torsdag, januari 25, 2007

Dr Lidström ordinerar sin kur

Detta är mirakelkuren som skall göra slut på kölden:
En Camina 600 BK. Måtten på kassetten-eeah verkar passa perfekt att montera in i vår öppenspis.
Med bergvärme måste man springa ned till pumpen och justera värmekurvan vid stora temp-variationer. Nyss var det -25 och så *poff* blev det -2 och då tycker värmepumpen att nu blir det ju ändå så varmt så då drar den av på farten och så blir alla element schweinit kalla. Detta problem löser inte en Camina 600 BK, men den ger extra värme vid kalla grader för då orkade inte bergvärmen med, det blev ca 17-18 grader inomhus.





5 kommentarer:

Hanna sa...

11 it is! Kul! Nu ska vi glo på "Little miss sunshine" och ta tvåtår på tetravinet.

Anonym sa...

camina sixhundred. Ligger fint i munnen det.Påminner mig om en ypperlig cykel som blev stulen ur garaget på storgatan 52 i somras. Men vem kan klandra sådana tjuvar, offroad 500 är ju ändå offroad 500. Så bulta fast kassetteahen ordentligt!

kan man inte bara använda öppenspisen som den är?

Anonym sa...

Nae, man inte det. Eller, problemet är välan att all värme åker rakt upp ur skorstenen så det blir kallare i huset efter elden än före och sedan finns risken för dålig skorstenverkan dvs drag pga att skorstenen/rökgången är alldeles för kort vilket ger sot inne i huset. Sotarn var här och sade att vi borde ha en kassetteeah om vi skall elda.

Shit är Offroad 500 stulen?? Skall kolla på blocket om en ny åt dig.
Casetteah sixhundred it is.

Anonym sa...

så där ja.Nu förstår jag. Det är synd eftersom det är så fint med en sån där riktig eldstad. de är bättre för raggareldar. Men det är viktigt att molly inte är kall, och man kan ju inte ogilla kassetteah....

Är det samma sotare som i Bersika? Är det inte han som är allas potentiella pappa?

Anonym sa...

Nä det var inte våran "pappa", han har slutat sota hörde jag. Det här var en ny yngre sotare, såg lite pilimarisk ut så han är nog pappa till en ny generation sotarungar. Han kom också från Bersika.