fredag, september 01, 2006

uppdatering

Förlåt för min skrivkramp. Jag har ingen dator längre och det är jobbigt. Nu sitter jag hos mamma och pappa och skriver. Det går det med. Fast inte lika ofta. Längtar tills huset är klart och den trådlösa uppkopplingen installerad. Men det dröjer som ni säkert förstår. Nu till lägesrapporten, de har hänt en del.

Huset:

Johannes, Pelle och pappa jobbar frenetiskt så ofta det går. Allt är färdigspacklat och nästan alla karmar och kanter och garderober vitmålade. Tapetseringen börjar mest troligt nästa vecka, om bara alla element är färdigtorkade och fina. Vi har även varit och tittat på den dyraste bänkskiva som bejier kunde erbjuda, amerikansk valnöt. Suck. Typiskt. Men vad har man nätet till egentligen. Man hittar billigare bänkskivor förhoppningsvis. Och köket var ju iallafall ikea billigt.... Annat vi tittar på är kakel och klinkers till kök och badrum. Jättesvårt. Även belysning i halltaket funderas det över. Vore bra att hänga upp den innan den gigantiska byggställningen tas ner.

Barnet:

Molly växer så det knakar. Och pratar! på en vecka har hennes förtjusande bubbel blivit till ord. Hon säger allt och härmar hela tiden. Och det är hur kul som helst! Vår stora tjej. Hon verkar trivas jättebra och har börjat äta och sova regelbundet igen.

Arbete:
Johannes ska troligtvis vara pappaledig, kanske ända fram till jul. Jag ska börja jobba. Har varit på möte med kultur och fått lite uppdrag som jag ska ta genom mammas företag. Har även varit på arbetsförmedlingen och ska troligtvis gå starta eget som börjar i oktober. Nu gäller det bara att komma på ett bra namn. Dramapedagog.nu, Dramapedagogisk.se Dramatisk.se osv osv. Kom gärna med förslag. Allt känns iallafall spännande och positivt.

Idag:
Jag har skrivit lite jobbmail och nu ska vi strax åka till Luleå och shoppa lite på duka. En sväng förbi myrorna hinner vi nog oxå- Shoppa secondhand ni vet;)
I eftermiddag ska vi till farfar som fyller 80 och sen ska johannes till huset och måla. I helgen blir det lingonplock och skråmträskbesök förhoppningsvis, om bara vädret tillåter.

Vänner:
Mari och Markus lämnar snart stan och åker till Ume. Känns inte kul för oss, men det är för lilla familjen skull. Vi har gjort samma sak och det är värt det, att man får vara tillsammans. Och bebisar blir snabbt barn.
Vi skickar också tankar och kramar och lycka till till Martin och Maria som budar på hus. Vet hur det känns och hur det liksom fyller upp en. Hade känts lite bättre om huset legat i lule bara!

Snart kommer vi till alla er i sthlm igen, i slutet på sep. Ni är med oss fast ni är långt borta, glöm inte det!

Inga kommentarer: