söndag, januari 31, 2010

solhälsning framför brasan!

Idag har kontoret fått en liten uppryckning. En massa papper slängdes, leksaker togs undan och tavlor flyttades om. Sådär ja, det blev bra!

På förmiddagen badade vi i Öjebyn. Molly är som en fisk i vattnet och simmar själv under ytan med simglasögon och utan flytdyna. Orädd och glad och modig ! Majken klamrar sig fortfarande fast vid mig när vi är i den stora bassängen, men i den lilla plumsar hon runt och verkar nöjd.

Jag fick en vision när jag var i stockholm, av mig själv görandes Yoga framför öppenspisen på övervåningen. Det passade jag på att förverkliga idag. Solhälsning A och B fick räcka, sedan darrade armarna och svetten lackade. Att det är så jobbigt med yoga! Men det var ungefär lika mysigt som jag föreställde mig, så jag hoppas att jag gör det igen, snart :)

Nu är det snart måndag igen, en intensiv arbetsvecka väntar! Spännade!

fredag, januari 29, 2010

tnuva

Jag testade springa på löpandet i söndags. Det kändes fantastiskt, jag tror att jag sprang mina fem kilometer med ett leende på läpparna. Lyssnade samtidigt som bandet rullade på P3 dokumentär. Vissa har problem med att springa i otakt men det verkar inte bekomma mig det minsta. Skönt att få tid både till motion och nöje. Kanske lär jag mig något nytt på kuppen.

Stockholmsvisiten var jättebra, framförallt på inlärningsfronten. DISA är något nytt för mig och jag har precis börjat förstå vad KBT kan vara. Förutom kursen gick vi på psykodramaföreläsning ( iförda fleecetofflor och tillsammans med gamla söta människor som har varit med om det mesta)och träffade fina Fredrik som bla berättade om ACT =väldigt intressant. Så mycket det finns att upptäcka och lära!!!

Jag fick inte bara ny kunskap i stockholm, även en ny förkylning, som nu hindrar mig från nya turer med p3 och springskor. Jaja, sånt är livet. Det finns annat att sysselsätta sig med.

Tänk så glad jag är i livet !

söndag, januari 24, 2010

stockholmstripp

I eftermiddag åker vi till stockholm, jag och fina Eleonor.
Efter att ha lagat diverse olika middagar, sprungit första 5 kilometrarna för säsongen på korpen, handlat, tvättat och packat känns det ganske skönt att åka söderut några dagar. Kurs från 8-16 och sedan olika inplanerade evenemang med inriktning mot jobbet. Lite god mat och mycket prat lär vi iallafall få till oss.

Lön får jag inte förens på onsdag, samma dag vi åker hem, så shoppingen får bli en annan gång.

Over and out, vi ses!

fredag, januari 22, 2010

vad ska man säga.....
Ledig idag, barnkalas imorgon och stockholmsvisit påbörjas på söndag kväll. Ser fram emot att vältra mig i KBT och dramapedagogik och stockholmsluft. Sen ska vi inte förglömma hotellfrukost måndag tisdag och onsdag.

Nu hoppas jag bara att bilhelvetet startar och att johannes hinner komma hem med den så att jag kan klippa mig i sjulnäs. Annars riskerar jag att bli på riktigt dåligt humör.....

söndag, januari 17, 2010

om ni fick bestämma...

....när skulle ni vilja att vi kom till stockholm under våren?

Vi funderar på att boka en weekendresa, bo på hotell och umgås med er så mycket det bara går. Det inkluderar middag, vin och eventuellt skakapårumpankväll. Såklart även lite shopping, kanske teater eller annat man kan behöva insupa i storstan. Så om ni fick önska, när vill ni att vi kommer?

( vilka är ni? Alla som vi känner och som känner sig träffade och önskar göra ovanstående med oss)

simma simma simmma, nu ska vi simma....


Molly och Johannes på babysim i Rotebro-05

Det blev en tur till badhuset på förmiddagen. Skönt med varmt vatten som omsluter en. Molly är en fena på att hoppa, plaska och simma och klarar redan att ta sig runt i vattnet utan simdyna. Att simtagen inte är helt prefekta och att man naturligtvis måste ha henne under uppsikt hela tiden är uppenbart, men det är en skön känsla att se hur "ett med vattnet" hon är. Orädd och glad. Majken klamrar sig fast i mig och johannes som en liten apunge och är inte lika kaxig som storasyster. Hoppas att det lossnar om vi badar tillräckligt ofta.

På träningsfronten går det bra. Spinningen igår var jättekul och jag såg mig själv i löparspåret under de jobbigaste partierna. Jag älskar de sega, långa trampapå stigarna och känslan när allt flyter. Kanske är det långdistans hellre än korta snabba spår jag ska satsa på. Nåja. Det är en bra bit kvar innan jag flyger fram i terrängen.

onsdag, januari 13, 2010

nix pix

Det blev ingen vaccinering idag. Jag backade ut i sista stund. Blir det ett nytt outbreak så får vi krypa till korset. Men än sålänge tillhör vi alltså skaran som inte vaccinerat oss. Såg i inlägget nedan att vi inte var så ensamma som jag trodde. Lite skönt!

tisdag, januari 12, 2010

vaccination

Vi har bokat tid för vaccination imorgon. Nu när allt har dragit över.... jag har velat fram och tillbaka och tillslut så anmälde jag barnen precis innan jul och fick tiden imorgon. Nu undrar jag om det ör onödigt, men det flesta man pratar med har ju preppat sina barn så....

Det kan bli lite svettigt där på vårdscentralen, med två barn, sprutor och jag som lätt svimmar vid stick. Men efteråt väntar en utlovad glassbelöning till barnen. För mig blir det bärsmoothie eller kaktus lime sorbe. Sen håller vi tummarna för att kidsen inte får efterkommande feber.....

Hur har ni gjort? ( med vaccin?)

söndag, januari 10, 2010

imorgon: jobb!


Molly och Majken / Noel och Majken

Vi har varit lediga i nästan tre veckor. Vi har tro det eller ej, till vår stora förvåning, fått sova lite längre på mornarna än tidigare. Det betyder dock att det finns risk att vi är lite trötta imorgon då det nalkas förskola och jobb för hela familjen.
Jag ser fram emot att börja om igen då mycket nytt är på g på den fronten. Samtidigt gruvar jag lite, vi har haft det så skönt på förmiddagarna.

Men det kommer tid till att slappa och mysa. Nu åter till rutiner!

idag: spinning!


Så var det avklarat, första hårda passet Spinning. 60 minuters svettig konditionsträning. Lovely! Och mera blir det ( så länge kroppen och knoppen vill samma sak)
Imorgon inleder jag en vecka med soppa till lunch o middag. Magen behöver rensas lite efter allt intag under julen. Kommer att äta grötfrukost som vanligt, sedan soppa till lunch, frukt o te till mellis och sedan soppa till middag. Eventuellt fruktsallad och te till kvällsmål om jag tränat. Det té jag dricker är antingen ett rött m kanel och lime från indiska eller ett detox te´ från kusmi.
Jag kör så länge det känns bra, max en vecka.
Soppor jag ämnar äta är:
syrlig linssoppa ( gröna linser)
libanesisk linssoppa ( röda lnser)
potatis och broccolisoppa
thaisoppa m kyckling, ris och potatis
kycklingsoppa
tomatsoppa m grillad paprika
Återkommer m en rapport under veckan!

fredag, januari 08, 2010

försenad julklapp

Äntligen fick jag svar på var min internetbeställda julklapp till barnen höll hus, på Busstationen! Väntar ivrigt på att se om den går hem hos fröknarna Lidström...

Kolla in Bilibo här

onsdag, januari 06, 2010

trettondagen

Det har varit en tröttdag, en gammeldags söndag, fast akompanierad av barn. Har tillslut lyckats med konststycket att städa, rensa i barnens garderober, plocka undan julgrejs samt stämma min mammas gitarr som jag ska lära mig spela på. Detta under de senare timmarna på dynget. Dessförinnan latmask. Absolut latmask. Med huvudvärk ;)

Sett på svt play de senaste dagarna:

andra delen av Olycksfågeln

andra delen av Damernas detektivbyrå

stjärnorna på slottet

Ett rop från världens tak ( dokumentär)

måndag, januari 04, 2010

träningsdagboken

Tog dom första stapplande stegen mot sommarens friska löpsteg igår; STEP på korpen.
Det var kul!
Bara halsen tillfrisknar ordentligt ska det provas spinning och andra klasser. Styrketräning tänkte jag sköta hemmavid, kan inte se mig själv vid maskinerna i gymmet.´

Idag 4 dagar utan godis! Bara 361 dagar kvar alltså :) Det fixar jag lätt...

lördag, januari 02, 2010

Januari 2009


Ett nytt år med nya möjligheter! Jag har som intention att konsumera mindre och börjar året med att läsa mycket- tar mig igenom alla 4 "twilight" böckerna. Molly och Johannes bygger koja på gården, is blir skatter och det grillas korv över småpinnar. Jag skaffar nytt rött hår och börjar jobba 60%. Efter lite oro får vi en plats till Majken på en förskolan i öjebyn.

februari 2009


Solen skiner oss varma! Vi åker bob med barnen, tar med varm choklad ut på isen och äter apelsin. Vintern är som bäst! Jag stickar åremössor som ingen använder :)

mars 2009


Kåbdalis! Jag åker nedförs första gången på ca 15 år och blir taggad! Molly provar också.
Jag åker på en återträff för dramapedagoger på västerbergs folkhögskola och återupplivar minnen av svunnen tid. Påminns i yogashalan om hur vältränad jag en gång var och i vilket skick min kropp nu befinner sig.

april 2009


Molly fyllde 4 år, vi åkte till Jokkmokk och hälsade på fam Enquist, altanen började tina fram och yogan trädde in i mitt liv igen.

maj 2009


Båda barnen cyklar, johannes fixar i garaget, vi grillar ute och använder flitigt baksidans trädäck.

juni 2009


sommaren överöser oss med sol. Jag springer nästan varje dag och känner mig i bättre form än någonsin förr. Syskonen tar studenten, Kära kusinen Zandra gifter sig och vi firar midsommar med vännerna, hundarna och barnen.

juli 2009


semester hela juli. Vi åker till stockholm i två veckor och umgås med familj och vänner.

augusti 2009


Jag fyller 31 år får världens bästa Iphone av världens bästa Mamma! Jag o Jill går på kräftkalas, jag åker med maken till stockholm och springer tjejmilen (vilket var hur kul som helst- ser fram emot en repris trots att jag var förkyld och sprang på 60min 17 sek typ) Jag går upp i tid till 75% på jobbet och Majken skolas äntligen in på Trädgården! Hurra!

september 2009


Sen höstresa m fam Kero-Tjernlund till Mellerstön. Oj så mysigt, bra och enkelt!
Jag går emot mina tidigare principer och skaffar ett facebook-konto vilket till en början gör inläggen på bloggen betydligt glesare.

oktober 2009


Jag förvandlades till pysselHanna och fyndade knappar som blev till diverse olika skapelser. Symaskinen kom också till användning. Kul!

November 2009


Lagom till min stämbandsoperation och tvåveckorssjukskrivning i november fixade vi till en myshörna där det tidigare varit nån form av bibliotek. Öppenspisen fick en ny dimension och jag mös med bok och tysta tankar.

december 2009


matbordet flyttade upp på övervåningen- revolution!

2009-2010

Gott Nytt År!!!!

2009 var ett helt ok år som vi nu har lämnat bakom oss. Skidåkning i kåbdalis, sommarbarn och sthlmsresan, höst-tur till Mellerstön, teaterdagarna, stämbandsoperation. Vad händer 2010?

Jag märker dagligen att vi lämnat bebisbubbleåren bakom oss. De två år som gått sedan Majken föddes har handlat mycket om att anpassa livet efter att ha två barn, två små barn, som inte sover speciellt länge på morgonen och har behov av båda föräldrarna. Vi har ägnat mindre tid till att socialisera med vänner och mindre tid till varandra. Nu börjar något annat.

Vi orkar se varandra och vår egen relation igen. Vi hyr ut båda barnen och oroar oss inte över hur det ska gå. Vi tänker på oss själva och våra egna behov på ett annat sätt än tidigare. Det känns som friheten har återvänt. Ändå har det gått så fort allting. Vi pratar också då och då om huruvida det blir någon mer barn eller inte och kommer inte fram till något. Inte nu iallafall.

Jag hoppas att 2010 ska bli ett fartfyllt, lustfyllt, kreativt och hälsosamt år. Jag har bestämt mig för att lägga godis på hyllan hela året och för att starta om med träningen som så småningom ska leda till löpspåret i vår och sommar. Nya yogamattan ska tas fram och Korpen ska besökas.
Jag har fått mammas gamla gitarr och tänker att jag ska ta tag i den längtan oxå.

Jag brottas med att jag har lite för mkt på agendan. Jobbet tar mycket kraft och sedan är jag aktiv i teaterföreningen, skirver i PT och vill komma igång med teaterkurser för små barn. Dessutom ska träningen rymmas och familjen prioriteras. Och det där med vänner. Något måste bort. Men vad???