tisdag, september 19, 2006

I företagaranda

Min morfar var egen företagare och startade Norrbottens elektriska. Min pappa var egen företagare och startade Telemontage. Min mamma började som fritidspedagog, fortbildade sig till lärare och bytte sedan spår och blev...egen företagare och grundare av Stämningsrum i Norr.
Jag är dramapedagog. I Piteå finns ingen kulturskola och nu har jag baske mig inget annat val än att följa mina fäders spår och bli.....EGEN FÖRETAGARE.

Den 16 oktober börjar startaeget kurs och jag står på kölistan. Jag harfunderat över det biologiska arvet. Vad som gör att man blir som sina föräldrar. Att man ärver, som i mitt fall, drag som att man vill BESTÄMMA, att man har tusentals IDEER och att man har uppenbart svårt att LÄGGA BENEN I KORS och göra ingenting. Ligger det i blodet eller? Men jag har inte växt upp med min pappa. Jag har inte matats med intryck från honom varje dag. Jag har inte sett hur han bemött människor eller drivit saker framåt. Jag ser var jag liknar min mamma, men andra ser hur jag liknar min pappa. Det är märkligt att likna någon man inte kände. Fast det gör mig glad också, att lite av honom finns kvar i mig. Nu återstår bara att förvalta det och se var mitt företagararv kan leda mig.

4 kommentarer:

Danne sa...

Högerspöket har sagt att det är företagarna som skall föra in sverige i framtiden. Skapa, väx, bli stor och anställ fer dramapedagoger och starta friskola med dramainriktning. Sen kan du med lätt hjärta rösta på alliansen nästa gång. Om du vill kan du slänga in ite religiositet i utbildningen, då blir du riktigt höööger.

Anonym sa...

förresten så menar jag att det bra att du blir företagare. man skapar sin framtid själv om den inte ges till skänks. Och det gör den ju sällan. Go Hanna!

Anonym sa...

Hej Hanna!
Du är ju redan affärskvinna.
Full av energi och av fantasi
och har ju redan skapat dina egna jobb.
Synonymen för affärskvinna, ekonomisk sinnad person. Det är som gjort för dig!
Lycka till, jag tror på dig!
/Lisette

Snickarn sa...

Nu när Margot har sagt "Nej" på riktigt så lär aliansen vinna en gång till utan frikole-hjälp från Pite, Margot var (S) framtidshopp.
En eventuell dramaskola skulle nog få ett stänk av (Fi) i sin lära.

Kul med ett eget företag, jag vill också ha ett att sköta om, men jag får väl praktisera på Hannas projekt inför mitt eget. Göra lite härliga excelark till bokföring etc. Känns som att Pite är fullt av möjligheter.

/Jojje