fredag, september 22, 2006

Bygget fortgår

Johannes första bloggning,
En rapport från bygget:

Eftersom vi fann en vattenskada, gammal iofs men ändå, så revs golvet i köket och isolering och åsar försvann. Avloppet bilades bort och ny avloppsstam från källaren och upp till diskbänken sitter nu på plats. Vi lade in nya åsar och isolering i form av "nivell system", ett fantastiskt bra golvsystem och sedan lite elrör och spånskivor. Nu ligger alltså golvet på plats vilket öppnar för resten av köksombyggnaden. Dörren skall breddas vilket medför att elkontakter skall flyttas. Alla innerväggar är dessutom fyllda med spån så de äldre herrarna kan inte begripa varför man skall göra ingrepp i väggarna. "Oooh så beschwällit", "Jär hä värklit növändit?" och "Ja, I skull då et jära ne, dö få si schöLw ättåt woför." Imorgon sätter jag cirkelsågen i väggen och de har säkert rätt men det är nog värt extrajobbet ändå.

Sedan skall väggar och fönster spacklas och målas samt tak målas och därefter köket monteras. Lucke Lundgren levererar bänkskivorna om en månad ungfär så än finns tid kvar.

Vardagsrummet, eller "Finrummet", skall spacklas nästa vecka och sedan tapetseras. Efter stockholmsresan slipas golven.

Badrummet, tvättstugan och källaren är knappt planerade än. Det blir intressant att se vad det blir. Men först köket och finrummet.

Sammanfattningsvis så är det jäkligt kul att pyssla på men det tar lite tid. Men det hade ju aldrig gått vägen utan assistans, speciellt inte tapetseringen. Nu har jag ju fått vara tapetserarassistent i ett antal rum och speciellt hallen med våder på 4,5m vid trapporna var lärorik. Vad som är upp/ner på vissa medaljonger kan dessutom diskuteras. Min definition är att det som sitter uppåt är uppåt (gäller sovrummet).

Bilder kommer senare.
Saludos amigos, cambio fuera
Johannes

Inga kommentarer: