måndag, maj 07, 2007

med raspig röst försöker jag höras

och nu är jag TRÖTT på det. Har ringt vårdcentralen idag och väntar på att bli uppringd. Jag kommer inte ihåg när jag sist kände att jag kunde prata obehindrat med människor. Det kan ha varit ngn gång i höstas. Folk frågar mig konstant om det är dagen efter eller om jag är förkyld osv osv osv. Att arbeta i grupper känns jobbigt och är väldigt ansträngande eftersom att rösten är mitt främsta arbetsredskap. Nu är jag ju iochförsig arbetssökande på heltid i maj och kan vila mig från den biten. Ändå tänker jag på sommarens uterepetioner och sommarkurser i torra lokaler. Shit! Rösten har varit mitt stora dilemma sen sommaren 96 då jag fick stämbandsinflamation efter karlbergspelen. Det har gjorts undersökningar i stort och smått, och jag antar att en till är på g. Det enda halsläkaren i sthlm kunde hitta var ett blodkärl som satt vågrätt istället för lodrätt på stämbanden. Det kan påverka, trodde han. Jaja. Vi får väl se vad som händer. Nu har jag klagat lite offentligt, det är ju alltid nåt. Men för en pratkvarn som mig är det faktiskt lite jobbigt med rasp i rösten!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Heshet suger och speciellt när man jobbar :-(
Hoppas du får komma till en specialist!

Anonym sa...

Det är inte lätt att hålla tyst. Jag tappade rösten en vecka i vintras, och det var särskilt svårt att hålla lektioner då kan jag säga. Hoppas att undersökningen kan ge något den hr gången. I den svenska vården måste man vara envis och tjatig för att få den hjälp man förtjänar, så det är bara att inte ge sig. Annars får du börja sjunga Janis Joplin låtar och försörja dig på det. hon häll igång sin raspiga röst med avsevärda mängder Gin. Det kan du ju testa.

Anonym sa...

mmm, fast jag är inte bara raspig, det skulle jag kunna leva med, men rösten försvinner helt oxå, och utan minsta lilla gny blir det nog ingen sångkarriär.....

Anonym sa...

Trist med rasp i rösten underbara pratglada Hanna, men du få väl ha pantomim på g om det inte blir nåon Janis Joplin karriär ;-)
Just kidding!
Hoppas ni har det bra med hus & hem i Pite!
Kram från Anna Ö

Anonym sa...

Ett tips är att gå till öron-näsa-hals läkaren på Björnen. Jag vet inte vad hon kan göra mot heshet men jag har iaf mycket bättre erfarenhet av henne och Björnen än av piteå vårdcentral! Lycka till!

Anonym sa...

Hoppas också du får hjälp! Kan jag komma till er onsdagkväll, halv åtta?

Anonym sa...

Emma: Ja, det låter bra! Kom!
Alla andra: Tack! Har nu fått till på VC men vi får väl se vad det leder till. Har tidigare varit på Björnen men då var det en man som jobbade som öron-näsa-hals läkare och det ledde inte vidare. Men man kanske skulle göra ett försök till....

Anonym sa...

Hej Hanna, hoppas du får hjälp med din stämbandsinflammation snart, så dina fulla röstresurser återvänder. Jobbigt för dig att ha det så här, eftersom rösten är ditt arbetsredskap och att du dessutom gillar att prata vid alla möjliga tillfällen. Håller tummarna för att du snart är återställd Kram / Ingrid.