måndag, mars 03, 2008

det här har hänt

Mars inleddes med att Johannes skar sig ordentligt i handleden och fick åka till akuten och sy tre stygn. Torkade blod och väntade på att den skadade skulle skynda sig hem så att vi kunde åka på shoppingtur till Luleå. Hem kom han och bort for vi. Kom hem många timmar senare och då hade vi:

Ammat på en pall på Intersport i storheden, ätit på max, köpt prinsesskrona i tyg och barnkläder på P&P till Molly och Majken, druckit god latte på mat och prat, köpt nikitajeans till mig och skalbyxor till Johannes med dom sista slantarna, återvänt till Piteå och klarat av att undvika två trafikolyckor på vägen. Middag intogs hos farmor ochfarfar som haft Molly och sedan blev det ett besök hos fina paret M&M med två sovande barn i famnen. En bra och händelserik dag.

Igår agerade jag hjältinna och var hemma med barnen medan Johannes åkte skidor i kåbdalis. Ibland tycker jag att det känns tugnt att amma och vara bunden till bebis, även om jag vet att det är för en kort tid. Men ändå. Lite orättvist. Ska ta igen det när mannen blir pappaledig :)

Idag har vi varit på öppnis som vanligt. Promenerade dit med vår tvillingvagn som jag uppskattar mer och mer. Funderar allvarligt på att sälja bil två. Det känns som en dyr och onödig och miljövidrig lyxgrej att ha två bilar. Men för latmasken och hemmafrun är det såklart skönt ibland att ta bilen istället för apostlahästarna när Johannes är i luleå. Men en cykelvagn kanske är ett alternativ?

Ikväll ska jag hälsa på mina gamla teaterelever och titta på deras repetion av Pricken som jag skrivit manus till. Sedan funderar jag på Ordmån och John Ajvide Lindqvist kl20 på krokodil. Med Majken i släptåg. Vi får se om jag orkar.

Imorgon får jag förhoppningsvis en ny fin frisyr hos Challan. Återkommer med bildbevis.


Johannes sår och mina nya brallor

6 kommentarer:

Maria Kvickström Enquist sa...

Byxorna ser jättefina ut! Men huvva vilket blodigt sår.
Helt rätt att du tänker att amningen bara är en kort period, för det är den i det stora hela...
Håll ut!
Kram Maria

Anonym sa...

Ja ni ser ju själva hackordningen här på backevägen 3. Trots allt man ställt till med så fick man bara 2 rader. Typ "kniv å in å sy" och sen kommer resten. Shoppingen och annat fick 4 långa stycken.

Men jag fick med en bild i alla fall. Och den gör sig mest verklighetsanpassad i uppklickat format annars blir det ju skrapsår av det hela.

/Stitch Lid

Anonym sa...

Det är klart att det känns tungt att vara amningslivegen! Det är ju som att säga "ett marathonlopp varar så relativt kort stund när man har hela resten av livet att vila sig på", det innebär ju inte att det INTE är jobbigt medan det pågår. Eller att man kan tänka tillbaka på det med nostalgi.

Anonym sa...

och faaan vilken läbbig bild, du måste varna! *vitblek*

Anonym sa...

sa hj här ovanför.

Hanna sa...

javet! Glömde- SORRY. Vi höll på att svimma hela familjen när det hände...