fredag, november 30, 2007

rapport från väntrummet


Mollys första jul i rotebro, 8 månader.

Segt hela dagen. Har inte gjort många knop. Nekat Mollys förslag: 1. Gympa 2. Bada på badhuset 3. fika på krokodil och såklart fara till Agnes. JAG ORKAR INTE.
Har mutat med film och godis och slumrat mig genom dan. Nu är äntligen prinsen hemma och jag har emigrerat till datorn.

torsdag, november 29, 2007

att äta ett mumintroll

Trött. Känns som att Lillungen pressar sönder höger sida under revbenen. Går inte att vila på sidorna och svårt att andas liggandes på rygg. Magläge är naturligtvis inte att tänka på. Men när jag väl somnat sover jag tills det är morgon. Låt mig somna snart....

Första advent i helgen. Loppis på nolia och Julbord på jävregården på lördag. Adventsfika söndag. Funderar på att baka pepparkakor med Molly i morgon. Med köpt deg bör det inte vara så ansträngande. Har fina muminmamman och muminpappan som kakformar. Fast iår blir det inget Muminhus.

onsdag, november 28, 2007

goda apelsiner

finns att köpa till skamligt låga priset 9.90 på coop. Rekomenderas!

Annars inget nytt under vår himel. Bebisen sover sin vagga ( min mage) och rör sig inte lika mkt nu, det börjar väl bli trångt. Jag har skenor på båda händerna som ska underlätta för mina karpaltunnelsyndrom och det hjälper skapligt. Idag provade vi ut en tens-maskin hos sjukgymnasten som jag hoppas få användning för här hemma och i bilen mot sunderbyn.
Imorgon tar jag och Molly sovmorgon och börjar inte förens vid 9. Nu väntar ett nytt avsnitt av Heroes.

ps: någon som har tips på var man ska gå och klippa sig inne i stan om man vill bli fin fast man är gravid? ( min bästa frisör är out of order tyvärr, se min frisör)

tisdag, november 27, 2007

sista dagarna

Jag har tre dagar kvar på jobbet. Insåg det idag. Nu går vi in på slutspurten.

att undvika före förlossningen, del 1

MAGSJUKA!!!!

Håll tummarna för att den inte hälsar på hos oss, trots att den verkar härja i området runt omkring.

måndag, november 26, 2007

bäst att öva


På självast skyltsöndag övade vi på att ha fler än ett barn, tillsammans med Jill, Agnes och Love. Tre vuxna och tre barn kändes som en lagom god start. Och busungarna lekte på utan större intermezzon så att vi fick prata på ostört en längre stund. Men dock är lunchmat med tre små ingen barnlek, när en satt sig ställer sig den andra upp osv osv osv. Och inte har vi nån hund heller. Som tur var slank det ner en korv i småmagarna när vi väl tog oss in till stan för att hälsa på tomten. Och därefter gofika hos mamma/mormor. Och jag och johannes kollade in plastgranar på Åhlens. Och köpte glögg glas. Här ska advents mysas ända fram till påska....

v.37 och nytt besök på mvc

Ny uppdatering hos barnmorskan.
Toppenresultat på blodvärde + 130. Lite äggvita i urinen men inget att oroa sig för. Vikt 14 kg upp ( jag trodde det skulle vara betydligt mer vid det här laget, lagom uppsvullen som jag känner mig) Magemått 33-34 ( 1 cm mindre än sist)och blodtryck 117/70. Och sist och fortfarande det mest spännande den här graviditeten. Hur ligger korven? Jodå, tryggt och lugnt på tvären som senast. Nytt besök på spec.mödra nästa måndag. Ultraljud och vidare beslut väntar. väntar väntar väntar.

Men jag har köpt ett minipaket med blöjor 2-4 kg ( snälla väg inte mer om du ska ut den vanliga vägen!)torra tvättlappar, våtservetter och bröstinlägg. Beställd amningsbh väntas dyka upp om två veckor. Några nya outfitter, dvs inte Mollys avlagda, är även dom upplagda och redo att användas. Det är nog bara mina kläder och kameran som behöver laddas, sen är allt klart för avfärd mot sunderbyn. Vi siktar mot välkända datum som lucia och julafton, om vi ska följa traditionen vi startade med att föda Molly den 1 april. Varför inte ett aprilskämt och en som är född på jesus födelsedag?

fredag, november 23, 2007

fridens fredag


Äntligen en harmonisk fredag med dottern. Inga bråk och inga utbrott. Vi har skött oss exemplariskt. Då kan jag tillägga att Molly varken sovit eller tagit av pyjamasen ännu. Vi har inte gjort några utflykter. Vi har helt enkelt undvikit konflikthärdarna och bara varit hemma. Men bakat lussekatter och "julstädat/rensat" Mollys rum har vi iallafall tagit oss för. Och nu väntar snabbmat som pricken över i:et. Kanske också en visit på 10 till 12 när Johannes kommit hem. Och helgen bjuder på julmarknad i Öjebyn och loppis på nolia, samt skyltsöndag med tomtar och paket.

Det bästa som hänt på länge är iallafall att våra finaste fina i stockholm äntligen har blivit föräldrar till en liten tjej. Vi längtar så att vi dööör efter dom! Och med tanke på att dom skulle föda en vecka efter oss, är iallfall jag lite avundsjuk. Skulle inte vara helt fel att få gosa med lillbebis nu nu nu på direkten ( men inget nytt och spännande på den fronten kan jag avslöja. Bara ont i ben, domningar i händer och allmänn uppblåsthet)

onsdag, november 21, 2007

i väntans tider

Tålamod har aldrig varit min bästa sida. Just nu väntar jag för fullt på fotbollskväll hos mamma och på telefonsamtal från Stockholm.

Vänta vänta vänta........

tisdag, november 20, 2007

Tacksamhet

Jag har en väldig tur i livet.
Har möjlighet att arbeta med det jag vill. Lever tillsammans med en fantastisk man och en gudomlig dotter. Är gravid igen utan några större ansträngningar. Omges av finfina vänner och familj varje dag. Kan inte undgå att känna mig lycklig och tacksam.

För att ni finns, finns också jag!

måndag, november 19, 2007

den som väntar på ngt gott....

Det är svårt att känna sig säker på något eller att få bestämda svar när det gäller mödravård.Men jag ska försöka berätta vad jag nu vet. Idag har ju vi alltså varit på Ultraljud.
Ja, bebisen ligger på sniskan fortfarande. Nej, moderkakan ligger inte i vägen. Ja, jag ska fortsätta jobba som vanligt ( ingen anledning till sjukskrivning) Ska på nytt ultraljud om två veckor, dvs när jag gått 38 v. Då avgör man om det blir vändförsök eller om man låter bebisen ligga som den gör tills förlossningen startar. Man beslutar inte om snitt överhuvudtaget utan man vill att citat " naturen ska ha sin gång" och förhoppningsvis vänder sig barnet neråt av sig själv när värkarna börjar massera den. I annat fall tar man beslut om snitt där och då på förlossningen.( betyder alltså att jag ska gå den tid som kroppen vill ha bebisen i magen, inget planerat snitt)

Jag vet inte om jag är ett kontrollfreak, men lite jobbigt känns det. Att mentalt förbereda sig på både förlossning och snitt eller typ både-snurrigt! Visserligen vet man aldrig hur nåt blir, men den illusionen lever man ändå med så länge huvudet sitter där det ska.

Så kära kära tvära bebis! Vänd dig! Por favor!

söndag, november 18, 2007

fortsättning följer...

Helgen har rusat på och är snart över. Igår var vi (och resten av norrbotten, finland och ryssland)på Ikea haparanda och shoppade inför kommande evenemang ( bebis, julafton, badrum)Med fullastad bil och tom plånbok/hjärna/kropp återvände vi sen hem och vände i dörren för att besöka Mari och Markus m fam på god grytmiddag som vi slurkade i oss med frenesi. Molly höll låda till 22 då hon somnade i soffan och själva somnade vi till radiosporten runt 24. Idag har vi slappat på förmiddagen och sedan varit på julmarknad på Jävregården och myst. Molly red för första gången. Kaxig som hon är på den STORA vita hästen( typ två gånger så hög som henne). " Jag är så moooodig!"

Nu ligger en god trundölimpa och svalnar i köket och överallt lyser tända ljus.

Korven i magen gör volter trots det trånga utrymmet. Jag domnar i båda händerna och har en ichiasliknande värk längst med benet. Blygdbenet knakar och allting sväller. Det känns super att äntligen få se underverket och veta hur det ligger imorgon. Fortsättning följer. Vi har gått 36 veckor och påbörjar den 37e.....

fredag, november 16, 2007

hej då mattisskogen!

Lovis har packat sin resväska för sista gången idag och återvänt till Mattis och rövarna för att föda sin rövarunge en ovädersnatt. Det har varit en trevlig upplevelse att få gestalta henne och träffa modiga, starka och uppfinningsrika barn.

men

Jag är glad att det är ett avslutat kapitel. Nu börjar nervarvningen. Ska sova och bada och sen hämta den trilska älskade trotsungen på dagis. Kanske med bilen dessutom. Funderar på att fira fredag tillsammans med henne på krokodil för det var alldeles för länge sedan. Vi får se.

Iallafall. Bra jobbat till mig själv. Det arbetet gjorde du förträffligt!

torsdag, november 15, 2007

jag stannar hemma idag

Bestämde mig för att vila idag. Skellefteå får klara sig utan mig, tyvärr. En och en halv timmes lektion och två timmars bilkörning med sammandragningar och huvudvärk känns inte lockande. Jag tar mig ett bad istället. Good girl.
( Fast egentligen känner jag mig som en skurk som inte åker och jobbar. Försöker förtränga det, dock)

Hur är det, ska man hämta sin unge på dagis om man själv blir sjuk eller? Nån som vet? Min är nämligen på sitt förträffliga och roar sig.

onsdag, november 14, 2007

Julklappslista på listan

Jag vet ju inte när bebisen behagar komma ut, men det känns ändå som att det här med inköp av julklappar borde påbörjas. Därför är det ett av min projekt i veckan. Att skriva en julklappslista. Vem som ska få något och vad. Molly är lättast. Och småbarn. Och vänner. Syskon är svårast. Och jag har 7.

Funderar på när jag ska använda mina presentkort på fot och ansiktsmassage. Hellst innan ammningen sätter igång. Får ta fram kalendern och planera in lite egentid.
På lördag kanske besök på Ikea haparanda som fyller 1 år. Jag hoppas att det bara är vi som tänkt tanken för jag vill INTE köa.

På magfronten intet nytt. Har spelat lovis och grådvärg och vildvittra och sjungit vargsången idag med överkommliga sammandragningar. Imorgon skellefteå tur och retur med teaterlektion för åk 7.

tisdag, november 13, 2007

då den är på tvären

i vecka 35 så får man åka på Ultraljud och kolla hur allt ligger till därinne. Det är inbokat till måndag nästa vecka. Korven har alltså inte behagat rota ner sig med huvudet utan vilar tryggt mellan mina revben. Lite äggvita i urinen fanns det också ( urinprov vidare någonstans för upppföljning) men annars var allt bra. Och sjukskriva mig en vecka kan jag göra själv om jag inte orkar jobba, sen får läkaren på UL avgöra vidare. Men jag tror att jag kör på, iallafall den här veckan, så att jag hinner slutföra alla sånadär "måsten" på jobbet. Sen får vi se.

VÄND DIG NU UNGE!!!

Mvc-Ingrid

Idag kring 13 ska hon avgöra om bebis ligger på tvären eller har vänt sig neråt. Återkommer med rapport. Nu fortsätta skriva med korvfingrarna.

lördag, november 10, 2007

Eva D


släpper nytt album den 14 november. Det vill jag unna mig.

det är bra nu

När Johannes kom hem igår och jag gråtit ut och vilat i mörkt rum kändes allt genast så mkt lättare. Att jag sedan fick äta en stor påse godis från 10 till 12 samt dricka loka och se på idol gjorde fredagskvällen fulländad. Idag har Jag och solstrålen varit hos min farmor i skråmträsk och hälsat på och blivit ompysslade. Och det har slutat regna och börjat snöa och det lyser nyinköpta blockljus i vardagsrummet. Johannes och Pelle jobbar med toaletten på nedervåningen som numera förärats med både fungerande handfat och handdukstork. Jag har köpt farsdagspresent till pappan från Molly och beställt en god prinsesstårta från Ekbergs till alla superfarsor som kommer till oss på fika imorgon. För det är ju FARS DAG på söndag och i vår familj tar vi alla möjligheter som finns till gofika och presenter.

fredag, november 09, 2007

pedagog på jobbet och häxa hemma

Blä vilken hemsk hemmadag!
Vaknade av envisa sparkningar i ryggen ( Molly) som slutade i att vi bråkade. ( -Men jag vill sparka dig! -Det gör ont -Men jag vill göra illa dig! osv) Sedan gick hela förmiddagen i fortsatt trots och gnäll och gråt, detta fast än Mollys bästa kompis Agnes kämpade för att muntra upp dystergöken. Att bära iväg en skrikande sprattlande unge med stormagen i vädret är ingen höjdare. Faktiskt är det nog lättare att jobba sånnahär dagar. Iallafall mindre fysiskt ansträngande. Lägg till att vädret har visat sig från sin sämsta sida hela dagen så kanske ni kan få en uppfattning om vår fina "lediga" hemmadag. ( nämde jag att Molly oxå förtjusat målat en STOR RÖD kritgubbe på sina vita väggar medan jag försökte gå på toa ostört.)

Håhåjaja. Då har vi gnällt offentligt då. Och Ja, jag är en fantastisk pedagog på jobbet, men idag har jag kopplat bort den rollen och varit i lipen eller argen mest hela tiden. Det kan jag också utöva numera.
( Fredag v. 35- hur ska jag överleva tills den här ungen kommer ut?????)

torsdag, november 08, 2007

mot Älvsbyn!

Har avverkat Piteå stad, Öjebyn, Norrfjärden och Hortlax i veckan. Nu väntar några lediga dagar. Ikväll åker vi till Älvsbyn och deras Forum. Där ska vi titta på fina och roliga " Jag är en fågel nu" av Klungan. Ser fram emot det ( även om mina fogar inte gillar att sitta/stå/gå mer än nödvändigt nuförtiden, funderar på en divan går in i salongen?) Med följer en ny skara teaterintresserade människor i varierad ålder. Hurra hurra vad bra!

Nu till duschen så att jag kanske ser ut som en människa ikväll.

måndag, november 05, 2007

just nu spelar jag Lovis på biblioteken....


....och har inte mkt tid över till ngt annat. Jag jobbar och sen försöker jag vila för att inte bryta ihop eller föda barn för tidigt. Därför är jag inte så synlig. Allt är helt ok men jag börjar känna mig sprickfärdig. I dag efter mitt sovpass mellan 16-17 såg jag mig sälv i spegeln ( började jobba igen kl 17.15) och såg STORA läppar och svullen näsa. Skrattretande. Hjärnan har börjat släppa viss information och minnesförlust framträder då och då. Nu har jag käkat en halv burk svarta goda kalamata oliver och druckit miljöförstörande produkter från ramlösa. Det är dags för valen att lägga sig till ro. Sov gott.

ps: Molly spelar också Lovis. Fast bara hemma och framför spegeln. Och bara ett tag, för peruken sticks.

lördag, november 03, 2007

Molly skapar


Lördag morgon kl 9. Molly målar och leker med sina handkritor

fredag, november 02, 2007

Ikväll ser vi


i konkurens med idol, Svts filmatisering av Läckbergs Isprinsessan. Ska bli intressant.
Och den numera obligatoriska jättepåsen från 10 till 12 ligger och svettas i skåpet. Så även ramlösa granatäpple ( ja vet, naturen lider! Jag ska sluta dricka kolsyrat på flaska direkt efter ungen pluppat ut) och layschips från dollarstore. Med andra ord väntar en riktig hemmakväll.

Såg föresten Pans labyrint förra lördagen. Vill varmt rekomendera den! Hemsk och fin på samma gång, helt i min filmsmak.

torsdag, november 01, 2007

senaste nytt från MVC

Efter en hektisk vecka var det dags att avrunda med ett besök på mvc. Följande blev dokumenterat:

120+ i blodvärde(dvs toppen)
102/68 i blodtryck
4,7 socker
33 magmått
76 kg vikt (totalt 13 kg +)
140 bebishjärtslag

Allt är med andra ord bra, förutom att lilla styret ligger på tvären fortfarande. Om hxn inte har bestämt sig om två veckor så blir det UL och ev vändförsök. Men det är en senare historia. Och Molly var ju också tvärsöver länge.

Imorgon LEDIG!!!