga år och får tårta på sängen.

mars 08


Majen sover i vagnen på isen. Jag, Johannes och Jill grillar, Agnes och molly leker i snön. Underbart!

februari 08


bakar semlor med Majken i bärselen och Molly som assistent

januari 08


Molly firar första dagen på året med tomtebloss.

fredag, januari 09, 2009

nytt hårCharlotte har varit framme med saxen igen. Kul med nåt nytt som lyser upp höstmörkret.

i bakrunden ser ni vår välfyllda hatthylla

torsdag, januari 08, 2009

nån mer som är sugen

jag går och drömmer om att åka utomlands med min kära familj. Gärna med vänner också. I ett hus där vi alla kan bo och ha ett eget rum. Inga krav på land, bara det är billigt att leva och varmt. Nån som har ett förslag?

När jag vill åka? På försommarn kanske, eller på sommarn, eller i slutet av sommarn.
Hur länge? En vecka räcker.

Någon?

Vad säger du Johannes? Kan huset vänta? Har vi råd? Känner du som jag?

/ Hanna

tisdag, januari 06, 2009

ut i verkligheten

Imorgon börjar jag jobba igen. Det känns skönt. Vissa ( kaotiska) dagar under julen har jag längtat efter den här dagen. Jag känner mig faktiskt fri på jobbet. Sen ser jag inte fram emot att barnen ska börja dagis och allt vad det innebär. Men det kommer sen. För just nu och ett tag framöver är det Johannes som sköter allt på backevägen. Älskar att ha en hemmaman. Älskar min Johannes.

söndag, januari 04, 2009

tacka Lisette

Efter några år med samma utseende på bloggen har jag fått experthjälp av fina Lisette. Tack tack tack! Utan systrarna Nilsson vore jag inget :)

lördag, januari 03, 2009

hej då 2008-välkommen 2009!

Om jag ser tillbaka på föregående år och försöker sammanfatta det så tänker jag att året handlade mycket om att anpassa sig till det nya med två barn, att gå från arbetande till att blir föräldraledig och bebismamma igen. Att försöka lägga det berömda pusslet på ett bra sätt. Året har också handlat mycket om att finnas där för människor i min närhet. Barn, syskon, föräldrar och vänner som har gått igenom olika faser i livets skeenden. Men det har varit ett bra år. Ett bygga där man står år.

Barn: 2008 var året då vi fick smaka på hur det är att vara tvåbarnsföräldrar. Ibörjan otroligt smidigt med en liten bebis som mest åt och sov, längre fram svettigt och slitigt när storasyster är i trotsen och lillasyster klättrar och klänger överallt. Majken började året som en nyföding och slutade med spring och skratt och bus. Benämns fortfarande som skrattmonstret. Molly har blivit en rosa prinsessa med stark integritet och egen vilja som dagligen hotar med att flytta hemifrån om hon inte får bestämma. Vi blev en riktig småbarnsfamilj 08 med allt vad det innebär.

Hem: Fix och trix. Johannes och Pelle har hunnit med en hel del. Baksidan har fått en fin stor altan och garaget har rivits och byggts upp på nytt. Inomhus har småsaker fallit på plats. Vi har slitit för att bli klara och samtidigt insett att det innebär mycket jobb att bo i hus.

Jobb: Från mammaledighet jan-maj, till teaterkurs och manusskrivning i Juni och deltidsarbete med arbetslösa unga från augusti och fram till nu. Nya jobbet blev en utmaning som jag fortsätter att bita i under våren 09. Började skriva en egen sida "Hemma hos Hanna" i nya tidningen Extra och hann med 6 nummer innan tidningen tyvärr lades ner. Sidan fick flytta till PT med start i dec 08 och fortsättning följer.

Kultur: forsatte engagera mig i teaterföreningen under hela året och fick under hösten äntligen möjlighet att se lite teater eftersom att jag slutat amma. Bäst i teaterväg skulle jag säga att "Mot väggen" var. Musikupplevelse blir helt klart införskaffandet av Ipal som gjort det möjligt att spela musik i köket. Lite tunt år kulturmässigt pga bebis och byggtid.

Fest/kalas: Vi hade dop för Majken, firade Mollys treårsdag med fiskdamm och rulltårta på sängen, jag fyllde trettio och johannes 33. Mycket tid gick åt till att planera och fixa inför Maris möhippa och sedan deras bröllop som jag var värdinna för. Det blev en dag att minnas!

Tungt: trötta dagar med små barn när mycket är ogjort och behöver bli klart. Garagets varande hängde över oss från sommar till vinter. Ändå småsaker om man jämnför. Inga stora olyckor.

Resor: åkte till stockholm på tjejresa i september-frihet och luft under vingarna. Åkte med mamma och mia till samma stad i december och shoppade i julruschen- fint att få tid till syster och mor. Annars har jag mest gått mellan stan och backen.

Inköp: Datorn i början av året. Odd Mollykoftan i 30årspresent. inredningsgrejs från ikea.

Kläder och hår: mycket tights, lösa jeans och längre tunikor i skönt matrial. Odd Molly gjorde entre i min garderob med en kofta, ett sockpar och sist en velorklänning. Håret blev klippt i olika kortare frisyrer och färgades först mörkt, sedan rött fram på höstkanten. Utan Challan hade jag dött hårdöden flera gånger om.

Bokväg: lite chic-lit, lite fantasy, mycket barnböcker och några deckare. En bok som stannar kvar i mig är vackra Tusen strålande solar.

upp till bevis


Följande lovade jag att försöka ge mig själv inför 2008:

-en ny dator
Inköptes en pc av märket LG som jag är nöjd med. Ibland suktar jag fortfarande efter en mac och undrar om jag skulle satsat på det istället. Men kanske nästa gång. Tydligen förbrukar man en dator på 2-3 år nuförtiden.

-tid avsatt varje vecka för författarkortleken ( www.forfattarkortleken.se)
Så blev det inte. Men jag är fortfarande sugen på det. Men skriver mycket annat.

-yoga-dvd för träning när stora tjejen är på dagis och lilla övar sig själv på golvet
Mina intentioner var goda men viljan räckte inte till. Jag gjorde ett försök, sen deppade jag ihop över hur otränad jag var och yogadvd samlar idag damm i en låda. Tyvärr.

-miljötänk och krav/rättvise-märkta varor ( blir det tygblöjor?)
ja, vi har levt efter det motto under året men tygblöjor använder vi inte. Satsar på att Majken ska bli blöjfri tidigt istället.

-ett nytt spännande jobb med bra lön!
Ja och nej. Ett nytt spännande jag fick jag, men inte så bra lön. Kan inte säga att jag är förvånad. Man blir inte rik på en dramapedagoglön, om man säger så.

torsdag, januari 01, 2009


Blomman Majken och sovande prinsessan Molly hälsar till alla!

2009!

Gott nytt år!

Kram Hanna