måndag, oktober 23, 2006

Molly ett och ett halvt

Molly börjar bli en stor tjej. När hon vaknar på morgon väcker hon oss med: Upp! ( nu går vi upp för tusan)Baja!( jag vill upp och ni brukar bli snabbare om jag säger att jag behöver gå på toa:) Mamma! Pappa!( hallå, vakna då!) Mia?( Var är hon, hon var här igårkväll då jag somnade) Inda? ( Mollys docka, brukar ligga någonstans under täcket) Oppa ( hoppar i sängen och gör det omöjligt för oss att ligga kvar om man inte vill få ett knä i skallen)

Väl uppe bär det oftast av till legohörnan där hon bygger och ställer upp gubbar. Där sitter hon tills vi ropar frukost. Då går det oftast bra att äta, men haklappen är inte poppis. Gröt, lingonsylt och mjölk i en enda röra är huvudmålet. Hon äter själv med stor sked och ibland får vi hjälpa till lite. En efterrättsmacka med kalkon och ost slinker också oftast ner. Sen går hon självmant till toan och tvättar sig och kan stå där och "jobba med vatten" som de säger på förskolan, i en halvtimme om vi har tid.
.
Hon verkar trivas bra och lär sig fantastiskt mycket på fina förskolan Trädgården. Hon pratar om bajnen ( barnen) och kan fröknarnas namn. De säger att hon jobbar mycket i de olika verkstäderna och att hon är tålamodet själv med små pillgöromål.

När det gäller maten så äter hon det mesta och älskar fortfarande oliver, bär och all frukt. Rotfruktsoppa och korv, palt,pannkaka slinker gärna ner i mängder. Fika gör vi nån gång då och då och chokladbollar är Gott! På lördagar får hon en egen godisask ( fruxo el zoo) som hon går omkring och myser med. Lut lut ( slut) hör man snart och Mel mel ( Mer) följer därefter.
Blåbärspannkaka i söndags

Om det inte är dagis så gör Molly och Johannes lite olika saker. Badhusparken har varit bra många måndagar och att sitta utanför backevägen 3 och kolla på bilar och andra fordon är en annan mycket uppskattad aktivitet. Hon vill inte gärna sitta i vagnen längre och skriker mest Då då! ( gå ) om man ändå försöker. Dock funkar den fortfarande som sovkoja och hon sussar sött ca en och en halv timme efter lunch. ( till mammas och pappas sköna vilopause)

Hon säger en massa ord och nu har det som smått börjat dyka upp sammansättningar av två ord. Mia Skola, Pappa uset ( huset) Inda sova ( Linda ligger i vagnen) Mamma obba ( jobbar) Osv osv Att får upptäcka världen igen genom Mollys små vakna ögon är underbart!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Molly! Härligt med lite uppdateringar kring dig, saknar verkligen att se dina framsteg.
En tillgång som försvann, saknar dig Molly och dina fina föräldrar!!
:( /Kram