måndag, februari 12, 2007

tur man har en svärfar!

Det är en skellefteådag idag. Då man verkligen behöver sin pålitliga pegaute. Vilken osis att den har stått och läckt ett kilo olja på infarten och stora röda bokstäver skriker STOP! när jag startar den kl 11 ( jag börjar 12) Bussar är inte att tänka på, men som tur var är svärfar i närheten och kan låna ut en stabil volvo.
Kanske är det dags att köpa en ny bil, en som håller, en bra! men hellst inte en grön, gärna en svart. vad säger maken?????

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjohoo! EN SVART COMING UP!
Jag älskar svarta bilar.

Jäkla skit att bilen pajat. Undrar var den tryckte ut så mycket olja på så kort tid.

Anonym sa...

Vilken tur att maken tycker om bilar så mycket att det inte gör så mycket att de går sönder och måste ersättas. Nu är det välan dags att skaffa en bil som är skapt för hård köld, svart kokaffe, hårt saltad mat, tjuvskuten älg och årligt mörker och pessimism. OCh inte en som föredrar croissanter, cafe au lait, making lave ehuit ze fazes, baguette, garage, och tres romantuiqe vår året om.

En 240 finns till salu i Sumpan. Det är en bil för en hård jävel!

Anonym sa...

Jo, Peugeoten är lite så där. Kikade på en svart kombi direkt och fann en fin Saab 9-5 med all inclusive. Får se vad bildoktorn säger om peggan först.

/JLi

Anonym sa...

Jag tror nog inte att det handlar om vilken färg bilen har, utan mer om att ni är otursförföljda när det gäller begagnade bilar! Jag tror på att köpa en helt ny med garanti och som ett litet plus så kan man ju välja vilken färg man vill!

Anonym sa...

Det låter inte dumt Markus! Men det saknas lite pengar i kassan.....kanske vi ska börja spela på travet. Men för att uppdatera; enligt verkstadsgubben mittemot så var det troligtvis ett vanligt vevhusproblem som händer på pegauterna när det är såhär kallt. kan vara lätt eller svårt att laga, och därefter kostnad. På torsdag bogseras den över gatan mot lagning!

Anonym sa...

Mer utförlig förklaring:
Det är mest troligt att det är vevhusventilationen som frusit igen vilket gör att den trycker ut oljan. Det är ett återkommande bekymmer på peugeot och renault som har slangar på taskiga ställen. Motorvärmare hjälper ej. Dom hade inne två 406:or förra veckan med samma bekymmer.