fredag, september 21, 2007

Bye bye!


Nu åker jag till stockholm. Vi ses på söndagkväll om jag har energi kvar. Hoppas på fina ensamstunder i storstan och kanske lite shopping emellanåt.
Vill ni veta vad vi säger i PT idag, kolla in på: http://www.pitea-tidningen.se/

5 kommentarer:

Anja och Jonas sa...

Hoff, föräldrarledighet, vi har inte hunnit/orkat börja tänka på det där ännu...
Tyvärr är det väl så att Jonas tjänar mer och vi förlorar mindre på att jag är hemma, men han och jag vill ju också att han ska få vara hemma med barnet.

Ha så gott i Storstaden! Kanske ses vi till Maris födelsedag!

Anonym sa...

Bra gjort!

Även om inte det där bidraget kommer att göra så mycket för jämlikheten i realiteten så är det desto viktigare att ändra strukturerna genom att visa andra att det går. Jag tror att ni "visar vägen" mer än borgarna.

Det kan ju vara så att karlarna tjänar mer bland annat för att det alltid år just kvinnorna som är hemma med barnen. Svårt att ändra på, men framförallt behövs förändringen ske i huvudet på föräldrar och arbetsgivare.

Anonym sa...

Det var precis det jag sa till PT: att killar tjänar mer bla för att de alltid är på jobbet och därmed behålls denna ställning om inte vi börjar vara hemma och bryter det självklara mönstret ("har barnet ingen mamma" vid VAB-dagar).
Detta är ju macroperspektivet, som är väl så viktigt, men även micro är ju viktigt, nämligen kontakten med mitt barn. Och den platsen måste man ta, för man får den inte automatiskt bara för att man är far till barnet.
Och bra att visa sina barn och speciellt döttrar hur det ska vara så att de inte upplever det som självklart att de skall vara supermamman när de blir vuxna.

Undrar om jag binder ris åt egen rygg här? Men det är så jag tycker iaf och försöker göra efter bästa förmåga.

Anonym sa...

Första gången jag kommenterar på den här bloggen, fastän jag läst den väldigt länge. Jag blir så glad när jag hör killar som resonerar som din man. Tänk om fler gjorde det. Jag tycker fler pappor skulle VILJA vara hemma. Det är ju dem som förlorar på att överlåta all ledighet till mamman. Sen är ju självklart makroperspektivet otroligt viktigt. Fastän det kommer att ta lång tid att förändra och få en jämställd arbetsmarknad så tror jag faktiskt att delad föräldraledighet är absolut viktigaste steget.

Tack för en mycket bra blogg.

Anonym sa...

bra reportage! Kul att se er i tidningen också, fin bild!